АСОЦИЈАЦИЈА СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ ДОДЕЛОМ ОПРЕМЕ И РЕКВИЗИТА У 2020. ГОДИНИ ПОДРЖАЛА ПРОГРАМЕ ИЗ ОБЛАСТИ СПОРТА ЗА СВЕ

Асоцијација Спорт за све Србије, као надлежни национални спортски савез задужен за област спортске рекреације (рекреативни спорт, спорт за све, масовни спорт) и спорт у фирмама, у складу са редовним годишњим активностима у 2020. години, пружила је подршку реализацији, очувању и континуираном трајању програма спорта за све.

Реализација заједничких програма и пројеката у оквиру система чланства Асоцијације приоритет је када је у питању промоција редовног бављења физичком активношћу. Руководећи се Мисијом АКТИВНА СРБИЈА 2030 – „За бољу Србију кроз спорт за све“, један од основних задатака је подизање организационих, стручних и свих других капацитета организација из области спорта за све.

У складу са тим, Управни одбор Асоцијације донео је одлуку о набавци опреме и реквизита, који садрже: лопте за фудбал, одбојку и пилатес; еластичне траке; подлоге за вежбање; вијаче; склекере; чуњеве; препоне и сетове за бадминтон, за програмске активности у 2020. години, као подршку програмима чланица чија је основна делатност спорт за све.

На основу реализованих годишњих програмских активности од којих се остварује општи интерес у области спорта, као и додатно дефинисаних критеријума, укупно 18 сетова реквизита додељено је следећим организацијама: Асоцијација „Спорт за све“ – Београд, Асоцијација Спорт за све – Бор, Асоцијација Спорт за све Ваљево, Асоцијација „Спорт за све“ – Књажевац, Градски Савез „Спорт за све“ Суботица, Савез за рекреативни спорт Ниша, Спорт за све – „Соко“ Димитровград – Друштво за рекреацију и фитнес, „Спорт за све“ Шид, Спортско рекреативна Асоцијација – Пожаревац, „Удружење спорт за све“ – Кањижа, Удружење Спорт за све ЦСФК – Ада, Удружење Спорт За Све Општине Сента , Удружење Спорт за све „Чили Вили“ – Смедерево, Асоцијација Лиценцираних Фитнес Инструктора и Тренера – Београд, Рекреативно спортски клуб „Play“ – Нови Сад, Спортско рекреативно удружење „Sportisimo kids“ – Нови Сад, Спортско удружење Спорт Мастер – Нови Сад и Удружење стручњака за фитнес и аеробик Србије „ФАС“ – Београд.

Руководећи се динамиком реализације свеукупних активности, Асоцијација је додељивала чланицама сетове реквизита за програме спорта за све. Одређени број представника чланица Асоцијације посетио је канцеларију у Београду, где су организовани радни састанци. Такође, делегација Асоцијације на челу са председником Бранком Вујовићем и генералним секретаром Филипом Вешовићем обишла је један део чланица и уверила се у програмске капацитете и међусобну повезаност и подршку на локалном нивоу, и то у: Пожаревцу, Суботици, Кањижи, Сенти и Шиду.

Асоцијација Спорт за све Србије наставиће и убудуће да пружа пуну подршку јачању капацитета својих чланица, програмске одрживости и системском функционисању спорта за све ради унапређења квалитета живота свих грађана Републике Србије.

Total Page Visits: 1475 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *