ASOCIJACIJA UGOSTILA PREDSTAVNIKE SAVEZA ZA REKREACIJU I FITNES SRBIJE

U Beogradu, 28. januara 2022. godine, Asocijacija Sport za sve Srbije ugostila je predstavnike Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Sastanak nacionalnih sportskih saveza zaduženih za uređenje i unapređenje oblasti sportske rekreacije usledio je na početku kalendarske godine, u interesu jačanja međusobne saradnje, mogućnošću za promociju i podršku programima od kojih se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta i partnerstva u međunarodnim projektima.

Zajedničkom sastanku prisustvovali su u ime Asocijacije – predsednik Branko Vujović, gen. sekretar Filip Vešović i saradnik za međ. saradnju i projekte Marina Vukotić, dok su Savez predstavljali predsednik Nebojša Stojanoski, gen. sekretar Dragan Tomašević i saradnik Miloš Bunić.

Predsednik Vujović predstavio je rad Asocijacije u proteklom periodu, podizanje kapaciteta delovanja, kao i međunarodni nivo saradnje. Jedna od aktivnosti Asocijacije koja je u poslednje vreme intezivirana je pisanje i apliciranje za međunarodne projekte iz fondova Evropske Unije kroz Erasmus+ Sport program.

Predstvanici Saveza izrazili su želju da se programi sporta za sve dodatno promovišu u časopisu Fitness Managment, koje je službeno glasilo Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije. Takođe, zajedno sa Asocijacijom priključili bi se međunarodnim projektima i kao pouzdan partner aktivirali u realizaciji projektnih ideja i zadataka.

Tomašević, koji je ujedno i predsednik Sportskog saveza Beograda, uručio je predsedniku Vujoviću reprezentativno izdanje knjige „Medalje Beograda“.

Nakon toga, Vujović je uputio zvaničan poziv Tomaševiću – predsedniku Sportskog saveza Beograda, da bude gost Asocijacije na predstojećem 29. Otvorenom Ski festivalu – Kopaonik 2022.

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije značajnije je prepoznalo programske aktivnosti Asocijacije i Saveza u oblasti sportske rekreacije, koje sve više dobijaju na popularizaciji u društvu.

Širenjem i prikazom programskih sadržaja, osposobljavanjem i usavršavanjem sportskih stručnjaka, kao i sveobuhvatnim delovanjem sistema članica, pruža se sve veća mogućnost za bavljenje rekreacijom, a programi postaju dostupniji svim građanima.

Total Page Visits: 1618 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.