Амбасадорке Србије и Мисије Србије при ЕУ у Бриселу уприличиле пријеме за делегацију Асоцијације Спорт за све Србије

У Бриселу, дана 18. новембра 2021.године, Амбасадор Србије у Белгији, Њ.Е. др Марина Јовићевић примила је делегацију Асоцијације Спорт за све Србије.

Делегација Асоцијације у саставу: Бранко Вујовић-председник, ген.сек. Филип Вешовић, мр Дејан Марсенић – члан Управног одбора, Марина Вукотић – стручни сарадник за међународну сарадњу и пројекте, као и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, борави у Белгији поводом 10. MOVE Конгреса на тему Recconect. Rebulid. Restart. у оквиру кога ће бити одржана и изборна Генерална Скупштина Међународне Асоцијације Спорта и културе (ISCA).

Амбасадорка је организацијом пријема указала велико интересовање и поштовање према раду и програмима Асоцијације Спорта за све Србије и изразила жељу да убудуће подржи пројекте и иницијативе Асоцијације. Подршка указује на то да Србија поред врхунског спорта, даје значај и да се створе услови да се сви њени грађани баве спортом и спортском рекреацијом у функцији здравља.

У свом излагању, указала је на пријатељске односе Републике Белгије и Републике Србије и истакла колико Амбасада пружа подршку спортском систему кад год се за то укаже прилика јер спорт и спортски резултати представљају земљу на најбољи начин.

Након посете Амбасади, делегацији је уприличен пријем од стране Мисије Републике Србије при Европској Унији и Њ. Е. Ане Хрустановић. Састанку су присуствовали и саветник Мисије Љиљана Јевтовић и шеф канцеларије АП Војводина у Бриселу Срђан Мачкић. Наком што је представљен рад и програм обе организације, разговарало се о могућностима и подршци за развој међународне пројектне политике Асоцијације.

Председник Асоцијације захвалио се амбасадоркама на срдачном пријему и прилици да ближе упознају рад Асоцијације, након чега им је уручио скромни поклон, као и позиве за учешће на 29 .Ски фестивалу спорта за све који ће се одржати на Копаонику од 23-27. марта 2022 .године.

Total Page Visits: 650 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *