ASOCIJACIJA SPORT ZA SVE SRBIJE DODELOM OPREME I REKVIZITA U 2020. GODINI PODRŽALA PROGRAME IZ OBLASTI SPORTA ZA SVE

Asocijacija Sport za sve Srbije, kao nadležni nacionalni sportski savez zadužen za oblast sportske rekreacije (rekreativni sport, sport za sve, masovni sport) i sport u firmama, u skladu sa redovnim godišnjim aktivnostima u 2020. godini, pružila je podršku realizaciji, očuvanju i kontinuiranom trajanju programa sporta za sve.

Realizacija zajedničkih programa i projekata u okviru sistema članstva Asocijacije prioritet je kada je u pitanju promocija redovnog bavljenja fizičkom aktivnošću. Rukovodeći se Misijom AKTIVNA SRBIJA 2030 – „Za bolju Srbiju kroz sport za sve“, jedan od osnovnih zadataka je podizanje organizacionih, stručnih i svih drugih kapaciteta organizacija iz oblasti sporta za sve.

U skladu sa tim, Upravni odbor Asocijacije doneo je odluku o nabavci opreme i rekvizita, koji sadrže: lopte za fudbal, odbojku i pilates; elastične trake; podloge za vežbanje; vijače; sklekere; čunjeve; prepone i setove za badminton, za programske aktivnosti u 2020. godini, kao podršku programima članica čija je osnovna delatnost sport za sve.

Na osnovu realizovanih godišnjih programskih aktivnosti od kojih se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta, kao i dodatno definisanih kriterijuma, ukupno 18 setova rekvizita dodeljeno je sledećim organizacijama: Asocijacija „Sport za sve“ – Beograd, Asocijacija Sport za sve – Bor, Asocijacija Sport za sve Valjevo, Asocijacija „Sport za sve“ – Knjaževac, Gradski Savez „Sport za sve“ Subotica, Savez za rekreativni sport Niša, Sport za sve – „Soko“ Dimitrovgrad – Društvo za rekreaciju i fitnes, „Sport za sve“ Šid, Sportsko rekreativna Asocijacija – Požarevac, „Udruženje sport za sve“ – Kanjiža, Udruženje Sport za sve CSFK – Ada, Udruženje Sport Za Sve Opštine Senta , Udruženje Sport za sve „Čili Vili“ – Smederevo, Asocijacija Licenciranih Fitnes Instruktora i Trenera – Beograd, Rekreativno sportski klub „Play“ – Novi Sad, Sportsko rekreativno udruženje „Sportisimo kids“ – Novi Sad, Sportsko udruženje Sport Master – Novi Sad i Udruženje stručnjaka za fitnes i aerobik Srbije „FAS“ – Beograd.

Rukovodeći se dinamikom realizacije sveukupnih aktivnosti, Asocijacija je dodeljivala članicama setove rekvizita za programe sporta za sve. Određeni broj predstavnika članica Asocijacije posetio je kancelariju u Beogradu, gde su organizovani radni sastanci. Takođe, delegacija Asocijacije na čelu sa predsednikom Brankom Vujovićem i generalnim sekretarom Filipom Vešovićem obišla je jedan deo članica i uverila se u programske kapacitete i međusobnu povezanost i podršku na lokalnom nivou, i to u: Požarevcu, Subotici, Kanjiži, Senti i Šidu.

Asocijacija Sport za sve Srbije nastaviće i ubuduće da pruža punu podršku jačanju kapaciteta svojih članica, programske održivosti i sistemskom funkcionisanju sporta za sve radi unapređenja kvaliteta života svih građana Republike Srbije.

Total Page Visits: 1123 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.