Asocijacija Sport za sve Srbije na 8. Međunarodnom Sajmu sporta (22-24. novembar 2019. godine)

Asocijacija Sport za sve Srbije predstavila je široku lepezu svojih programa i aktivnosti u okviru 8. Međunarodnog Sajma sporta. Pod sloganom „Sajam sporta spaja sve(t)“, sportska manifestacija održana je u hali 1 Beogradskog sajma, u periodu od 22-24. novembra 2019. godine, u organizaciji Sportskog saveza Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Pred velikim brojem posetilaca, sportskih radnika i predstavnika Nacionalnih granskih sportskih saveza, sportskih legendi, šampiona i promotera zdravih stilova življenja, uz medijsku podršku prezentovani su najznačajniji rezultati  srpskog sporta, a najmlađi su se upoznali sa više od 60 sportova kroz 30 aktivacionih zona. Na međunarodnom događaju bili su i gosti iz zemalja regiona i kraljevine Saudijske Arabije. Na svečanom otvaranju, prisutnima su se obratili gospodin Davor Štefanek – predsednik Sportskog saveza Srbije i gospodin Božidar Maljković – predsednik Olimpijskog Komiteta Srbije, nakon čega je gospodin Vanja Udovičić – ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije zvanično otvorio 8. Međunarodni Sajam sporta.

Tokom trajanja sajma, koji je posetilo preko 80.000 građana, Asocijacija je na svom štandu prikazala realizovane godišnje masovne događaje (Otvoreni Ski festival Sporta za sve na Kopaoniku, Nedelja fizičke aktivnosti Evropljana – MOVE Week, Svetski Dan Izazova, Veseli orijentiring u Mitrovcu na Tari, Otvoreni Međunarodni Letnji festival Sporta za sve u Sutomoru, Svetski Dan pešačenja), aktivnosti svojih članica i u Evropskoj Nedelji sporta, kao i programe Saveza sport za sve Vojvodine (Festival Sporta za sve Vojvodine, Sportska Olimpijada radnika Vojvodine, stručne tribine na aktuelnu temu) i Asocijacije „Sport za sve“ Beograda (Međunarodni Zimski festival dečije rekreacije na Kopaoniku, Beogradska biciklijada, Eko rekreativni kamp na Tari, Expo-Zim).

U okviru edukativnog programa, uz podršku Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, održan je 14. Nacionalni Seminar za stručno usavršavanje sportskih radnika u sistemu sporta Republike Srbije, kome je prisustvovalo 24 sportskih stručnjaka iz oblasti Sporta za sve.

Na štandu Asocijacije održana je promocija Misije 2030 – Aktivna Srbija, koju je najavio predsednik Branko Vujović, kao i program predstojećeg 28. Otvorenog Ski festivala Sporta za sve – Kopaonik 2020, čije detalje je iznela stručni saradnik Marina Vukotić. Prezentaciju je pratio veliki broj zainteresovanih predstavnika sportskih organizacija i institucija, firmi koje brinu o zdravlju svojih zaposlenih, kao i članovi organa i tela Asocijacije. Na velikom terenu vizuelno su prezentovani predstojeći programi, nova sportsko-rekreativna igra BAJ Ball i Borilački višeboj Mali hrabriša za koga su se zainteresovali predstavnici lokalnih samouprava Požarevca, Sombora, Bora, Vršca i dr.

Na svečanom zatvaranju manifestacije ministar Udovičić obratio se prisutnima „Veoma mi je drago što je ovogodišnji Sajam sporta oborio rekord po broju učesnika, ali i po broju posetilaca. Najvažnije je da je cilj postignut – deca su se družila, zabavljala i upoznala sa svojim idolima i nekim ne tako poznatim sportovima, oprobala u novim veštinama. Glavna svrha ove velike manifestacije je, što uvek ističem, da što više dece zavoli sport i da se uključi u sistem sporta”, čime je i zvanično zatvoren 8. Međunarodni Sajam sporta.

Asocijacija Sport za sve Srbije se zahvaljuje Sportskom savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta na mogućnosti da prezentuje svoje programe. Upućujemo čestitke na još jednom uspešno organizovanom sportskom događaju, u nadi da ćemo u narednom periodu značajnije doprineti podsticaju i omasovljenju nacije na redovno bavljenje fizičkim aktivnostima radi unapređenja i očuvanja zdravlja građana svih uzrasnih kategorija.

Total Page Visits: 1404 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.