АСОЦИЈАЦИЈА СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ КРОЗ ЕДУКАТИВНЕ ПРОГРАМЕ НАСТАВЉА САРАДЊУ СА ФАКУЛТЕТОМ ЗА СПОРТ И ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ УНИВЕРЗИТЕТА У ПРИШТИНИ

Асоцијација Спорт за све Србије на пољу сарадње са високошколским установама значајну пажњу посвећује едукативним програмима из области спортске рекреације (рекреативни спорт, спорт за све, масовни спорт).

У просторијама Асоцијације Спорт за све Србије, 20. августа 2020. године, председник Бранко Вујовић примио је проф. др Верољуба Станковића, декана Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Лепосавићу. Састанку су присуствовали и стручни сарадници Асоцијације спорт за све Србије Марина Вукотић и Филип Вешовић. Том приликом осврнули су се на претходни период и активности надлежног националног гранског спортског савеза за област спортске рекреације и спорт у фирмама и факултета, под утицајем и применом мера за спречавање ширења заразне болести COVID-19.

Као показатељ високог нивоа друштвене одговорности, након одлагања 28. Отвореног Ски фестивала спорта за све на Копаонику за период 17-21. март 2021. године, одржана је 7. Међународна Научна конференција „Антрополошки и теоантрополошки поглед на физичке активности од Константина Великог до данас“ у „online“ режиму. Спортски стручњаци Асоцијације Спорт за све Србије узели су учешће и презентовали своје радове: др Небојша Јотов – „Ефекти програма акваспининга и СПА процедура – хидромасаже на морфолошки статус седентарних жена“, Братислава Ристић – „Женски фитнес – рекреативни тренинг код женске популације старости од 35 година па навише од средине 20-ог века до модерног доба са освртом на врсте програма (групни/персонални)“ и Бранислав Дмитровић – „Борилачке вештине – од рекреације до фестивала“.

Наредна 8. Међународна Научна конференција у организацији Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини, у сарадњи са Асоцијацијом Спорт за све Србије, ФИЕП Србије и Факултетом физичког васпитања и спорта Универзитета у Источном Сарајеву, планирана је да се одржи 18. и 19. марта 2021. године на Копаонику, у оквиру 28. Отвореног Ски фестивала спорта за све.

http://konferencija.dif.pr.ac.rs/doc/abstract_book/Abstract_Book_for_2020.pdf

Total Page Visits: 1501 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *