ASOCIJACIJA PRISUSTVOVALA IZBORNOJ SEDNICI GENERALNE SKUPŠTINE EFCS

Evropska Federacija kompanijskog sporta (EFCS), 07. maja 2022. godine u Bordou, Francuska, održala je izbornu sednicu Generalne Skupštine.

Sednici su prisusvovali delegati kompanijskog sporta iz većine evropskih zemalja, među kojima su bili i predstavnici Asocijacije Sport za sve Srbije – predsednik Branko Vujović i gen. sekretar Filip Vešović, koji su ujedno i zvanično predstavljali Republiku Srbiju u ovom izbornom procesu.

Na početku sednice, predsednik EFCSDidier Besseyre predstavio je Agendu po kojoj se razmatralo po tačkama. Usvojen je Zapisnik sa prethodne sednice u Palma de Malorcca, Spain 2021. Predloženo je da se kalendar aktivnosti članica EFCS prikaže kroz sistem kako bi organizacije povećale nivo međusobne saradnje kroz učešće u odgovarajućim programima. Dalji tok sednice usmeren je bio na izmene statusa članstva u zavisnosti od aktivnosti organizacija. U članstvo je primljena Švajcarska organizacija sporta za sve.

Predsednik Besseyre i gen. sekretar Musa Lami, kao i blagajnik, Nadzorni odbor i eksterni Revizor, podneli su svoje izveštaje za prethodni period. Zatim je usledilo usvajanje izveštaja i bilansa stanja kroz izveštaje predsednika komisija za: sport, marketing, zdravstvo i raznovrsnost.

U nastavku sednice, izglasan je novi Izvršni odbor na čelu sa ponovo izabranim predsednikom Besseyre, 4 potpredsednika i 7 članova. Na predlog predsednika, Gen. Skupština reizabrala je dugogodišnjeg gen. sekretara Lamija.

Predstavljeni su i projekti na kojima je EFCS uzeo učešće, a nakon toga usledile su informacije o narednoj Gen. Skupštini koja će se održati u Bordeaux, France 2023 i predstojećim sportskim igrama: 23.ECSG2022Arnhem, Netherlands; 24. ECSG2023 Bordeaux, France; ECWSG2023 Štrbske Pleso, Slovakia i dr.

Predstavnici Asocijacije susreli su se sa dugogodišnjim prijateljima i predstavnicima organizacija iz sistema kompanijskog sporta, gde su se razmenom mišljenja pokrenule nove ideje za čvršću regionalnu i partnersku saradnju. Na samom kraju radnog dela Gen. Skupštine, programe za domaćina 26. Evropskih Kompanijskih sportskih igara 2027. godine predstavili su Prague, Czech Republic i Athina, Greece. Većinom glasova, izabrano je da domaćin 26. ECSG2027 bude Athina, Greece.

Total Page Visits: 341 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.