АСОЦИЈАЦИЈА ПРИСУСТВОВАЛА СКУПШТИНИ И ДОДЕЛИ МАЈСКЕ НАГРАДЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

У Великој сали Општине Стари град у Београду, 25. маја 2023. године, Спортски савез Србије одржао је редовну седницу Скупштине, у оквиру које је традиционално доделио највећа друштвено-спортска признања у Републици Србији „Мајске награде“ у десет категорија – најбољим спортским радницима, тимовима, тренерима, појединачним спортистима и територијалним савезима.

Седници коју је директно преносила медијска кућа АРЕНА СПОРТ ТВ, присуствовали су поред председника и ген. секретара Спортског савеза Србије Давора Штефанека и Горана Маринковића и званични гости: министар спорта Зоран Гајић, државни секретар Марко Кешељ, шеф кабинета министра Јован Кнежевић, специјални саветник министра Дејан Бојовић, председник, потпредседник и ген. секретар Олимпијског Комитета Србије Божидар Маљковић, Жарко Зечевић и Ђорђе Вишацки, покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и многи други из сфере јавног живота, као и представници – делегати чланица Спортског савеза Србије.

У име Асоцијације Спорт за све Србије присуствовали су председник Бранко Вујовић и ген. секретар Филип Вешовић.

На почетку седнице хор „Православни појци“ интерпретирали су химну Републике Србије, након чега је присутне поздравио председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, који је председавао радним делом Скупштине. Представљен је видео извештај о раду Спортског савеза Србије у 2022. години, а усвојени су и финансијски извештаји Ревизора и Надзорног одбора.

У наставку програма организована је церемонија додела „Мајске награде“ за 2022. годину, признања која се добијају једном у каријери. Говором подршке присутнима се обратио и министар спорта Зоран Гајић, након чега су лауреати добили награде и то: Спортски савез општине Власотинце – најбољи територијални спортски савез, Ватерполо клуб Нови Београд – најбоља спортска организација, Савез Србије за боди билдинг, фитнес, боди фитнес и аеробик – најбољи национални спортски савез, одбојкашица Тијана Бошковић – најбољи спортиста у олимпијском спорту, џудиста Никола Трајковић – најбољи спортиста у неолимпијском спорту, стрелац Живко Папаз – најбољи спортиста са инвалидитетом, ген. секретар Одбојкашког савеза Србије Иван Кнежевић – најбољи спортски функционер, селектор фудбалске А репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси – најбољи спортски стручњак, вишегодишњи новинар у спортској редакцији РТС-а и актуелни председник Удружења спортских новинара Србије Петар Денда – најбољи спортски новинар, председник Скупштине Џудо савеза Србије, потпредседник Олимпијског Комитета Србије и амбасадор Републике Србије у Мађарској Иван Тодоров – награда за животно дело.

На самом крају свечаности, у име свих лауреата захвалио се Петар Денда, након чега је уследило заједничко фотографисање и дружење уз коктел.

Асоцијација Спорт за све Србије која је већ од раније добитница „Мајске награде“, честита Спортском савезу Србије као и овогодишњим добитницима награда, која подстиче и друге спортске организације и појединце на квалитетнији приступ радним задацима са циљем остваривања што бољих резултата у области спорта.

https://www.tvarenasport.com/ostali-sportovi/vesti-iz-ostalih-sportova/5516/majska-nagrada-2023-sportski-savez-srbije/news/

Total Page Visits: 573 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *