ASOCIJACIJA SPORT ZA SVE SRBIJE PRUŽILA PODRŠKU ZAVRŠNOM GODIŠNJEM PROGRAMU „SPORTA ZA SVE ŠIDA“

U okviru programskih aktivnosti iz sistema članica sporta za sve, poštujući aktuelne mere prevencije širenja zarazne bolesti COVID-19, na samom kraju kalendarske godine u Šidu 24. decembra 2020. godine, održane su polufinalne i finalne sportsko-rekreative utakmice Londonium cup-a u mini fudbalu, u organizaciji Sportskog udruženja „Sport za sve Šid“, kojima su prisustvovali predstavnici Asocijacije Sport za sve Srbije: predsednik Branko Vujović i generalni sekretar Filip Vešović.

Sportsko udruženje „Sport za sve Šid“ realizovalo je završnu godišnju programsku aktivnost, humanitarnog karaktera, gde su se susrele četiri ekipe u mini fudbalu, po tri igrača. Nazivi timova koji su se takmičili po kup sistemu preuzeti su iz engleske Premijer lige i to: Crystal Palace F.C., Fulham F.C., West Ham United i Watford.

Nakon neizvesne finalne utakmice između West Ham United i Crystal Palace F.C i krajnjeg izjednačenog rezultata 2:2, izvođenjem penala dobijen je pobednik Londonium cup-a u mini fudbalu – Šid 2020 i to ekipa Crystal Palace F.C.

Na zvaničnoj dodeli priznanja, predsednik Vujović najboljima je uručio pehare i diplome i to za:

  1. Mesto ekipi Crystal Palace F.C;
  2. Mesto ekipi West Ham United;
  3. Mesto ekipi Watford.

Diplomu za najboljeg strelca osvojio je Milan Januzović (West Ham United).

Diplomu za najboljeg golmana osvojio je Stevica Erić (Watford).

Diplomu za najboljeg igrača osvojio je Branislav Momčilović (Crystal Palace F.C).

Diplomu za Fair Play osvojio je Siniša Slavujević (West Ham United).

Rukovodeći se aktivnostima za sprečavanje dopinga u oblasti sportske rekreacije (rekreativni sport, sport za sve, masovni sport) i sporta u firmama, koje na godišnjem nivou sprovodi Asocijacija Sport za sve Srbije, organizovana je doping kontrola od strane Antidoping agencije Republike Srbije i tom prilikom su izvršene dve doping kontrole sportista-rekreativaca, čije rezultate testiranja očekujemo u narednom periodu.

U ime Sporta za sve Šida, predsednik Malešević se zahvalio svim ekipama na učešću, kao i lokalnoj samoupravi, Sportskom savezu Šida i Asocijaciji Sport za sve Srbije na podršci programskim aktivnostima namenjenim svim zainteresovanim građanima. Tom prilikom uručio je Asocijaciji Sport za sve Srbije poklon u vidu slike „Šid 1941. godine“ – replike jednog od naših najpoznatijih slikara Save Šumanovića.

Sportsko-rekreativni turnir u mini fudbalu, kao primer dobre prakse, preporučuje se i u drugim sredinama, a u planu je da se uskoro pokrene na nivou sela šidske opštine, sa tendencijom da se aktivnost sistemski dalje proširi, istakao je Malešević.

Asocijacija Sport za sve Srbije se zahvaljuje Sportu za sve Šida na tradicionalno dobro organizovanoj aktivnosti, u nadi da ćemo nastaviti uspešnu saradnju i zajedničkim trudom proširiti kapacitet sportsko-rekreativnog programa i učiniti ga dostupnim svim zainteresovanim subjektima.

Total Page Visits: 538 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.