АСОЦИЈАЦИЈА СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ УГОСТИЛА ПРЕДСТАВНИКЕ СПОРТА ЗА СВЕ ШИДА

У Београду, 17. децембра 2020. године, уз актуелне мере превенције ширења заразне болести COVID-19, Асоцијација Спорт за све Србије званично је у својим просторијама угостила делегацију из система редовног чланства – „Спорт за све Шид“.

Радном састанку присуствовали су у име Асоцијације Спорт за све Србије: генерални секретар Филип Вешовић и стручни сарадник за међународну сарадњу и пројекте Марина Вукотић, док су делегацију Спорта за све Шида представљали: председник Спортског удружења Предраг Малешевић и потпредседник Душан Ковинчић.

Вешовић се, у име Асоцијације Спорт за све Србије и председника Бранка Вујовића, захвалио на посети делегацији из Шида и осврнуо се на програмске активности које су реализоване у претходном периоду. У наставку разговора, указао је и на структуру Мисије АКТИВНА СРБИЈА 2030 – „За бољу Србију кроз спорт за све“, као и могућност техничкe подршкe Асоцијације у погледу јачања програма спорта за све у Шиду кроз два сегмента:

  • прекогранична сарадња, уз пројектно финансирање из фондова Европске Уније;
  • Интеграција избеглица кроз спорт – IRTS, кроз пројекат Међународне Асоцијације за спорт и културу – ISCA.

Након тога, Спорту за све Шида уручен је сет спортских реквизита опредељених за реализацију спортско-рекреативних програма на локалном нивоу.

Председник Малешевић се захвалио на гостопримству и додељеним спортским реквизитима. Напоменуо је да се, на основу здравствене ситуације изазване ширењем вируса COVID-19, годишњи календар догађаја Спорта за све Шида изменио, али и то да су неке од активности ипак реализоване.

Потпредседник Ковинчић, као спортски стручњак, указао је на могућности званичног учешћа и у међународним догађајима као што су фестивали, радничко-спортске игре, конгреси и други. На тај начин би шири круг сарадника и партнера могао кроз спорт за све да прошири своје контакте и сарадњу или оствари одређени ниво едукације.

Представници Спорта за све Шида, најавили су, за сам крај календарске године, полуфиналне и финалне спортско-рекреативне утакмице Londonium cup-а у малом фудбалу три на три, и том приликом традиционално позвали представнике Асоцијације Спорт за све Србије да присуствују завршном годишњем догађају, који ће се одржати у Шиду, 24. децембра 2020. године, поштујући све важеће мере Владе Републике Србије.

Асоцијација Спорт за све Србије се захваљује Спорту за све Шида на посети, наставку успешне сарадње и жељи за системским територијалним повезивањем и подизањем капацитета локалних програмских активности из области спортске рекреације и спорта у фирмама.

Total Page Visits: 807 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *