Амбасадор Србије у Мађарској Њ.Е. Иван Тодоров примио Асоцијацију Спорт за све Србије

У Будимпешти, дана 17.октобра 2019.године, Амбасадор Србије у Мађарској, Њ.Е. Иван Тодоров примио је делегацију Асоцијације Спорт за све Србије. Пријему је присуствовао и други секретар г. Александар Лончаревић.
Делегација Асоцијације у саставу: Бранко Вујовић-председник, проф. др Душан Митић- потпредседник, мр Дејан Марсенић- члан Управног одбора, Марко Адамовић- члан Комисије за међународну сарадњу, др Горан Пребег- члан Стручног одбора, Марина Вукотић – стручни сарадник за међународну сарадњу и пројекте и Филип Вешовић – стручни сарадник, борави у Будимпешти поводом 9. МОВЕ Конгреса на тему Change the game: it’s your move у оквиру кога ће бити одржана и изборна Генерална Скупштина Међународне Асоцијације Спорта и културе (ISCA).

Амбасадор је организацијом пријема указао велико интересовање и поштовање према раду и програмима Асоцијације Спорта за све Србије и изразио жељу да убудуће подржи пројекте и иницијативе Асоцијације. Подршка амбасадора Тодорова, који је остварени врхунски спортиста и српски олимпијац, као и истакнути спортски радник у Србији, даје посебан значај и указује на то да Србија поред врхунског спорта, даје значај и да се створе услови да се сви њени грађани баве спортом и спортском рекреацијом у функцији здравља.
У свом излагању, указао је на пријатељске односе Републике Мађарске и Републике Србије који су резултирали споразумом који ће у будућности подржати и унапредити спортске програме и спортску инфраструктуру.
Током пријема, делегација је имала част да обиђе прелепо здање Српске амбасаде и да чује занимљиве историјске чињенице које су обогатиле историју и ближе повезале сарадњу Републике Мађарске и Републике Србије.
Председник Асоцијације захвалио се амбасадору на срдачном пријему и прилици да ближе упозна рад Асоцијације, након чега су размењени скромни поклони.

Total Page Visits: 1607 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *