АСОЦИЈАЦИЈА СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ У САРАДЊИ СА ТИМС-ом РЕАЛИЗОВАЛА СТРУЧНУ ТРИБИНУ „ПОДРЖИМО ВЕЖБАЊЕ“

Асоцијација Спорт за све Србије, у сарадњи са Факултетом за спорт и туризам из Новог Сада – TIMS, 02. јула 2021. године у Новом Саду, реализовала је едукацију из области спортске рекреације кроз Стручну трибину „Подржимо вежбање“.

Усавршавање које је намењено спортским стручњацима – корисницима дозвола за рад у спорту за све реализовано је, у складу са Споразумом о сарадњи Асоцијације – националног спортског савеза и Факултета – акредитоване високошколске установе, пратећи дефинисану агенду стручног скупа са предавачима:

– Европска миља – Марина Вукотић, Асоцијација Спорт за све Србије;

– Физиолошко неуролошке импликације вежбања – проф. др Здравко Витошевић, ТИМС;

– Здравствени аспекти вежбања – доц. др Ранко Рајовић, ТИМС;

– Вежбањем до бољег менталног здравља – доц. др Станислава Попов, ТИМС;

– Вежбање, парадигма квалитета живота – проф. др Златко Ахметовић, ТИМС.

Поштујући актуелне мере превенције ширења заразне болести COVID-19, у амфитеатру Факултета за спорт и туризам у Новом Саду,  уводничар трибине проф. др Виолета Зубанов најавила је теме и предаваче, пред око 35 спортских стручњака и друштвено-спортских радника чланица Асоцијације, као и стручних сарадника и факултетских професора.

Испред Асоцијације Спорт за све Србије присуствовали су: председник Бранко Вујовић, ген. секретар Филип Вешовић и стручни сарадник за међународну сарадњу и пројекте Марина Вукотић, док је у име домаћина, Факултета за спорт и туризам – TIMS, гостопримство пружио председник Савета проф. др Златко Ахметовић.

Марина Вукотић, која је уједно и национални координатор NowWeMove кампање, презентовала је у име Асоцијације динамику реализације актуелног пројекта EUROPEAN MILE, подржаног од стране Европске комисије и Ерасмус+ спорт програма. У Републици Србији чланице Асоцијације и друге спортске организације организовале су око 20 спортско-рекреативних догађаја кроз активности пешачења, трчања, вожње бицикала, ролера, скејт бордова, тротинета и сл. за више од 2.000 учесника различитих старосних категорија. Међународна Асоцијација за спорт и културу – ISCA ће до краја новембра 2021. године, до када траје пројекат, сумирати резултате и претворити укупну километражу – миље у новац и донирати у добротворне сврхе друштвеним и спортским организацијама, а посебно Daily Mile фондацији.

На самом крају стручног скупа, председник Асоцијације Бранко Вујовић обратио се присутнима, захвалио се Факултету и предавачима на обрађеним темама и приказаним презентацијама и пожелео им успех у даљем раду. Догађај је медијски пропратила Радио телевизија Војводине.

Асоцијација и Факултет ће у будућности наставити сарадњу која ће унапредити активности и рад спортских стручњака у области спортске рекреације.

Total Page Visits: 1354 - Today Page Visits: 2
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *