АСОЦИЈАЦИЈА СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ У РАДНОЈ ПОСЕТИ ОПШТИНИ КЛАДОВО

У складу са планираним активностима и пружању подршке чланицама Асоцијације Спорт за све Србије на нивоу локалних самоуправа, 21. маја 2021. године, делегација Асоцијације била је у радној посети у општини Кладово.

Током посете, делегацију Асоцијације у саставу: председник Бранко Вујовић, генерални секретар Филип Вешовић и члан Управног одбора Бранислав Дмитровић, дочекали су представници Спортског савеза општине Кладово: генерални секретар Борко Туфајевић и дугогодишњи спортски стручњак и активиста Петар Ђурђевић, који је уједно и члан Управног одбора Асоцијације.

Обиласком инфраструктурних спортских објеката, као и смештајних капацитета у оквиру Омладинског кампа Караташ, делегације је испред Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије угостила руководилац кампа Надежда Балановић. Увидом у комплексност садржаја, пружа се могућност за организацију једног дела годишњег програма из области спортске рекреације кроз такмичарскски, едукативни или ужестручни програмски концепт.

У општини Кладово уследио је састанак са председником Сашом Николићем. У разговорима који су вођени, наглашен је значај дугогодишње сарадње са Спортским савезом општине Кладово и подстицај грађана на бављење физичком активношћу кроз доступност програмима спорта за све. Вујовић је напоменуо на потенцијале које треба искористити и понудио је стручну помоћ Комисији за спорт у креирању програмског концепта од општег интереса за локалну самоуправу и Борски округ. Такође, међународна сарадња може се у перспективи унапредити кроз разне пројекте и додатно на тај начин дати значајну финансијску подршку одрживости тог система.

У наставку посете, уследио је обилазак Основне Школе „Вук Караџић“ која редовно учествује, подржава и реализује програме спорта за све. Асоцијација је наменила Спортском савезу општине Кладово поклон сет реквизита за реализацију програма, а на предлог истих, Вујовић их је уручио на часу физичког васпитања директорки Гордани Јовановић, која је тиме изразила велику захвалност у име колектива школе. Након тога, Вујовић је дао кратак интервју локалној телевизијској станици која је пропратила догађај.

Асоцијација наставља да пружа подршку целокупном систему спортске рекреације, који све више наилази на разумевање код представника локалних самоуправа у циљу интересовања, препознавања и омасовљења локалног становништва на  физичку активност ради здравља.

Total Page Visits: 834 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *