АСОЦИЈАЦИЈА ПРИСУСТВОВАЛА СКУПШТИНИ И ДОДЕЛИ МАЈСКЕ НАГРАДЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

У Дому Народне Скупштине Републике Србије, у Београду, 31. маја 2024. године, Спортски савез Србије одржао је редовну седницу Скупштине, у оквиру које је традиционално доделио највећа друштвено-спортска признања у Републици Србији „Мајске награде“ – најбољим спортским радницима, тимовима, тренерима, појединачним спортистима и територијалним савезима.

Седници коју је директно преносила медијска кућа АРЕНА СПОРТ ТВ, присуствовали су поред председника и ген. секретара Спортског савеза Србије Давора Штефанека и Горана Маринковића и званични гости: министар спорта Зоран Гајић, државни секретар Марко Кешељ, шеф кабинета министра Јован Кнежевић, специјални саветник министра Дејан Бојовић, председник, потпредседник и ген. секретар Олимпијског Комитета Србије Божидар Маљковић, Жарко Зечевић и Ђорђе Вишацки и многи други из сфере јавног живота, као и представници – делегати чланица Спортског савеза Србије.

У име Асоцијације Спорт за све Србије присуствовали су председник Бранко Вујовић и ген. секретар Филип Вешовић.

На почетку седнице интерпретирана је химна Републике Србије, након чега је присутне поздравио председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, који је председавао радним делом Скупштине. Представљен је видео извештај о раду Спортског савеза Србије у 2023. години, а усвојени су и финансијски извештаји Ревизора и Надзорног одбора.

У наставку програма организована је церемонија додела „Мајске награде“ за 2023. годину, признања која се добијају једном у каријери. Говором подршке присутнима се обратио и министар спорта Зоран Гајић који је похвалио лауреате за њихова бројна дела у свету спорта:

Ви који сте актуелни и ви који сте завршили каријере, како играчке тако тренерске и руководеће, допринели сте овом великом имиџу. Користим прилику да позовем све нас да свако у границама својих могућности и функције коју обавља, да се потруди да сачувамо овај имиџ који имамо, који је огроман“, рекао је министар.

Председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек, подсетио је да су „Мајске награде“ симбол правих, тј. здравих вредности.

Добити мајску награду значи добити валидно признање да сте у спорту постигли највише. Као спортиста или спортски радник, а то што се ова награда може добити само једном у животу даје јој највећи значај и издваја је од свих других спортских признања, и сам сам добитник ове награде и она заузима посебно место у мом срцу и на мојој полици. Сигуран сам да ће сви данашњи лауреати имати исти однос према Мајској награди“, рекао је некада врхунски представник наше земље у борилачким спортовима. 

Највећа друштвено-спортска признања у земљи у категорији животно дело додељене су рвачу Милораду Докманцу, бившем кошаркашком тренеру и актуелном председнику Олимпијског комитета Србије, Божидару Маљковићу, те постхумно прерано преминулом кошаркашком тренеру и некада трофејном репрезентативцу Дејану Милојевићу. 

Награду за територијални спортски савет добио је Спортски савез Краљева, за организацију у области спорта признање је добио Омладински џудо клуб Београд, а као надлежни национални спортски савез награђен је Шаховски савез Србије. 

Мајско признање за спортисту у олимпијском спорту добио је Страхиња Стојачић, који је прошле године са репрезентацијом Србије одбранио титуле европског и планетарног шампиона, те на оба такмичења проглашен за најкориснијег играча (MVP). 

Признање за спортисту у неолимпијском спорту добила је кик-боксерка Александра Крстић, а Мајску награду за спортисту са инвалидитетом добио је Филип Граовац. У конкуренцији спортски стручњака издвојен је Војко Павловић, у категорији спортских новинара награда је додељена Александру Милетићу, док се од спортских функционера истакао се Младен Стојшин, ген. секретар Спортског савеза Војводине.

Добитник овогодишњег специјалног признања је Arena Channels Group.

На самом крају свечаности, у име свих лауреата захвалио се Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије, након чега је уследило заједничко фотографисање и дружење уз коктел.

Асоцијација Спорт за све Србије која је већ од раније добитница „Мајске награде“, честита Спортском савезу Србије као и овогодишњим добитницима награда, која подстиче и друге спортске организације и појединце на квалитетнији приступ радним задацима са циљем остваривања што бољих резултата у области спорта.

https://www.tvarenasport.com/najave-i-dogadaji/vesti/27977/dodeljene-majske-nagrade-2024-sportskog-saveza-srbije/news

Total Page Visits: 34 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *