ASOCIJACIJA U POSETI NOVOM PAZARU

24. i 25. decembra 2021. godine u Novom Pazaru, predstavnici Asocijacije Sport za sve Srbije – predsednik Branko Vujović i gen. sekretar Filip Vešović bili su gosti Sportskom savezu Novog Pazara i novoformiranoj Asocijaciji Sport za sve.

Sportski savez „Novi Pazar“ upriličio je 24. decembra 2021. godine, u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra u Novom Pazaru, svečanost povodom izbora najboljih u novopazarskom sportu u 2021. godini.

Svečanosti su prisustvovali istaknuti lider u regionu Rasim Ljajić, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol, predstavnici Asocijacije kao i brojne zvanice među kojima su bili: predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper, selektor Srpske atletske reprezentacije Edin Zuković, selektor futsal tima Srbije Dejan Majes, predstavnici Sportskog saveza Srbije, Sportskih igara mladih i mnogi drugi.

Atletičar Elzan Bibić i kik-bokserka Saida Bukvić proglašeni su za najbolje sportiste Novog Pazara u 2021. godini.

Predsedniku Vujoviću pripala je izuzetna čast da nagrađenima uruči priznanja za doprinos razvoju sporta u Novom Pazaru i to: sportisti rekreativcu Besimu Ibrahimoviću, bokserskom treneru Salihu Đerleku, fudbaleru Edinu Ferizoviću i proslavljenom fudbalskom treneru Zoranu Čolakoviću.

Sportskim nadama Novog Pazara proglašeno je više od 100 mladih sportista.

Plaketa je dodeljena i ekipi sportsko-dokumentarnog filma „Novi Pazar – grad koji rađa šampione“, autora bosansko-hercegovačkog novinara Sabahudina Topalbećirevića, koji je prikazan publici nakon dodela priznanja.

U nastavku posete, 25. decembra 2021. godine, povodom formiranja Asocijacije Sport za sve „Novi Pazar“, gde je punu podršku pružio teritorijalni Sportski savez, lokalna Ustanova za sport, grad Novi Pazar i Asocijacija Sport za sve Srbije, promovisan je programski koncept budućih sportsko-rekreativnih aktivnosti kroz strateški postavljen sistem funkcionisanja.

Gradonačelnik Nihat Biševac u svom kabinetu primio je predstavnike Asocijacije Sport za sve Srbije, direktora Ustanove za sport „Novi Pazar“ Emira Mehmedovića, koji je ujedno i član Upravnog odbora Asocijacije Sport za sve Srbije, predsednicu Sportskog saveza „Novi Pazar“ Amelu Terzić-Ljajić i predstavnike Asocijacije Sport za sve „Novi Pazar“ – predsednicu Aldinu Hodžić i gen. sekretara Eminu Zuković.

Povod sastanka bio je predstavljanje programa i plana realizacije aktivnosti u oblasti sportske rekreacije na teritoriji grada Novog Pazara.

Predsednik Vujović se zahvalio gradonačelniku i prisutnima na dobrodošlici i gostoprimstvu, kao i podršci i razumevanju za potrebe da se svima omogući neometano bavljenje sportom prateći moderne tokove društvenog sistema. U nastavku obraćanja, upoznao je gradonačelnika sa planom i programom Asocijacije Sport za sve Srbije koji prati misiju AKTIVNA SRBIJA 2030. Institucijalno povezivanje kroz saradnju i uzajamno razumevanje, veoma su bitni faktori za uspešnu realizaciju programa od kojih se ostvaruje zajednički interes.

Gradonačelnik Biševac izrazio je veliko zadovoljstvo što je Novi Pazar prepoznat u sistemu sporta. Izgrađeni infrastrukturni objekati, sportski tereni i staze treba da budu putokaz celom društvu. Osposobljavanje i usavršavanje kadrova u sportu kao i zdravstveni pregledi sportista su ključni faktori za temeljno postizanje rezultata. Lokalna samouprava nastaviće da pruža punu podršku kada je u pitanju rekreacija građana.

Vešović je napomenuo na izvanrednu saradnju koja je do sada bila sa teritorijalnim sportskim savezom. Kancelarija Asocijacije Sport za sve Srbije staviće se na raspolaganje za sve informacije koje mogu doprineti ubrzanom podizanju kapaciteta funkcionisanja organizacije.

Terzić-Ljajić je zahvalila Asocijaciji na kontinuiranoj uspešnoj saradnji osvrnuvši se na prethodni dugogodišnji period. Sportski savez će uvek pružiti podršku sportsko-rekreativnim aktivnostima koje su preduslov za bavljenje takmičarskim sportom.

Mehmedović je istakao veoma visok nivo stručnosti i odgovornosti koje poseduje Asocijacija Sport za sve Srbije u svim strukturama delovanja.

Hodžić i Zilkić su konstatovale da je stvaranje dobrih preduslova pre svega odlične infrastrukture za bavljenjem rekreacijom, kao i veliki broj građana koji se svakodnevno bavi sportom, rezultirao potrebom za osnivanjem teritorijalnog sportskog saveza za oblast sportske rekreacije i sporta u firmama, koji će sprovođenjem svojih planova i programa još više doprineti da se zainteresuju i podstaknu sve grupe stanovništva na bavljenje fizičkim aktivnostima. Sportsko-rekreativni programi, koje je do sada veoma uspešno sprovodio Sportski savez „Novi Pazar“, biće prošireni i podignuti na viši nivo kako bi bili još dostupniji građanima.

U čast dosadašnjeg zalaganja, predsedniku Vujoviću uručena je zlatna plaketa Sportskog saveza Novog Pazara, kao zahvalnost za dosadašnju i podstrek za još uspešniju buduću saradnju.

Događaj je medijski propraćen uz podršku lokalne RTV Novi Pazar.

Zaključeno je da će grad Novi Pazar dati punu podršku razvoju sportske rekreacije kroz Sportski savez i Asocijaciju Sport za sve i nastaviti dalju saradnju i realizaciju projekata koje godišnjim planom predlaže Asocijacija Sport za sve Srbije.

Asocijacija Sport za sve Srbije se zahvaljuje predstavnicima Novog Pazara na gostoprimstvu i podršci za unapređenje i razvoj programa u oblasti sportske rekreacije na lokalnom nivou.

Total Page Visits: 439 - Today Page Visits: 2
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.