АСОЦИЈАЦИЈА СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ ПРУЖИЛА ПОДРШКУ ЗАВРШНОМ ГОДИШЊЕМ ПРОГРАМУ „СПОРТА ЗА СВЕ ШИДА“

У оквиру програмских активности из система чланица спорта за све, поштујући актуелне мере превенције ширења заразне болести COVID-19, на самом крају календарске године у Шиду 24. децембра 2020. године, одржане су полуфиналне и финалне спортско-рекреативе утакмице Londonium cup-a у мини фудбалу, у организацији Спортског удружења „Спорт за све Шид“, којима су присуствовали представници Асоцијације Спорт за све Србије: председник Бранко Вујовић и генерални секретар Филип Вешовић.

Спортско удружење „Спорт за све Шид“ реализовало је завршну годишњу програмску активност, хуманитарног карактера, где су се сусреле четири екипе у мини фудбалу, по три играча. Називи тимова који су се такмичили по куп систему преузети су из енглеске Премијер лиге и то: Crystal Palace F.C., Fulham F.C., West Ham United и Watford.

Након неизвесне финалне утакмице између West Ham United и Crystal Palace F.C и крајњег изједначеног резултата 2:2, извођењем пенала добијен је победник Londonium cup-a у мини фудбалу – Шид 2020 и то екипа Crystal Palace F.C.

На званичној додели признања, председник Вујовић најбољима је уручио пехаре и дипломе и то за:

  1. Место екипи Crystal Palace F.C;
  2. Место екипи West Ham United;
  3. Место екипи Watford.

Диплому за најбољег стрелца освојио је Милан Јанузовић (West Ham United).

Диплому за најбољег голмана освојио је Стевица Ерић (Watford).

Диплому за најбољег играча освојио је Бранислав Момчиловић (Crystal Palace F.C).

Диплому за Fair Play освојио је Синиша Славујевић (West Ham United).

Руководећи се активностима за спречавање допинга у области спортске рекреације (рекреативни спорт, спорт за све, масовни спорт) и спорта у фирмама, које на годишњем нивоу спроводи Асоцијација Спорт за све Србије, организована је допинг контрола од стране Антидопинг агенције Републике Србије и том приликом су извршене две допинг контроле спортиста-рекреативаца, чије резултате тестирања очекујемо у наредном периоду.

У име Спорта за све Шида, председник Малешевић се захвалио свим екипама на учешћу, као и локалној самоуправи, Спортском савезу Шида и Асоцијацији Спорт за све Србије на подршци програмским активностима намењеним свим заинтересованим грађанима. Том приликом уручио је Асоцијацији Спорт за све Србије поклон у виду слике „Шид 1941. године“ – реплике једног од наших најпознатијих сликара Саве Шумановића.

Спортско-рекреативни турнир у мини фудбалу, као пример добре праксе, препоручује се и у другим срединама, а у плану је да се ускоро покрене на нивоу села шидске општине, са тенденцијом да се активност системски даље прошири, истакао је Малешевић.

Асоцијација Спорт за све Србије се захваљује Спорту за све Шида на традиционално добро организованој активности, у нади да ћемо наставити успешну сарадњу и заједничким трудом проширити капацитет спортско-рекреативног програма и учинити га доступним свим заинтересованим субјектима.

Total Page Visits: 764 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *