АСОЦИЈАЦИЈА СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ ПРИСУСТВОВАЛА СВЕЧАНОСТИ ОБЕЛЕЖАВАЊА МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ВОЈНИХ СПОРТОВА

У Београду, 18. фебруара 2021. године, на простору Војне академије – Атлетска дворана, у организацији Делегације Републике Србије при Међународном Савету за војне спортове – CISM, обележен је Међународни Дан војних спортова. У име Асоцијације Спорт за све Србије, свечаности је званично присуствовао генерални секретар Филип Вешовић, придружени члан Делегације Републике Србије при CISM. Глобалнa војнa спортскa манифестацијa промовисана je у 140 армија широм света – чланицa CISM.

Свечаности у београдској атлетској дворани присуствовале су званице међу којима су још били: ректор Универзитета одбране генерал–потпуковник Горан Радовановић, начелник Војне академије генерал–мајор Бојан Зрнић, начелник Управе за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Жељко Петровић, начелник одељења за обуку Управе за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије,  пуковник Миливоје Пајовић, главни координатор Дирекције полиције Милан Андрић, генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, покрајински секретар за спорт и омладину Војводине Дане Баста, директор Покрајинског Завода за спорт и медицину спорта Данијел Жупић, председник Спортског савеза Београда Драган Томашевић, потпредседник Скијашког савеза Србије Александар Ашкарбић, директор Српског атлетског савеза Слободан Бранковић и други.

У конгресној сали Српског атлетског савеза, присутне је поздравио шеф Делегације Републике Србије при CISM бригадни генерал у пензији Синиша Радовић и изразио свима захвалност поводом доласка на свечаност. У протеклом периоду од 2003. године, када је Делегација Републике Србије приступила чланству CISM, остварени су значајни спортски резултати представника Републике Србије, а последња активност била је на 7. Светским Летњим војним играма у Vuhan, Кина, 2019. године. На самом почетку 2021. године дошло је до одлагања 4. Светских Зимских војних игара у Berchtesgaden&Ruhpolding, Немачка, као и међународног падобранског првенства, услед глобалне епидемиолошке ситуације изазване вирусом COVID-19.

Делегација је присуствовала програму у атлетској дворани, где су на почетку интониране химне Републике Србије и CISM, а потом је одржана промотивна трка са 40 војних спортиста и кадета Војне академије предвођених репрезентативкама у атлетици Невеном Јовановић и Наташом Ћулафић.

О значују учешћа наше земље у активностима CISM говорио је начелник Управе за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Жељко Петровић, који је званично отворио спортску приредбу. Кроз активности ове организације, такмичења, подршку и организацију спортских догађаја, научне и стручне конференције, припадници Министарства одбране и Војске Србије стичу и примењују значајна искуства на пољу спорта доприносећи формирању навика вођења здравог начина живота и промоцији општој интероперабилности јачањем „пријатељства кроз спорт“, што је и званични слоган CISM – истакао је бригадни генерал Жељко Петровић.

Асоцијација Спорт за све Србије као национални спортски савез надлежан за област спортске рекреације (рекреативни спорт, масовни спорт, спорт за све) и спорт у фирмама, у наредном периоду пружиће пуну подршку развоју војног спорта, стручну помоћ и допринос јачању капацитета у остваривању заједничких циљева, као и промоцији Републике Србије на међународном плану војних спортских активности.

http://www.mod.gov.rs/cir/17062/obelezen-medjunarodni-dan-vojnih-sportova-17062

Прилог из Спортског журнала

Total Page Visits: 865 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *