АСОЦИЈАЦИЈА У ПОСЕТИ НОВОМ ПАЗАРУ

24. и 25. децембра 2021. године у Новом Пазару, представници Асоцијације Спорт за све Србије – председник Бранко Вујовић и ген. секретар Филип Вешовић били су гости Спортском савезу Новог Пазара и новоформираној Асоцијацији Спорт за све.

Спортски савез „Нови Пазар“ уприличио је 24. децембра 2021. године, у Концертној дворани Културног центра у Новом Пазару, свечаност поводом избора најбољих у новопазарском спорту у 2021. години.

Свечаности су присуствовали истакнути лидер у региону Расим Љајић, градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, конзул Републике Турске у Новом Пазару Башар Башол, представници Асоцијације као и бројне званице међу којима су били: председник Карате федерације Србије Славољуб Пипер, селектор Српске атлетске репрезентације Един Зуковић, селектор футсал тима Србије Дејан Мајес, представници Спортског савеза Србије, Спортских игара младих и многи други.

Атлетичар Елзан Бибић и кик-боксерка Саида Буквић проглашени су за најбоље спортисте Новог Пазара у 2021. години.

Председнику Вујовићу припала је изузетна част да награђенима уручи признања за допринос развоју спорта у Новом Пазару и то: спортисти рекреативцу Бесиму Ибрахимовићу, боксерском тренеру Салиху Ђерлеку, фудбалеру Едину Феризовићу и прослављеном фудбалском тренеру Зорану Чолаковићу.

Спортским надама Новог Пазара проглашено је више од 100 младих спортиста.

Плакета је додељена и екипи спортско-документарног филма „Нови Пазар – град који рађа шампионе“, аутора босанско-херцеговачког новинара Сабахудина Топалбећиревића, који је приказан публици након додела признања.

У наставку посете, 25. децембра 2021. године, поводом формирања Асоцијације Спорт за све „Нови Пазар“, где је пуну подршку пружио територијални Спортски савез, локална Установа за спорт, град Нови Пазар и Асоцијација Спорт за све Србије, промовисан је програмски концепт будућих спортско-рекреативних активности кроз стратешки постављен систем функционисања.

Градоначелник Нихат Бишевац у свом кабинету примио је представнике Асоцијације Спорт за све Србије, директора Установе за спорт „Нови Пазар“ Емира Мехмедовића, који је уједно и члан Управног одбора Асоцијације Спорт за све Србије, председницу Спортског савеза „Нови Пазар“ Амелу Терзић-Љајић и представнике Асоцијације Спорт за све „Нови Пазар“ – председницу Алдину Хоџић и ген. секретара Емину Зуковић.

Повод састанка био је представљање програма и плана реализације активности у области спортске рекреације на територији града Новог Пазара.

Председник Вујовић се захвалио градоначелнику и присутнима на добродошлици и гостопримству, као и подршци и разумевању за потребе да се свима омогући неометано бављење спортом пратећи модерне токове друштвеног система. У наставку обраћања, упознао је градоначелника са планом и програмом Асоцијације Спорт за све Србије који прати мисију АКТИВНА СРБИЈА 2030. Институцијално повезивање кроз сарадњу и узајамно разумевање, веома су битни фактори за успешну реализацију програма од којих се остварује заједнички интерес.

Градоначелник Бишевац изразио је велико задовољство што је Нови Пазар препознат у систему спорта. Изграђени инфраструктурни објекати, спортски терени и стазе треба да буду путоказ целом друштву. Оспособљавање и усавршавање кадрова у спорту као и здравствени прегледи спортиста су кључни фактори за темељно постизање резултата. Локална самоуправа наставиће да пружа пуну подршку када је у питању рекреација грађана.

Вешовић је напоменуо на изванредну сарадњу која је до сада била са територијалним спортским савезом. Канцеларија Асоцијације Спорт за све Србије ставиће се на располагање за све информације које могу допринети убрзаном подизању капацитета функционисања организације.

Терзић-Љајић је захвалила Асоцијацији на континуираној успешној сарадњи осврнувши се на претходни дугогодишњи период. Спортски савез ће увек пружити подршку спортско-рекреативним активностима које су предуслов за бављење такмичарским спортом.

Мехмедовић је истакао веома висок ниво стручности и одговорности које поседује Асоцијација Спорт за све Србије у свим структурама деловања.

Хоџић и Зилкић су констатовале да је стварање добрих предуслова пре свега одличне инфраструктуре за бављењем рекреацијом, као и велики број грађана који се свакодневно бави спортом, резултирао потребом за оснивањем територијалног спортског савеза за област спортске рекреације и спорта у фирмама, који ће спровођењем својих планова и програма још више допринети да се заинтересују и подстакну све групе становништва на бављење физичким активностима. Спортско-рекреативни програми, које је до сада веома успешно спроводио Спортски савез „Нови Пазар“, биће проширени и подигнути на виши ниво како би били још доступнији грађанима.

У част досадашњег залагања, председнику Вујовићу уручена је златна плакета Спортског савеза Новог Пазара, као захвалност за досадашњу и подстрек за још успешнију будућу сарадњу.

Догађај је медијски пропраћен уз подршку локалне РТВ Нови Пазар.

Закључено је да ће град Нови Пазар дати пуну подршку развоју спортске рекреације кроз Спортски савез и Асоцијацију Спорт за све и наставити даљу сарадњу и реализацију пројеката које годишњим планом предлаже Асоцијација Спорт за све Србије.

Асоцијација Спорт за све Србије се захваљује представницима Новог Пазара на гостопримству и подршци за унапређење и развој програма у области спортске рекреације на локалном нивоу.

Total Page Visits: 667 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *