ASOCIJACIJA PRISUSTVOVALA SPORTSKIM SUSRETIMA VOJSKE SRBIJE

U Novosadskom JP Sportski i poslovni centar „Vojvodina“ – popularnom SPENS-u, 09. maja 2023. godine, Delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom Savetu za vojne sportove (CISM), organizovala je sportske susrete ekipa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Na sportskom događaju, povodom obeležavanja 20 godina članstva Republike Srbije pri CISM, učešće je uzelo šest takmičarskih ekipa Republike Srbije – Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazdušne odbrane, Komande za obuku, Garde i Vojne akademije, koje su promovisale prijateljstvo kroz sport i nadmetale se u sportskim disciplinama: futsal, basket 3h3 i džudo.

Predstavnik Asocijacije Sport za sve Srbije – gen. sekretar Filip Vešović, koji je ujedno i pridruženi član Delegacije Republike Srbije pri CISM, odazvao se pozivu da kao jedan od zvaničnih gostiju prisustvuje manifestaciji.

U maloj sali SPENS-a na svečanom otvaranju programa, intonirane su himne Republike Srbije i CISM, nakon čega je prisutne pozdravio šef Delegacije Republike Srbije pri CISM potpukovnik doc. dr Negovan Ivanković, koji se zahvalio svima na podršci i naglasio da smo svi već dve decenije na istom zadatku.

Prisutnima se obratio i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, koji je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Novi Sad domaćin ove velike vojne sportske manifestacije, istakavši da će Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uvek imati otvorena vrata za organizovanje ovakvih sportskih događaja, čime je i zvanično otvorio manifestaciju.

U nastavku programa, uručene su zahvalnice partnerima koji su omogućili da se ovo takmičenje uspešno organizuje: Pokrajinski Sekretarijat za sport i omladinu, Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta, Sportski savez Vojvodine, Fudbalski savez Novi Sad, JP Sportski i poslovni centar „Vojvodina“ i drugi sportski partneri.

Najuspešnijima u takmičenju dodeljene su medalje i pehari. U futsalu titulu je osvojila ekipa Kopnene Vojske koja je u odličnoj finalnoj utakmici trijumfovala protiv ekipe Vojne akademije 1. U utakmici za 3. mesto ekipa RV i PVO pobedila je ekipu Komande za obuku, gde je Vešoviću pripala čast da im uruči pehar, a zajedno sa potpukovnikom dr Draganom Todorovim dodelili su i priznanja najboljima u džudou, u muškoj i ženskoj konkurenciji po kategorijama.

Programsku aktivnost je medijski propratila Radio-televizija Vojvodine, kao i dugogodišnji fotoreporter Sportskog žurnala Mihajlo Antić.

Centralna svečanost obeležavanja jubileja koji priređuje Delegacija Republike Srbije pri CISM, zakazana je za 18. maj 2023. godine u Beogradu, u Domu Vojske Srbije, gde će se predstaviti najznačajnija sportska postignuća u periodu od 2003-2023. godine, kao i izbor najuspešnijeg sportiste i sportske ekipe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u 2022. godini.

http://www.va.mod.gov.rs/cir/1090/odrzani-sportski-susreti-povodom-20-godina-clanstva-republike-srbije-u-medjunarodnom-savetu-vojne-sportove-cism-1090

Total Page Visits: 212 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *