ASOCIJACIJA SPORT ZA SVE SRBIJE U RADNOJ POSETI OPŠTINI KLADOVO

U skladu sa planiranim aktivnostima i pružanju podrške članicama Asocijacije Sport za sve Srbije na nivou lokalnih samouprava, 21. maja 2021. godine, delegacija Asocijacije bila je u radnoj poseti u opštini Kladovo.

Tokom posete, delegaciju Asocijacije u sastavu: predsednik Branko Vujović, generalni sekretar Filip Vešović i član Upravnog odbora Branislav Dmitrović, dočekali su predstavnici Sportskog saveza opštine Kladovo: generalni sekretar Borko Tufajević i dugogodišnji sportski stručnjak i aktivista Petar Đurđević, koji je ujedno i član Upravnog odbora Asocijacije.

Obilaskom infrastrukturnih sportskih objekata, kao i smeštajnih kapaciteta u okviru Omladinskog kampa Karataš, delegacije je ispred Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije ugostila rukovodilac kampa Nadežda Balanović. Uvidom u kompleksnost sadržaja, pruža se mogućnost za organizaciju jednog dela godišnjeg programa iz oblasti sportske rekreacije kroz takmičarskski, edukativni ili užestručni programski koncept.

U opštini Kladovo usledio je sastanak sa predsednikom Sašom Nikolićem. U razgovorima koji su vođeni, naglašen je značaj dugogodišnje saradnje sa Sportskim savezom opštine Kladovo i podsticaj građana na bavljenje fizičkom aktivnošću kroz dostupnost programima sporta za sve. Vujović je napomenuo na potencijale koje treba iskoristiti i ponudio je stručnu pomoć Komisiji za sport u kreiranju programskog koncepta od opšteg interesa za lokalnu samoupravu i Borski okrug. Takođe, međunarodna saradnja može se u perspektivi unaprediti kroz razne projekte i dodatno na taj način dati značajnu finansijsku podršku održivosti tog sistema.

U nastavku posete, usledio je obilazak Osnovne Škole „Vuk Karadžić“ koja redovno učestvuje, podržava i realizuje programe sporta za sve. Asocijacija je namenila Sportskom savezu opštine Kladovo poklon set rekvizita za realizaciju programa, a na predlog istih, Vujović ih je uručio na času fizičkog vaspitanja direktorki Gordani Jovanović, koja je time izrazila veliku zahvalnost u ime kolektiva škole. Nakon toga, Vujović je dao kratak intervju lokalnoj televizijskoj stanici koja je propratila događaj.

Asocijacija nastavlja da pruža podršku celokupnom sistemu sportske rekreacije, koji sve više nailazi na razumevanje kod predstavnika lokalnih samouprava u cilju interesovanja, prepoznavanja i omasovljenja lokalnog stanovništva na  fizičku aktivnost radi zdravlja.

Total Page Visits: 606 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.