ASOCIJACIJA SPORT ZA SVE SRBIJE PRISUSTVOVALA SVEČANOSTI OBELEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA VOJNIH SPORTOVA

U Beogradu, 18. februara 2021. godine, na prostoru Vojne akademije – Atletska dvorana, u organizaciji Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom Savetu za vojne sportove – CISM, obeležen je Međunarodni Dan vojnih sportova. U ime Asocijacije Sport za sve Srbije, svečanosti je zvanično prisustvovao generalni sekretar Filip Vešović, pridruženi član Delegacije Republike Srbije pri CISM. Globalna vojna sportska manifestacija promovisana je u 140 armija širom sveta – članica CISM.

Svečanosti u beogradskoj atletskoj dvorani prisustvovale su zvanice među kojima su još bili: rektor Univerziteta odbrane general–potpukovnik Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general–major Bojan Zrnić, načelnik Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Željko Petrović, načelnik odeljenja za obuku Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije,  pukovnik Milivoje Pajović, glavni koordinator Direkcije policije Milan Andrić, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vojvodine Dane Basta, direktor Pokrajinskog Zavoda za sport i medicinu sporta Danijel Župić, predsednik Sportskog saveza Beograda Dragan Tomašević, potpredsednik Skijaškog saveza Srbije Aleksandar Aškarbić, direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković i drugi.

U kongresnoj sali Srpskog atletskog saveza, prisutne je pozdravio šef Delegacije Republike Srbije pri CISM brigadni general u penziji Siniša Radović i izrazio svima zahvalnost povodom dolaska na svečanost. U proteklom periodu od 2003. godine, kada je Delegacija Republike Srbije pristupila članstvu CISM, ostvareni su značajni sportski rezultati predstavnika Republike Srbije, a poslednja aktivnost bila je na 7. Svetskim Letnjim vojnim igrama u Vuhan, Kina, 2019. godine. Na samom početku 2021. godine došlo je do odlaganja 4. Svetskih Zimskih vojnih igara u Berchtesgaden&Ruhpolding, Nemačka, kao i međunarodnog padobranskog prvenstva, usled globalne epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19.

Delegacija je prisustvovala programu u atletskoj dvorani, gde su na početku intonirane himne Republike Srbije i CISM, a potom je održana promotivna trka sa 40 vojnih sportista i kadeta Vojne akademije predvođenih reprezentativkama u atletici Nevenom Jovanović i Natašom Ćulafić.

O značuju učešća naše zemlje u aktivnostima CISM govorio je načelnik Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Željko Petrović, koji je zvanično otvorio sportsku priredbu. Kroz aktivnosti ove organizacije, takmičenja, podršku i organizaciju sportskih događaja, naučne i stručne konferencije, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije stiču i primenjuju značajna iskustva na polju sporta doprinoseći formiranju navika vođenja zdravog načina života i promociji opštoj interoperabilnosti jačanjem „prijateljstva kroz sport“, što je i zvanični slogan CISM – istakao je brigadni general Željko Petrović.

Asocijacija Sport za sve Srbije kao nacionalni sportski savez nadležan za oblast sportske rekreacije (rekreativni sport, masovni sport, sport za sve) i sport u firmama, u narednom periodu pružiće punu podršku razvoju vojnog sporta, stručnu pomoć i doprinos jačanju kapaciteta u ostvarivanju zajedničkih ciljeva, kao i promociji Republike Srbije na međunarodnom planu vojnih sportskih aktivnosti.

http://www.mod.gov.rs/cir/17062/obelezen-medjunarodni-dan-vojnih-sportova-17062

Prilog iz Sportskog žurnala

Total Page Visits: 713 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.