АСОЦИЈАЦИЈА НА ПРОСЛАВИ 67 ГОДИНА ЗАВОДА ЗА СПОРТ И МЕДИЦИНУ СПОРТА Р. СРБИЈЕ

У Београду, у хотелу Трим на Кошутњаку, 09. марта 2023. године, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије као референтна установа која континуирано усавршава свој научни и стручни потенцијал, технологију рада, као и спортске објекте за потребе тренажних процеса свих учесника спортских активности, свечано је обележио 67 година од оснивања.

Установа која већ дуги низ година ужива велики углед и која представља базу врхунског спорта и физички активних грађана, окупила је на прослави велики број званичника из јавности и света спорта, представника националних спортских савеза, спортиста, сарадника, пертнера, новинара и других заинтересованих. Међу гостима су били и Министар спорта Републике Србије Зоран Гајић, председник Олимпијског Комитета Србије Божидар Маљковић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек са сарадницима, а позиву су се одазвали и представници Асоцијације Спорт за све Србије – председник Бранко Вујовић и ген. секретар Филип Вешовић.

У име домаћина, директор Завода Милан Савић обратио се присутнима и изразио спремност за прогресиван рад на подизању свих расположивих капацитета кроз сарадњу на свим нивоима, уз подршку виталних спортских институција.

Присутне је поздравио и Министар спорта Зоран Гајић: „И данас, са позиције министра спорта, у прилици сам да целовито сагледам срж спорта и потпуно издвојено посматрам сваки његов сегмент. Сигуран сам да се спортски успех ниже када све структуре у систему удружено раде, надовезујући се једна на другу, образујући целину која отвара пут за висока спортска достигнућа. Улога Завода за нас, као Министарство спорта, је немерљива јер сам упознат коју снагу и ветар у леђа дају нашим спортистима. Због свега тога сам ту и изражавам јасну жељу да удружено изнедримо нове генерације шампиона“.

У наставку свечаности додељене су повеље истакнутим радницима Завода за неизмеран допринос у реализацији пројеката од виталног значаја за спорт Републике Србије, а награђени су и најистрајнији корисници првоосноване установе спорта у Србији. Директор Савић је сарадницима на различитим програмима доделио повеље, а поклон-ваучере уручио је највернијим корисницима услуга Завода – најстаријем и најмлађем члану. Асоцијација и Завод традиционално негују партнерски однос и заједнички доприносе промоцији спорта и здравог живота са циљем очувања свега што спорт представља: рекреацију, развој спортских способности и вештина, као и осваривање врхунског спортског постигнућа, уз примарно – подизање свести о значају правилне физичке активности од најмлађег узраста па до трећег доба.

Total Page Visits: 489 - Today Page Visits: 2
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *