АСОЦИЈАЦИЈА ОДРЖАЛА САСТАНКЕ КОМИСИЈЕ ЗА ДОЗВОЛЕ ЗА РАД И СТРУЧНОГ ТИМА ЗА СКИ ФЕСТ – КОПАОНИК 2022

У пословним просторијама Асоцијације Спорт за све Србије у Београду, 25. фебруара 2022. године, председник Бранко Вујовић и ген. секретар Филип Вешовић организовали су радне састанке Комисије за издавање дозвола за рад у спорту за све и Стручног тима за реализацију програма 29. Отвореног Ски фестивала спорта за све, који прате годишњи план и програм активности. – На састанку Комисије за издавање дозвола за рад у спорту за све присуствовали су и: председник Комисије проф. др. Душан Митић и чланови проф. др Станимир Стојиљковић и Михаило Милетић.

Председник Асоцијације Вујовић разложио је теме о којима се дискутовало, а везане су за наставак праћења и пружања подршке едукативним програмима из области спортске рекреације кроз систем чланица и партнерско деловање Спортског савеза Србије и високошколских установа и завода са којима Асоцијација има споразуме о сарадњи.

Разматрана је и процедура издавања и актуелна системска проблематика у обнови важности дозвола за рад, у складу са Правилником о звањима и дозволама за рад спортских стручњака Асоцијације. Ради лакшег приступа и унапређења система информисања, на званичном сајту Асоцијације биће редовно ажуриран календар програма стручног усавршавања у области спортске рекреације.

– На састанку Стручног тима за реализацију програма 29. Отвореног Ски фестивала спорта за све, који ће се одржати на Копаонику од 23-27. марта 2022. године, присуствовали су и: председник Стручног одбора проф. др Душан Митић, чланови Управног одбора – мр Дејан Марсенић, Владо Стијеповић, Петар Ђурђевић, Бранислав Дмитровић, члан Стручног одбора Михаило Милетић, спољни сарадник Добрица Јелић и стручни сарадник за међ. сарадњу и пројекте Марина Вукотић.

Председник Асоцијације Вујовић упознао је присутне о досадашњим припремним активностима, а у наставку ген. секретар Вешовић известио је одабрани тим о плановима и задацима.

Учешће у спортско-рекреативним активностима потврдило је више од 500 учесника из Румуније, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије, који ће боравити у смештајном капацитету хотела Grand, Gorski, Angella и Vila Jezero, у Ски центру Копаоник.

Искусни спортски стручњаци изнели су своја мишљења и предлоге на који начин треба развијати програм Ски феста у складу са циљевима мисије АКТИВНА СРБИЈА 2030 и пружањем додатних вреднсти: физичка активност за свакога; здравље; образовање; квалитет живота; равноправност полова; друштвена одговорност и социјална инклузија; очување животне средине; промоција; хуманитарни карактер и друго.

У даљем току састанка, прецизирана је сатница активности, а координаторима програма подељена су задужења у оквиру:

– такмичарског програма – у алпским дисциплинама: слалом, велеслалом, алпски оријентиринг, као и фото сафарију, одбојци на снегу, надвлачењу конопца, акцији „Кош за чист Коп“, пикаду, обарању руку, шаху;

– рекреативног програма у виду шетње са крпљама;

– едукативног програма кроз бесплатну школу скијања, за коју се пријавило близу 90 почетника.

Уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, хотелијерских партнера на челу са MK Mountain Resort-ом, ЈП Скијалишта Србије, RECAN Фондације за рециклажу лименки за пиће, као и великог броја спортских рекреативаца и љубитеља спортова на снегу, спортских организација и стручњака, чланова гранских синдиката, компанија и запослених у фирмама и локалним самоуправама, очекује се да овогодишњи Ски фест подигне ниво учешћа у програмима физичке активности које нуди спорт за све и системски скрене пажњу на значај узајамне повезаности.

Total Page Visits: 733 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *