ASOCIJACIJA SPORT ZA SVE SRBIJE KROZ EDUKATIVNE PROGRAME NASTAVLJA SARADNJU SA FAKULTETOM ZA SPORT I FIZIČKO VASPITANJE UNIVERZITETA U PRIŠTINI

Asocijacija Sport za sve Srbije na polju saradnje sa visokoškolskim ustanovama značajnu pažnju posvećuje edukativnim programima iz oblasti sportske rekreacije (rekreativni sport, sport za sve, masovni sport).

U prostorijama Asocijacije Sport za sve Srbije, 20. avgusta 2020. godine, predsednik Branko Vujović primio je prof. dr Veroljuba Stankovića, dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Leposaviću. Sastanku su prisustvovali i stručni saradnici Asocijacije sport za sve Srbije Marina Vukotić i Filip Vešović. Tom prilikom osvrnuli su se na prethodni period i aktivnosti nadležnog nacionalnog granskog sportskog saveza za oblast sportske rekreacije i sport u firmama i fakulteta, pod uticajem i primenom mera za sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19.

Kao pokazatelj visokog nivoa društvene odgovornosti, nakon odlaganja 28. Otvorenog Ski festivala sporta za sve na Kopaoniku za period 17-21. mart 2021. godine, održana je 7. Međunarodna Naučna konferencija „Antropološki i teoantropološki pogled na fizičke aktivnosti od Konstantina Velikog do danas“ u „online“ režimu. Sportski stručnjaci Asocijacije Sport za sve Srbije uzeli su učešće i prezentovali svoje radove: dr Nebojša Jotov – „Efekti programa akvaspininga i SPA procedura – hidromasaže na morfološki status sedentarnih žena“, Bratislava Ristić – „Ženski fitnes – rekreativni trening kod ženske populacije starosti od 35 godina pa naviše od sredine 20-og veka do modernog doba sa osvrtom na vrste programa (grupni/personalni)“ i Branislav Dmitrović – „Borilačke veštine – od rekreacije do festivala“.

Naredna 8. Međunarodna Naučna konferencija u organizaciji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Prištini, u saradnji sa Asocijacijom Sport za sve Srbije, FIEP Srbije i Fakultetom fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, planirana je da se održi 18. i 19. marta 2021. godine na Kopaoniku, u okviru 28. Otvorenog Ski festivala sporta za sve.

http://konferencija.dif.pr.ac.rs/doc/abstract_book/Abstract_Book_for_2020.pdf

Total Page Visits: 1323 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.