Асоцијација Спорт за све Србије учествује на MOVE Конгресу у Будимпешти, Мађарска

Делегација Асоцијације Спорт за све Србије у саставу: Бранко Вујовић – председник, проф. др Душан Митић – потпредседник, мр Дејан Марсенић – члан Управног одбора, Марко Адамовић – члан Комисије за међународну сарадњу, др Горан Пребег – члан Стручног одбора, Марина Вукотић – стручни сарадник за међународну сарадњу и пројекте и Филип Вешовић – стручни сарадник, допутовала је 16. октобра 2019. године у Будимпешту, Мађарска, како би учествовала у раду 9. MOVE Конгреса у организацији Међународне Асоцијације за спорт и културу (ISCA).

Конгрес под називом “Change the game: It’s your MOVE” прати 477 учесника из 240 организација из 62 земље света са 5 континената.

На свечаном отварању конгреса, у Мађарском Конгресном центру, многобројне учеснике поздравили су председник ISCA Mogens Kirkeby, председник Мађарске Асоцијације за школски и универзитетски спорт Gabor Balogh и члан Европске Комисије Tibor Navracsics.

Adrienn Banhegyi, првакиња света у прескакању конопца, уз музичко-плесни перформанс и кроз разноврсне технике и моделе вежбања прескакања конопца дала је посебну ноту свечаном отварању манифестације.

Делегација ће током боравка у Будимпешти пратити серију конгресних предавања са различитим темама (Физичка активност и здравље, Дипломатија базичног спорта, Места за физичку активност и прављење нових простора, Физичка активност и деца, Могућности финансирања), учествовати на Генералној Скупштини ISCA, а биће уприличен и пријем у амбасади Републике Србије.

https://twitter.com/ISCA_tweet/status/1184592725808537600?s=09
Total Page Visits: 1255 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *