ASOCIJACIJA SPORT ZA SVE SRBIJE UGOSTILA PREDSTAVNIKE SPORTA ZA SVE ŠIDA

U Beogradu, 17. decembra 2020. godine, uz aktuelne mere prevencije širenja zarazne bolesti COVID-19, Asocijacija Sport za sve Srbije zvanično je u svojim prostorijama ugostila delegaciju iz sistema redovnog članstva – „Sport za sve Šid“.

Radnom sastanku prisustvovali su u ime Asocijacije Sport za sve Srbije: generalni sekretar Filip Vešović i stručni saradnik za međunarodnu saradnju i projekte Marina Vukotić, dok su delegaciju Sporta za sve Šida predstavljali: predsednik Sportskog udruženja Predrag Malešević i potpredsednik Dušan Kovinčić.

Vešović se, u ime Asocijacije Sport za sve Srbije i predsednika Branka Vujovića, zahvalio na poseti delegaciji iz Šida i osvrnuo se na programske aktivnosti koje su realizovane u prethodnom periodu. U nastavku razgovora, ukazao je i na strukturu Misije AKTIVNA SRBIJA 2030 – „Za bolju Srbiju kroz sport za sve“, kao i mogućnost tehničke podrške Asocijacije u pogledu jačanja programa sporta za sve u Šidu kroz dva segmenta:

  • prekogranična saradnja, uz projektno finansiranje iz fondova Evropske Unije;
  • Integracija izbeglica kroz sport – IRTS, kroz projekat Međunarodne Asocijacije za sport i kulturu – ISCA.

Nakon toga, Sportu za sve Šida uručen je set sportskih rekvizita opredeljenih za realizaciju sportsko-rekreativnih programa na lokalnom nivou.

Predsednik Malešević se zahvalio na gostoprimstvu i dodeljenim sportskim rekvizitima. Napomenuo je da se, na osnovu zdravstvene situacije izazvane širenjem virusa COVID-19, godišnji kalendar događaja Sporta za sve Šida izmenio, ali i to da su neke od aktivnosti ipak realizovane.

Potpredsednik Kovinčić, kao sportski stručnjak, ukazao je na mogućnosti zvaničnog učešća i u međunarodnim događajima kao što su festivali, radničko-sportske igre, kongresi i drugi. Na taj način bi širi krug saradnika i partnera mogao kroz sport za sve da proširi svoje kontakte i saradnju ili ostvari određeni nivo edukacije.

Predstavnici Sporta za sve Šida, najavili su, za sam kraj kalendarske godine, polufinalne i finalne sportsko-rekreativne utakmice Londonium cup-a u malom fudbalu tri na tri, i tom prilikom tradicionalno pozvali predstavnike Asocijacije Sport za sve Srbije da prisustvuju završnom godišnjem događaju, koji će se održati u Šidu, 24. decembra 2020. godine, poštujući sve važeće mere Vlade Republike Srbije.

Asocijacija Sport za sve Srbije se zahvaljuje Sportu za sve Šida na poseti, nastavku uspešne saradnje i želji za sistemskim teritorijalnim povezivanjem i podizanjem kapaciteta lokalnih programskih aktivnosti iz oblasti sportske rekreacije i sporta u firmama.

Total Page Visits: 688 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.