ASOCIJACIJA ODRŽALA SASTANKE KOMISIJE ZA DOZVOLE ZA RAD I STRUČNOG TIMA ZA SKI FEST – KOPAONIK 2022

U poslovnim prostorijama Asocijacije Sport za sve Srbije u Beogradu, 25. februara 2022. godine, predsednik Branko Vujović i gen. sekretar Filip Vešović organizovali su radne sastanke Komisije za izdavanje dozvola za rad u sportu za sve i Stručnog tima za realizaciju programa 29. Otvorenog Ski festivala sporta za sve, koji prate godišnji plan i program aktivnosti. – Na sastanku Komisije za izdavanje dozvola za rad u sportu za sve prisustvovali su i: predsednik Komisije prof. dr. Dušan Mitić i članovi prof. dr Stanimir Stojiljković i Mihailo Miletić.

Predsednik Asocijacije Vujović razložio je teme o kojima se diskutovalo, a vezane su za nastavak praćenja i pružanja podrške edukativnim programima iz oblasti sportske rekreacije kroz sistem članica i partnersko delovanje Sportskog saveza Srbije i visokoškolskih ustanova i zavoda sa kojima Asocijacija ima sporazume o saradnji.

Razmatrana je i procedura izdavanja i aktuelna sistemska problematika u obnovi važnosti dozvola za rad, u skladu sa Pravilnikom o zvanjima i dozvolama za rad sportskih stručnjaka Asocijacije. Radi lakšeg pristupa i unapređenja sistema informisanja, na zvaničnom sajtu Asocijacije biće redovno ažuriran kalendar programa stručnog usavršavanja u oblasti sportske rekreacije.

– Na sastanku Stručnog tima za realizaciju programa 29. Otvorenog Ski festivala sporta za sve, koji će se održati na Kopaoniku od 23-27. marta 2022. godine, prisustvovali su i: predsednik Stručnog odbora prof. dr Dušan Mitić, članovi Upravnog odbora – mr Dejan Marsenić, Vlado Stijepović, Petar Đurđević, Branislav Dmitrović, član Stručnog odbora Mihailo Miletić, spoljni saradnik Dobrica Jelić i stručni saradnik za međ. saradnju i projekte Marina Vukotić.

Predsednik Asocijacije Vujović upoznao je prisutne o dosadašnjim pripremnim aktivnostima, a u nastavku gen. sekretar Vešović izvestio je odabrani tim o planovima i zadacima.

Učešće u sportsko-rekreativnim aktivnostima potvrdilo je više od 500 učesnika iz Rumunije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, koji će boraviti u smeštajnom kapacitetu hotela Grand, Gorski, Angella i Vila Jezero, u Ski centru Kopaonik.

Iskusni sportski stručnjaci izneli su svoja mišljenja i predloge na koji način treba razvijati program Ski festa u skladu sa ciljevima misije AKTIVNA SRBIJA 2030 i pružanjem dodatnih vrednsti: fizička aktivnost za svakoga; zdravlje; obrazovanje; kvalitet života; ravnopravnost polova; društvena odgovornost i socijalna inkluzija; očuvanje životne sredine; promocija; humanitarni karakter i drugo.

U daljem toku sastanka, precizirana je satnica aktivnosti, a koordinatorima programa podeljena su zaduženja u okviru:

– takmičarskog programa – u alpskim disciplinama: slalom, veleslalom, alpski orijentiring, kao i foto safariju, odbojci na snegu, nadvlačenju konopca, akciji „Koš za čist Kop“, pikadu, obaranju ruku, šahu;

– rekreativnog programa u vidu šetnje sa krpljama;

– edukativnog programa kroz besplatnu školu skijanja, za koju se prijavilo blizu 90 početnika.

Uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, hotelijerskih partnera na čelu sa MK Mountain Resort-om, JP Skijališta Srbije, RECAN Fondacije za reciklažu limenki za piće, kao i velikog broja sportskih rekreativaca i ljubitelja sportova na snegu, sportskih organizacija i stručnjaka, članova granskih sindikata, kompanija i zaposlenih u firmama i lokalnim samoupravama, očekuje se da ovogodišnji Ski fest podigne nivo učešća u programima fizičke aktivnosti koje nudi sport za sve i sistemski skrene pažnju na značaj uzajamne povezanosti.

Total Page Visits: 589 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.