ASOCIJACIJA PRISUSTVALA SPORTSKO-REKREATIVNOM FESTIVALU MALI HRABRIŠA U POŽAREVCU

U Sportskom centru grada Požarevca, 26. decembra 2021. godine, Sportsko rekreativna Asocijacija realizovala je 8. Sportsko-rekreativni festival „Mali Hrabriša“, namenjen dečijem uzrastu od 4-14 godina.

U prazničnom ambijentu, lepu scenografiju i vrhunsku produkciju, u programu je učestvovalo oko 200 učesnika – dece iz Požarevca, Kostolca, Resavice, Svilajnca, Debeljače, Bača i Beograda.

Ispred Asocijacije Sport za sve Srbije, program su pratili član Upravnog odbora mr Dejan Marsenić i gen. sekretar Filip Vešović.

Tokom ceremonije svečanog otvaranja manifestacije, predsednik Sportsko rekreativne Asocijacije i idejni tvorac festivala Branislav Dmitrović, a koji je ujedno i član Upravnog odbora Asocijacije Sport za sve Srbije, istakao je značaj uključenja što većeg broja dece i mladih u sportsko-rekreativne programe i ulogu programskih aktivnosti sporta za sve u zdravstvenom, vaspitnom i kulturološkom smislu za društvo u celini.

Prisutnima se obratio i gen. sekretar Filip Vešović, koji je u ime Asocijacije Sport za sve Srbije preneo pozdrave predsednika Branka Vujovića i poželeo uspešan sportski dan svim učesnicima.

Najuspešnijim, tj. najbrojnijim ekipama – učesnicima festivala, po  merilima zanačaja za lokalnu zajednicu u kojoj deluju, pehare je dodelila direktorka PU „Ljubica Vrebalov“ iz Požarevca, Tanja Lončar i to: KK „Požarevac 92“, OŠ „Kralj Aleksandar I“, KK „Resavica“, KK „Spartak“ i OŠ „Desanka Maksimović“.

Prateći trediciju, član Gradskog veća Milan Jović je, u ime domaćina lokalne uprave grada Požarevca, predao zastavu festivala predsedniku Asocijacije Sport za sve Knjaževca Krunislavu Simiću, koji će biti domaćin narednog festivala u Knjaževcu, sredinom februara 2022. godine.

Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović, istakao je spremnost lokalne uprave da značajnije podrži ovakve programe u budućnosti,  zbog  izuzetnog značaja za naše društvo u celini i  velike važnosti da što veći broj dece i mladih animiramo i uključimo u redovne sportsko-rekreativne aktivnosti. Nakon toga svečano je otvorio 8. Sportsko-rekreativni festival „Mali Hrabriša“.

U nastavku programa, učesnici su imali priliku da uživaju u sportskim izazovima. Stručni tim sastavljen od 30 profesora, učiteljica, tinejdžera-volontera, predvođenih Miodragom Vukmirovićem i saradnicima, na briljantan način vodio je sve sportske aktivnosti podeljene u 9 sportskih zadataka. Mališani su skakali u dalj, bacali medicinsku loptu, brzo trčali, savladavali poligone opšte spretnosti, ali i fudbalske i košarkaške zadatke, da bi na kraju imali mogućnost da iskažu svoje borilačke veštine u borbi sa vrećom sa bokerskim rukavicama.

Za ambicioznije karatiste željne prave konkurencije, organizovan je karate turnir u izvođenju kata i disciplini Fajter (udaranje u vreću), na kome se takmičenje odvijalo po kup sistemu.

Po završetku sportskog dela programa priređen je novogodišnji maskenbal uz performans Deda Mraza – super dede.

Deci su uručene medalje i diplome koje su zasluženo osvojili kroz uloženi napor i pokazane veštine.

Asocijacija Sport za se Srbije nastaviće da pruža podršku stručno osmišljenom konceptu sportsko-rekreativnog festivala za decu, koji prateći misiju AKTIVNA SRBIJA 2030, ima tendenciju povezivanja različitih struktura društva i širenja programa i na druge lokalne samouprave u Republici Srbiji.

Total Page Visits: 1195 - Today Page Visits: 2
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.