АСОЦИЈАЦИЈА СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ РЕАЛИЗОВАЛА ПРОГРАМ 28. ОТВОРЕНОГ СКИ ФЕСТИВАЛА СПОРТА ЗА СВЕ – КОПАОНИК 2021

Асоцијација Спорт за све Србије је, пратећи глобалну епидемиолошку ситуацију изазваном ширењем заразне болести COVID-19, реализовала програм 28. Отвореног Ски фестивала спорта за све на Копаонику, од 24-28. марта 2021. године, у складу са актуелним мерама Владе Републике Србије.

Својом одговорношћу коју негује кроз системско деловање, Асоцијација је, као надлежни национални спортски савез задужен за област спортске рекреације (рекреативни спорт, спорт за све, масовни спорт) и спорт у фирмама, из безбедносних разлога одложила прошлогодишњи Ски фестивал, док је ове године ревидиран такмичарски и едукативни програм и комплетно отказан друштвено-забавни програм због окупљања великог броја учесника. Такође, није било свечаног отварања и затварања фестивала као и званичних лица и гостију који традиционално прате овакву манифестацију.

ЈП Скијалишта Србије је, у прилагођеним условима организације, пружило пуну подршку реализацији програма на снегу. MK Mountain Resort је показао висок ниво одговорности и безбедности када је у питању био смештај учесника и услуга у хотелима Гранд, Горски и Анђела.

Такмичарски програм одржан је на снегу у алпском оријентирингу, фото сафарију, одбојци на снегу и надвлачењу конопца, где су најуспешније екипе и појединци освојили медаље и дипломе. Заинтересовани су могли да учествују и у свакодневно организованој шетњи на крпљама. Део едукативног програма – бесплатна школа скијања за почетнике и напредније скијаше организована је за 86 полазника, у сарадњи са Српским Удружењем учитеља и тренера спортова на снегу уз значајно ангажовање спортских стручњака.

За подршку реализацији програма Ски фестивала, спортским организацијама, установама и фирмама додељене су захвалнице: НИС а.д. Нови Сад, Спортски савез Војводине, Савез спорт за све Војводине, Асоцијација Спорт за све Ваљево, Спортски савез „Нови Пазар“, Македонска Асоцијација „Спорт за сите без граници“ Гевгелија, Општина Беране, Лав ауто д.о.о. Београд, Ресторан „Србија“, Еркер плус д.о.о. Нови Сад, Удружење Спорт за све општине Жабаљ, Српско Удружење учитеља и тренера спортова на снегу, ЈП Скијалишта Србије, MK Mountain Resort.

8. Међународна Научна конференција „Антроплошки и теоантрополошки поглед на физичке активности од Константина Великог до данас“ оржана је у online режиму, у организацији Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштин, FIEP Србије, Асоцијације Спорт за све Србије, Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Источном Сарајеву, Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Бањој Луци и уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије http://konferencija.dif.pr.ac.rs/

Овогодишњи Ски фестивал спорта за све дао је значајан подстицај целокупном систему, спортским стручњацима и рекреативцима, љубитељима спортова на снегу, запосленима, породицама и др.,  како да буду физички активни у зимском периоду године, уз висок ниво одговорности, бригу о другим особама и уз поштовање свих епидемиолошких мера које прописују надлежни органи Републике Србије.

#БудимоОдговорни

Total Page Visits: 1503 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *