ASOCIJACIJA SPORT ZA SVE SRBIJE UZELA UČEŠĆE U 17. MEĐUNARODNOM FESTIVALU RADNIČKOG SPORTA (Sv. Konstantin i Elena, Bugarska, 23-27. juna 2021. godine)

Bugarska Radnička federacija „Sport i zdravlje“, prateći aktuelnu globalnu zdravstvenu situaciju izazvanu širenjem zarazne bolesti COVID-19, realizovala je 17. Međunarodni Festival radničkog sporta, koji se održao u poznatom crnomorskom turističkom kompleksu Sv. Konstantin i Elena, u Bugarskoj, u periodu od 23-27. juna 2021. godine.

Na festivalu koji se nalazi i u kalendaru događaja Balkanske Asocijacije radničkog sporta – BAWS, uzelo je učešće oko 850 učesnika iz 7 zemalja: Meksiko, Izrael, Ukrajina, Rumunija, Severna Makedonija, Srbija i Bugarska, koji su se takmičili u 17 sportskih disciplina.

Ekipu Republike Srbije predvodila je delagacija Asocijacije Sport za sve Srbije, na čelu sa predsednikom Brankom Vujovićem, gen. sekretarom Filipom Vešovićem, članovima Upravnog odbora Dejanom Marsenićem, Vladom Stijepovićem i članom Stručnog odbora Mihailom Miletićem. Od ukupno 43 učesnika – predstavnika firmi iz opštine Žabalj, Temerin, Titel, lokalne samouprave Ada, Saveza sport za sve Vojvodine, kao i novosadskih i beogradskih preduzeća, formirale su se ekipe koje su se takmičile u sportskim disciplinama: odbojka na pesku, tenis, pikado, bouling i petanke.

Posebno treba istaći da je učešće predstavnika opštine Ada na čelu sa predsednikom opštine Zoltanom Bilickim, u skladu sa realizacijom našeg zajedničkog programa, koji se odnosi na nacionalnu i međunarodnu promociju Sportske Olimpijade radnika Vojvodine koja će se održati u Adi 2023. godine.

Prateći program festivala, održan je sastanak Balkanske Asocijacije radničkog sporta – BAWS, kome su prisustvovale delegacije Asocijacije Sport za sve Srbije, Makedonske Asocijacije „Sport za site bez granici“ i Bugarske Radničke federacije „Sport i zdravlje“. Aktuelni predsednik BAWS-a Dragan Ćurlinov, Branko Vujović, Desislava Jagodin i Kostadin Parzulov, precizirali su dalje korake buduće saradnje balkanskih zemalja – članica, uz sistemsko podizanje kapaciteta programa kroz sport i zdravlje zaposlenih u firmama.

Program ceremonije svečanog zatvaranja festivala vodio je predsednik Organizacionog Komiteta festivala Plamen Dimitrov, koji je predstavio jubilej 120 godina radničkog sporta u Bugarskoj i 30 godina od osnivanja Bugarske Radničke federacije „Sport i zdravlje“. Predsednica Bugarske federacije Desislava Jagodin zahvalila se svim učesnicima na podršci u organizaciji, dolasku ekipa, druženju i ostvarenim sportskim rezultatima. Nakon toga dodelila je pehare najuspešnijim ekipama u bugarskom i međunarodnom rangiranom takmičenju. Ekipa Srbije osvojila je pehar za 5. mesto u generalnom plasmanu takmičenja, kao i pehar za fer plej. Tom prilikom predsednik Asocijacije Branko Vujović obratio se organizatorima, počasnom predsedniku Bugarske federacije Kostadinu Parzulovu i prisutnima, zahvalio se na sjajnoj organizaciji festivala, poželeo nastavak tradicionalno dobre saradnje i pozvao sve da uzmu učešće u predstojećem jubilarnom 30. Otvorenom Letnjem festivalu sporta za sve, koji će se održati u Budvi, Crna Gora, od 15-19. septembra 2021. godine.

Asocijacija će i ubuduće nastaviti sa aktivnostima iz oblasti sporta za sve i sporta u firmama, promocijom i afirmacijom Srbije na međunarodnom planu, kao i unapređenju dalje saradnje na svim međunarodnim projektima i programima.

Rezultati:

https://event.bwsf-bg.org/event/a1eee4c2/en/standing

Fotogalerija:

https://u.pcloud.link/publink/show?code=kZKChTXZd8harERo4b5zkVN2Jnl6OHKnft07

Total Page Visits: 490 - Today Page Visits: 2
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.