АСОЦИЈАЦИЈА ПРИСУСТВОВАЛА СПОРТСКИМ СУСРЕТИМА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

У Новосадском ЈП Спортски и пословни центар „Војводина“ – популарном СПЕНС-у, 09. маја 2023. године, Делегација Републике Србије при Међународном Савету за војне спортове (CISM), организовала је спортске сусрете екипа Министарства одбране и Војске Србије.

На спортском догађају, поводом обележавања 20 година чланства Републике Србије при CISM, учешће је узело шест такмичарских екипа Републике Србије – Копнене војске, Ратног ваздухопловства и Противваздушне одбране, Команде за обуку, Гарде и Војне академије, које су промовисале пријатељство кроз спорт и надметале се у спортским дисциплинама: футсал, баскет 3х3 и џудо.

Представник Асоцијације Спорт за све Србије – ген. секретар Филип Вешовић, који је уједно и придружени члан Делегације Републике Србије при CISM, одазвао се позиву да као један од званичних гостију присуствује манифестацији.

У малој сали СПЕНС-а на свечаном отварању програма, интониране су химне Републике Србије и CISM, након чега је присутне поздравио шеф Делегације Републике Србије при CISM потпуковник доц. др Негован Иванковић, који се захвалио свима на подршци и нагласио да смо сви већ две деценије на истом задатку.

Присутнима се обратио и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, који је изразио задовољство због тога што је Нови Сад домаћин ове велике војне спортске манифестације, истакавши да ће Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за спорт и омладину увек имати отворена врата за организовање оваквих спортских догађаја, чиме је и званично отворио манифестацију.

У наставку програма, уручене су захвалнице партнерима који су омогућили да се ово такмичење успешно организује: Покрајински Секретаријат за спорт и омладину, Покрајински завод за спорт и медицину спорта, Спортски савез Војводине, Фудбалски савез Нови Сад, ЈП Спортски и пословни центар „Војводина“ и други спортски партнери.

Најуспешнијима у такмичењу додељене су медаље и пехари. У футсалу титулу је освојила екипа Копнене Војске која је у одличној финалној утакмици тријумфовала против екипе Војне академије 1. У утакмици за 3. место екипа РВ и ПВО победила је екипу Команде за обуку, где је Вешовићу припала част да им уручи пехар, а заједно са потпуковником др Драганом Тодоровим доделили су и признања најбољима у џудоу, у мушкој и женској конкуренцији по категоријама.

Програмску активност је медијски пропратила Радио-телевизија Војводине, као и дугогодишњи фоторепортер Спортског журнала Михајло Антић.

Централна свечаност обележавања јубилеја који приређује Делегација Републике Србије при CISM, заказана је за 18. мај 2023. године у Београду, у Дому Војске Србије, где ће се представити најзначајнија спортска постигнућа у периоду од 2003-2023. године, као и избор најуспешнијег спортисте и спортске екипе Министарства одбране и Војске Србије у 2022. години.

http://www.va.mod.gov.rs/cir/1090/odrzani-sportski-susreti-povodom-20-godina-clanstva-republike-srbije-u-medjunarodnom-savetu-vojne-sportove-cism-1090

Total Page Visits: 375 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *