MOVE Week

EVROPSKA NEDELJA FIZIČKE AKTIVNOSTI – MOVE WEEKje projekat ISCA-e (Međunarodne Asocijacije za sport i kulturu) uz podršku Evropske Unije, koji se realizuje od 2012. godine, a ima za cilj da do 2020. godine priključi dodatnih 100 miliona ljudi koji žele da se bave fizičkom aktivnošću.

Kao deo Evropske kampanje NowWeMove (Pokrenimo se), u Srbiji akciju organizuje Asocijacija Sport za sve Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Sportskog saveza Srbije. Događaju prethodi „flash mob“ (iznenadni plesni performans) a u toku nedelje se organizuje niz sportskih događaja koji uključuju različite fizičke aktivnosti, a sve u cilju ispunjavanja globalnog cilja.

Događaj možete pratiti na: www.serbia.moveweek.eu

Građani Republike Srbije masovno podržali programe Sporta za sve u službi zdravlja nacije

U okviru ISCA kampanje „NowWeMove“ održana je Nedelja fizičke aktivnosti Evropljana – MOVE Week, u periodu od 27. maja–02. juna 2019. godine.

U raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima, koji su koncipirani na nedeljnom nivou, članice Asocijacije i dr. sportske organizacije sa teritorije cele Srbije promovisale su svoje aktivnosti. MOVE agenti, prijavom sportskih događaja preko posebno dizajniranog sajta https://serbia.moveweek.eu/ dodatno su približili građanima svest o fizički aktivnom stilu življenja. MOVE Week su se priključili i programi teritorijalnih sportskih saveza koji su dali značajan doprinos „pokretanju“ stanovništva u lokalnim samoupravama kroz manifestaciju Dan Izazova.

Total Page Visits: 1709 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...