Ambasador Srbije u Mađarskoj NJ.E. Ivan Todorov primio Asocijaciju Sport za sve Srbije

U Budimpešti, dana 17.oktobra 2019.godine, Ambasador Srbije u Mađarskoj, NJ.E. Ivan Todorov primio je delegaciju Asocijacije Sport za sve Srbije. Prijemu je prisustvovao i drugi sekretar g. Aleksandar Lončarević.
Delegacija Asocijacije u sastavu: Branko Vujović-predsednik, prof. dr Dušan Mitić- potpredsednik, mr Dejan Marsenić- član Upravnog odbora, Marko Adamović- član Komisije za međunarodnu saradnju, dr Goran Prebeg- član Stručnog odbora, Marina Vukotić – stručni saradnik za međunarodnu saradnju i projekte i Filip Vešović – stručni saradnik, boravi u Budimpešti povodom 9. MOVE Kongresa na temu Change the game: it’s your move u okviru koga će biti održana i izborna Generalna Skupština Međunarodne Asocijacije Sporta i kulture (ISCA).

Ambasador je organizacijom prijema ukazao veliko interesovanje i poštovanje prema radu i programima Asocijacije Sporta za sve Srbije i izrazio želju da ubuduće podrži projekte i inicijative Asocijacije. Podrška ambasadora Todorova, koji je ostvareni vrhunski sportista i srpski olimpijac, kao i istaknuti sportski radnik u Srbiji, daje poseban značaj i ukazuje na to da Srbija pored vrhunskog sporta, daje značaj i da se stvore uslovi da se svi njeni građani bave sportom i sportskom rekreacijom u funkciji zdravlja.
U svom izlaganju, ukazao je na prijateljske odnose Republike Mađarske i Republike Srbije koji su rezultirali sporazumom koji će u budućnosti podržati i unaprediti sportske programe i sportsku infrastrukturu.
Tokom prijema, delegacija je imala čast da obiđe prelepo zdanje Srpske ambasade i da čuje zanimljive istorijske činjenice koje su obogatile istoriju i bliže povezale saradnju Republike Mađarske i Republike Srbije.
Predsednik Asocijacije zahvalio se ambasadoru na srdačnom prijemu i prilici da bliže upozna rad Asocijacije, nakon čega su razmenjeni skromni pokloni.

Total Page Visits: 1288 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.