АСОЦИЈАЦИЈА ПРИСУСТВОВАЛА ИЗБОРНОЈ СЕДНИЦИ ГЕНЕРАЛНЕ СКУПШТИНЕ EFCS

Европска Федерација компанијског спорта (EFCS), 07. маја 2022. године у Бордоу, Француска, одржала је изборну седницу Генералне Скупштине.

Седници су присусвовали делегати компанијског спорта из већине европских земаља, међу којима су били и представници Асоцијације Спорт за све Србије – председник Бранко Вујовић и ген. секретар Филип Вешовић, који су уједно и званично представљали Републику Србију у овом изборном процесу.

На почетку седнице, председник EFCS Didier Besseyre представио је Агенду по којој се разматрало по тачкама. Усвојен је Записник са претходне седнице у Palma de Malorcca, Spain 2021. Предложено је да се календар активности чланица EFCS прикаже кроз систем како би организације повећале ниво међусобне сарадње кроз учешће у одговарајућим програмима. Даљи ток седнице усмерен је био на измене статуса чланства у зависности од активности организација. У чланство је примљена Швајцарска организација спорта за све.

Председник Besseyre и ген. секретар Musa Lami, као и благајник, Надзорни одбор и екстерни Ревизор, поднели су своје извештаје за претходни период. Затим је уследило усвајање извештаја и биланса стања кроз извештаје председника комисија за: спорт, маркетинг, здравство и разноврсност.

У наставку седнице, изгласан је нови Извршни одбор на челу са поново изабраним председником Besseyre, 4 потпредседника и 7 чланова. На предлог председника, Ген. Скупштина реизабрала је дугогодишњег ген. секретара Lamija.

Представљени су и пројекти на којима је EFCS узео учешће, а након тога уследиле су информације о наредној Ген. Скупштини која ће се одржати у Bordeaux, France 2023 и предстојећим спортским играма: 23. ECSG2022 Arnhem, Netherlands; 24. ECSG2023 Bordeaux, France; ECWSG2023 Štrbske Pleso, Slovakia и др.

Представници Асоцијације сусрели су се са дугогодишњим пријатељима и представницима организација из система компанијског спорта, где су се разменом мишљења покренуле нове идеје за чвршћу регионалну и партнерску сарадњу. На самом крају радног дела Ген. Скупштине, програме за домаћина 26. Европских Компанијских спортских игара 2027. године представили су Prague, Czech Republic и Athina, Greece. Већином гласова, изабрано је да домаћин 26. ECSG2027 буде Athina, Greece.

Total Page Visits: 493 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *