АСОЦИЈАЦИЈА СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ УЗЕЛА УЧЕШЋЕ У 17. МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ РАДНИЧКОГ СПОРТА (Св. Константин и Елена, Бугарска, 23-27. јуна 2021. године)

Бугарска Радничка федерација „Спорт и здравље“, пратећи актуелну глобалну здравствену ситуацију изазвану ширењем заразне болести COVID-19, реализовала је 17. Међународни Фестивал радничког спорта, који се одржао у познатом црноморском туристичком комплексу Св. Константин и Елена, у Бугарској, у периоду од 23-27. јуна 2021. године.

На фестивалу који се налази и у календару догађаја Балканске Асоцијације радничког спорта – BAWS, узело је учешће око 850 учесника из 7 земаља: Мексико, Израел, Украјина, Румунија, Северна Македонија, Србија и Бугарска, који су се такмичили у 17 спортских дисциплина.

Екипу Републике Србије предводила је делагација Асоцијације Спорт за све Србије, на челу са председником Бранком Вујовићем, ген. секретаром Филипом Вешовићем, члановима Управног одбора Дејаном Марсенићем, Владом Стијеповићем и чланом Стручног одбора Михаилом Милетићем. Од укупно 43 учесника – представника фирми из општине Жабаљ, Темерин, Тител, локалне самоуправе Ада, Савеза спорт за све Војводине, као и новосадских и београдских предузећа, формирале су се екипе које су се такмичиле у спортским дисциплинама: одбојка на песку, тенис, пикадо, боулинг и петанке.

Посебно треба истаћи да је учешће представника општине Ада на челу са председником општине Золтаном Билицким, у складу са реализацијом нашег заједничког програма, који се односи на националну и међународну промоцију Спортске Олимпијаде радника Војводине која ће се одржати у Ади 2023. године.

Пратећи програм фестивала, одржан је састанак Балканске Асоцијације радничког спорта – BAWS, коме су присуствовале делегације Асоцијације Спорт за све Србије, Македонске Асоцијације „Спорт за сите без граници“ и Бугарске Радничке федерације „Спорт и здравље“. Актуелни председник BAWS-а Драган Ћурлинов, Бранко Вујовић, Десислава Јагодин и Костадин Парзулов, прецизирали су даље кораке будуће сарадње балканских земаља – чланица, уз системско подизање капацитета програма кроз спорт и здравље запослених у фирмама.

Програм церемоније свечаног затварања фестивала водио је председник Организационог Комитета фестивала Пламен Димитров, који је представио јубилеј 120 година радничког спорта у Бугарској и 30 година од оснивања Бугарске Радничке федерације „Спорт и здравље“. Председница Бугарске федерације Десислава Јагодин захвалила се свим учесницима на подршци у организацији, доласку екипа, дружењу и оствареним спортским резултатима. Након тога доделила је пехаре најуспешнијим екипама у бугарском и међународном рангираном такмичењу. Екипа Србије освојила је пехар за 5. место у генералном пласману такмичења, као и пехар за фер плеј. Том приликом председник Асоцијације Бранко Вујовић обратио се организаторима, почасном председнику Бугарске федерације Костадину Парзулову и присутнима, захвалио се на сјајној организацији фестивала, пожелео наставак традиционално добре сарадње и позвао све да узму учешће у предстојећем јубиларном 30. Отвореном Летњем фестивалу спорта за све, који ће се одржати у Будви, Црна Гора, од 15-19. септембра 2021. године.

Асоцијација ће и убудуће наставити са активностима из области спорта за све и спорта у фирмама, промоцијом и афирмацијом Србије на међународном плану, као и унапређењу даље сарадње на свим међународним пројектима и програмима.

Резултати:

https://event.bwsf-bg.org/event/a1eee4c2/en/standing

Фотогалерија:

https://u.pcloud.link/publink/show?code=kZKChTXZd8harERo4b5zkVN2Jnl6OHKnft07

Total Page Visits: 622 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *