Асоцијација Спорт за све Србије на 8. Међународном Сајму спорта (22-24. новембар 2019. године)

Асоцијација Спорт за све Србије представила је широку лепезу својих програма и активности у оквиру 8. Међународног Сајма спорта. Под слоганом „Сајам спорта спаја све(т)“, спортска манифестација одржана је у хали 1 Београдског сајма, у периоду од 22-24. новембра 2019. године, у организацији Спортског савеза Србије и под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Пред великим бројем посетилаца, спортских радника и представника Националних гранских спортских савеза, спортских легенди, шампиона и промотера здравих стилова живљења, уз медијску подршку презентовани су најзначајнији резултати  српског спорта, а најмлађи су се упознали са више од 60 спортова кроз 30 активационих зона. На међународном догађају били су и гости из земаља региона и краљевине Саудијске Арабије. На свечаном отварању, присутнима су се обратили господин Давор Штефанек – председник Спортског савеза Србије и господин Божидар Маљковић – председник Олимпијског Комитета Србије, након чега је господин Вања Удовичић – министар омладине и спорта у Влади Републике Србије званично отворио 8. Међународни Сајам спорта.

Током трајања сајма, који је посетило преко 80.000 грађана, Асоцијација је на свом штанду приказала реализоване годишње масовне догађаје (Отворени Ски фестивал Спорта за све на Копаонику, Недеља физичке активности Европљана – MOVE Week, Светски Дан Изазова, Весели оријентиринг у Митровцу на Тари, Отворени Међународни Летњи фестивал Спорта за све у Сутомору, Светски Дан пешачења), активности својих чланица и у Европској Недељи спорта, као и програме Савеза спорт за све Војводине (Фестивал Спорта за све Војводине, Спортска Олимпијада радника Војводине, стручне трибине на актуелну тему) и Асоцијације „Спорт за све“ Београда (Међународни Зимски фестивал дечије рекреације на Копаонику, Београдска бициклијада, Еко рекреативни камп на Тари, Еxпо-Зим).

У оквиру едукативног програма, уз подршку Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, одржан је 14. Национални Семинар за стручно усавршавање спортских радника у систему спорта Републике Србије, коме је присуствовало 24 спортских стручњака из области Спорта за све.

На штанду Асоцијације одржана је промоција Мисије 2030 – Активна Србија, коју је најавио председник Бранко Вујовић, као и програм предстојећег 28. Отвореног Ски фестивала Спорта за све – Копаоник 2020, чије детаље је изнела стручни сарадник Марина Вукотић. Презентацију је пратио велики број заинтересованих представника спортских организација и институција, фирми које брину о здрављу својих запослених, као и чланови органа и тела Асоцијације. На великом терену визуелно су презентовани предстојећи програми, нова спортско-рекреативна игра BAJ Ball и Борилачки вишебој Мали храбриша за кога су се заинтересовали представници локалних самоуправа Пожаревца, Сомбора, Бора, Вршца и др.

На свечаном затварању манифестације министар Удовичић обратио се присутнима „Веома ми је драго што је овогодишњи Сајам спорта оборио рекорд по броју учесника, али и по броју посетилаца. Најважније је да је циљ постигнут – деца су се дружила, забављала и упознала са својим идолима и неким не тако познатим спортовима, опробала у новим вештинама. Главна сврха ове велике манифестације је, што увек истичем, да што више деце заволи спорт и да се укључи у систем спорта”, чиме је и званично затворен 8. Међународни Сајам спорта.

Асоцијација Спорт за све Србије се захваљује Спортском савезу Србије и Министарству омладине и спорта на могућности да презентује своје програме. Упућујемо честитке на још једном успешно организованом спортском догађају, у нади да ћемо у наредном периоду значајније допринети подстицају и омасовљењу нације на редовно бављење физичким активностима ради унапређења и очувања здравља грађана свих узрасних категорија.

Total Page Visits: 1538 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *