MOVE Week

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ – MOVE WEEKје пројекат ISCA-e (Међународне Асоцијације за спорт и културу) уз подршку Европске Уније, који се реализује од 2012. године, а има за циљ да до 2020. године прикључи додатних 100 милиона људи који желе да се баве физичком активношћу.

Као део Европске кампање NowWeMove (Покренимо се), у Србији акцију организује Асоцијација Спорт за све Србије, под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије и Спортског савеза Србије. Догађају претходи „flash mob“ (изненадни плесни перформанс) а у току недеље се организује низ спортских догађаја који укључују различите физичке активности, а све у циљу испуњавања глобалног циља.

Догађај можете пратити на: www.serbia.moveweek.eu

Грађани Републике Србије масовно подржали програме Спорта за све у служби здравља нације

У оквиру ISCA кампање „NowWeMove“ одржана је Недеља физичке активности Европљана – MOVE Week, у периоду од 27. маја–02. јуна 2019. године.

У разноврсним спортско-рекреативним програмима, који су конципирани на недељном нивоу, чланице Асоцијације и др. спортске организације са територије целе Србије промовисале су своје активности. MOVE агенти, пријавом спортских догађаја преко посебно дизајнираног сајта https://serbia.moveweek.eu/ додатно су приближили грађанима свест о физички активном стилу живљења. MOVE Week су се прикључили и програми територијалних спортских савеза који су дали значајан допринос „покретању“ становништва у локалним самоуправама кроз манифестацију Дан Изазова.

Total Page Visits: 2209 - Today Page Visits: 3
Поделите садржај ...