Asocijacija Sport za sve Srbije učestvuje na MOVE Kongresu u Budimpešti, Mađarska

Delegacija Asocijacije Sport za sve Srbije u sastavu: Branko Vujović – predsednik, prof. dr Dušan Mitić – potpredsednik, mr Dejan Marsenić – član Upravnog odbora, Marko Adamović – član Komisije za međunarodnu saradnju, dr Goran Prebeg – član Stručnog odbora, Marina Vukotić – stručni saradnik za međunarodnu saradnju i projekte i Filip Vešović – stručni saradnik, doputovala je 16. oktobra 2019. godine u Budimpeštu, Mađarska, kako bi učestvovala u radu 9. MOVE Kongresa u organizaciji Međunarodne Asocijacije za sport i kulturu (ISCA).

Kongres pod nazivom “Change the game: It’s your MOVE” prati 477 učesnika iz 240 organizacija iz 62 zemlje sveta sa 5 kontinenata.

Na svečanom otvaranju kongresa, u Mađarskom Kongresnom centru, mnogobrojne učesnike pozdravili su predsednik ISCA Mogens Kirkeby, predsednik Mađarske Asocijacije za školski i univerzitetski sport Gabor Balogh i član Evropske Komisije Tibor Navracsics.

Adrienn Banhegyi, prvakinja sveta u preskakanju konopca, uz muzičko-plesni performans i kroz raznovrsne tehnike i modele vežbanja preskakanja konopca dala je posebnu notu svečanom otvaranju manifestacije.

Delegacija će tokom boravka u Budimpešti pratiti seriju kongresnih predavanja sa različitim temama (Fizička aktivnost i zdravlje, Diplomatija bazičnog sporta, Mesta za fizičku aktivnost i pravljenje novih prostora, Fizička aktivnost i deca, Mogućnosti finansiranja), učestvovati na Generalnoj Skupštini ISCA, a biće upriličen i prijem u ambasadi Republike Srbije.

Total Page Visits: 1050 - Today Page Visits: 2
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.