АСОЦИЈАЦИЈА ПРИСУСТВАЛА СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНОМ ФЕСТИВАЛУ МАЛИ ХРАБРИША У ПОЖАРЕВЦУ

У Спортском центру града Пожаревца, 26. децембра 2021. године, Спортско рекреативна Асоцијација реализовала је 8. Спортско-рекреативни фестивал „Мали Храбриша“, намењен дечијем узрасту од 4-14 година.

У празничном амбијенту, лепу сценографију и врхунску продукцију, у програму је учествовало око 200 учесника – деце из Пожаревца, Костолца, Ресавице, Свилајнца, Дебељаче, Бача и Београда.

Испред Асоцијације Спорт за све Србије, програм су пратили члан Управног одбора мр Дејан Марсенић и ген. секретар Филип Вешовић.

Током церемоније свечаног отварања манифестације, председник Спортско рекреативне Асоцијације и идејни творац фестивала Бранислав Дмитровић, а који је уједно и члан Управног одбора Асоцијације Спорт за све Србије, истакао је значај укључења што већег броја деце и младих у спортско-рекреативне програме и улогу програмских активности спорта за све у здравственом, васпитном и културолошком смислу за друштво у целини.

Присутнима се обратио и ген. секретар Филип Вешовић, који је у име Асоцијације Спорт за све Србије пренео поздраве председника Бранка Вујовића и пожелео успешан спортски дан свим учесницима.

Најуспешнијим, тј. најбројнијим екипама – учесницима фестивала, по  мерилима заначаја за локалну заједницу у којој делују, пехаре је доделила директорка ПУ „Љубица Вребалов“ из Пожаревца, Тања Лончар и то: КК „Пожаревац 92“, ОШ „Краљ Александар I“, КК „Ресавица“, КК „Спартак“ и ОШ „Десанка Максимовић“.

Пратећи тредицију, члан Градског већа Милан Јовић је, у име домаћина локалне управе града Пожаревца, предао заставу фестивала председнику Асоцијације Спорт за све Књажевца Круниславу Симићу, који ће бити домаћин наредног фестивала у Књажевцу, средином фебруара 2022. године.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић, истакао је спремност локалне управе да значајније подржи овакве програме у будућности,  због  изузетног значаја за наше друштво у целини и  велике важности да што већи број деце и младих анимирамо и укључимо у редовне спортско-рекреативне активности. Након тога свечано је отворио 8. Спортско-рекреативни фестивал „Мали Храбриша“.

У наставку програма, учесници су имали прилику да уживају у спортским изазовима. Стручни тим састављен од 30 професора, учитељица, тинејџера-волонтера, предвођених Миодрагом Вукмировићем и сарадницима, на бриљантан начин водио је све спортске активности подељене у 9 спортских задатака. Малишани су скакали у даљ, бацали медицинску лопту, брзо трчали, савладавали полигоне опште спретности, али и фудбалске и кошаркашке задатке, да би на крају имали могућност да искажу своје борилачке вештине у борби са врећом са бокерским рукавицама.

За амбициозније каратисте жељне праве конкуренције, организован је карате турнир у извођењу ката и дисциплини Фајтер (ударање у врећу), на коме се такмичење одвијало по куп систему.

По завршетку спортског дела програма приређен је новогодишњи маскенбал уз перформанс Деда Мраза – супер деде.

Деци су уручене медаље и дипломе које су заслужено освојили кроз уложени напор и показане вештине.

Асоцијација Спорт за се Србије наставиће да пружа подршку стручно осмишљеном концепту спортско-рекреативног фестивала за децу, који пратећи мисију АКТИВНА СРБИЈА 2030, има тенденцију повезивања различитих структура друштва и ширења програма и на друге локалне самоуправе у Републици Србији.

Total Page Visits: 1476 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *