ASOCIJACIJA SPORT ZA SVE SRBIJE REALIZOVALA PROGRAM 28. OTVORENOG SKI FESTIVALA SPORTA ZA SVE – KOPAONIK 2021

Asocijacija Sport za sve Srbije je, prateći globalnu epidemiološku situaciju izazvanom širenjem zarazne bolesti COVID-19, realizovala program 28. Otvorenog Ski festivala sporta za sve na Kopaoniku, od 24-28. marta 2021. godine, u skladu sa aktuelnim merama Vlade Republike Srbije.

Svojom odgovornošću koju neguje kroz sistemsko delovanje, Asocijacija je, kao nadležni nacionalni sportski savez zadužen za oblast sportske rekreacije (rekreativni sport, sport za sve, masovni sport) i sport u firmama, iz bezbednosnih razloga odložila prošlogodišnji Ski festival, dok je ove godine revidiran takmičarski i edukativni program i kompletno otkazan društveno-zabavni program zbog okupljanja velikog broja učesnika. Takođe, nije bilo svečanog otvaranja i zatvaranja festivala kao i zvaničnih lica i gostiju koji tradicionalno prate ovakvu manifestaciju.

JP Skijališta Srbije je, u prilagođenim uslovima organizacije, pružilo punu podršku realizaciji programa na snegu. MK Mountain Resort je pokazao visok nivo odgovornosti i bezbednosti kada je u pitanju bio smeštaj učesnika i usluga u hotelima Grand, Gorski i Anđela.

Takmičarski program održan je na snegu u alpskom orijentiringu, foto safariju, odbojci na snegu i nadvlačenju konopca, gde su najuspešnije ekipe i pojedinci osvojili medalje i diplome. Zainteresovani su mogli da učestvuju i u svakodnevno organizovanoj šetnji na krpljama. Deo edukativnog programa – besplatna škola skijanja za početnike i naprednije skijaše organizovana je za 86 polaznika, u saradnji sa Srpskim Udruženjem učitelja i trenera sportova na snegu uz značajno angažovanje sportskih stručnjaka.

Za podršku realizaciji programa Ski festivala, sportskim organizacijama, ustanovama i firmama dodeljene su zahvalnice: NIS a.d. Novi Sad, Sportski savez Vojvodine, Savez sport za sve Vojvodine, Asocijacija Sport za sve Valjevo, Sportski savez „Novi Pazar“, Makedonska Asocijacija „Sport za site bez granici“ Gevgelija, Opština Berane, Lav auto d.o.o. Beograd, Restoran „Srbija“, Erker plus d.o.o. Novi Sad, Udruženje Sport za sve opštine Žabalj, Srpsko Udruženje učitelja i trenera sportova na snegu, JP Skijališta Srbije, MK Mountain Resort.

8. Međunarodna Naučna konferencija „Antroploški i teoantropološki pogled na fizičke aktivnosti od Konstantina Velikog do danas“ oržana je u online režimu, u organizaciji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Prištin, FIEP Srbije, Asocijacije Sport za sve Srbije, Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci i uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije http://konferencija.dif.pr.ac.rs/

Ovogodišnji Ski festival sporta za sve dao je značajan podsticaj celokupnom sistemu, sportskim stručnjacima i rekreativcima, ljubiteljima sportova na snegu, zaposlenima, porodicama i dr.,  kako da budu fizički aktivni u zimskom periodu godine, uz visok nivo odgovornosti, brigu o drugim osobama i uz poštovanje svih epidemioloških mera koje propisuju nadležni organi Republike Srbije.

#BudimoOdgovorni

Total Page Visits: 1245 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.