АСОЦИЈАЦИЈА ПРИСУСТВОВАЛА САСТАНКУ ДЕЛЕГАЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРИ CISM

У Београду, у просторијама Атлетске дворане Војне академије, 25. јануара 2023. године са почетком у 1300 часова, одржао се радни састанак Делегације Републике Србије при Међународном Савету за војне спортове (CISM) са придруженим члановима Делегације, међу којима је и Асоцијација Спорт за све Србије.

У циљу дефинисања подршке развоју спорта у Министарству одбране и Војсци Србије и унапређења оперативности и ефикасности рада Делегације, састанку су присуствовали представници придружених чланова: Жарко Зечевић – први потпредседник Олимпијског Комитета Србије, Аранка Биндер – в.д. подсекретара Покрајинског Секретаријата за спорт и омладину, Филип Вешовић – ген. секретар Асоцијације Спорт за све Србије, као и домаћини: потпуковник др Негован Иванковић – шеф Делегације Републике Србије при CISM са сарадницима – потпуковник др Драган Тодоров и капетан Горан Чегар.

На почетку састанка присутне је поздравио потпуковник Иванковић и представио наставак плана са 18 међународних активности CISM, од којих ће се неке одржати у Србији.

Потпуковник Тодоров је изнео развојни пут ка успесима на Балканским, Европским и Светским првенставима, такмичарске дисциплине на које можемо да рачунамо, као и услове за организацију – домаћина тако великих такмичења.

Поводом јубилеја 20 година чланства Републике Србије при CISM, а који ће се обележити 18. маја 2023. године, у наредном периоду очекује се реализација бројних институцијалних и такмичарских активности и пројеката Делегације. Тиме ће се отпочети нови циклус јачања интероперабилности спорта у војсци и развоја спортског статуса професионалних припадника Војске Србије.

Вешовић је најавио предстојећи програм Асоцијације – јубиларни 30. Отворени Ски фестивал спорта за све, који ће се одржати на Копонику, у периоду од 22-26. марта 2023. године. Тим поводом, у циљу јачања цивилно-војне сарадње и приближавању цивилном сектору друштва, очекује се учешће и припадника Војске Србије и других заинтересованих у такмичарском делу програма на снегу – алпским дисциплинама слалому, велеслалому, алпском оријентирингу, као и другим спортско-рекреативним активностима. Министарство одбране и Војска Србије уз подршку Олимпијског Комитета Србије, Покрајинског Секретаријата за спорт и омладину, Асоцијације Спорт за све Србије и других партнерских институција и организација наставиће да пружају подршку програмима и пројектима који воде ка успесима Републике Србије и наших војних спортиста.

Total Page Visits: 812 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *