АСОЦИЈАЦИЈА УГОСТИЛА ПРЕДСТАВНИКЕ САВЕЗА ЗА РЕКРЕАЦИЈУ И ФИТНЕС СРБИЈЕ

У Београду, 28. јануара 2022. године, Асоцијација Спорт за све Србије угостила је представнике Савеза за рекреацију и фитнес Србије.

Састанак националних спортских савеза задужених за уређење и унапређење области спортске рекреације уследио је на почетку календарске године, у интересу јачања међусобне сарадње, могућношћу за промоцију и подршку програмима од којих се остварује општи интерес у области спорта и партнерства у међународним пројектима.

Заједничком састанку присуствовали су у име Асоцијације – председник Бранко Вујовић, ген. секретар Филип Вешовић и сарадник за међ. сарадњу и пројекте Марина Вукотић, док су Савез представљали председник Небојша Стојаноски, ген. секретар Драган Томашевић и сарадник Милош Бунић.

Председник Вујовић представио је рад Асоцијације у протеклом периоду, подизање капацитета деловања, као и међународни ниво сарадње. Једна од активности Асоцијације која је у последње време интезивирана је писање и аплицирање за међународне пројекте из фондова Европске Уније кроз Erasmus+ Sport програм.

Предстваници Савеза изразили су жељу да се програми спорта за све додатно промовишу у часопису Fitness Managment, које је службено гласило Савеза за рекреацију и фитнес Србије. Такође, заједно са Асоцијацијом прикључили би се међународним пројектима и као поуздан партнер активирали у реализацији пројектних идеја и задатака.

Томашевић, који је уједно и председник Спортског савеза Београда, уручио је председнику Вујовићу репрезентативно издање књиге „Медаље Београда“.

Након тога, Вујовић је упутио званичан позив Томашевићу – председнику Спортског савеза Београда, да буде гост Асоцијације на предстојећем 29. Отвореном Ски фестивалу – Копаоник 2022.

Министарство омладине и спорта Републике Србије значајније је препознало програмске активности Асоцијације и Савеза у области спортске рекреације, које све више добијају на популаризацији у друштву.

Ширењем и приказом програмских садржаја, оспособљавањем и усавршавањем спортских стручњака, као и свеобухватним деловањем система чланица, пружа се све већа могућност за бављење рекреацијом, а програми постају доступнији свим грађанима.

Total Page Visits: 1935 - Today Page Visits: 2
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *