ASOCIJACIJA UZELA UČEŠĆE U MOTIVACIONOJ TRIBINI VOJNE AKADEMIJE

U Beogradu, 13. decembra 2022. godine, Ministarstvo odbrane Republike Srbije, Univerzitet odbrane – Vojna akademija je u Atletskoj dvorani organizovala Motivacionu tribinu pod nazivom „Sport kao model uspešnog stila života“.

Programska aktivnost je realizovana za nekoliko stotina kadeta Vojne akademije, učenika Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“, uz prisustvo vrhunskih vojnih sportista olimpijaca – pripadnika Sportske jedinice Vojne akademije i gostiju iz sportskih institucija Republike Srbije, među kojima je bila i Asocijacija Sport za sve Srbije.

Počev od 2019. godine, uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije, pored realizacije redovnog nastavnog plana i programa, koji čini temelj edukacije kadeta za buduće izazove vojnog poziva, Vojna akademija je otpočela ciklus posebno priređenih motivacionih tribina.

U cilju jačanja motivacije i organizacionih sposobnosti kadeta Vojne akademije i učenika srednjih škola, na tribini su uzeli učešće predstavnici institucija: ministar sporta Zoran Gajić, gen. sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, gen. sekretar Asocijacije Sport za sve Srbije Filip Vešović, direktorka Antidoping agencije dr Milica Vukašinović Vesić, direktor Pokrajinskog Zavoda za sport i medicinu sporta dr Danijel Župić, šef Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM) potpukovnik dr Negovan Ivanković, direktor Sportsko-poslovnog centra SPENS Dragan Milić, gen. sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović, direktor Srpskog Atletskog saveza Slobodan Branković, sportski direktor Srpskog Atletskog saveza Mihail Dudaš, gen. sekretar Džudo saveza Srbije Goran Vucelj, sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Dragan Marković, predsednik Fudbalskog saveza grada Novog Sada Novak Kostrešević, direktor preduzeća „Beogradski maraton“ Darko Habuš, kao i trener Dragan Atanasov i vrhunski sportisti Jovana Preković, Tijana Bogdanović, Anja Obradović, Dimitrije Grgić i Aleksandar Kukolj.

Nakon intoniranja himne Republike Srbije, u ime domaćina govorom dobrodošlice obratio se načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević koji je otvorio program. Prisutne je pozdravio i ministar sporta Zoran Gajić, koji je odgovarajući na pitanja dao mišljenje na to šta čini temelj sporta i koji su to glavni koraci za uspeh u sportu, oslikan podijumom na velikim sportskim događajima.

Tribina je imala za cilj da približi koncept bavljenja sportom i način na koji sport utiče na životni stil, o čemu su iz svog ugla govorili i drugi učesnici.

Na temu o iskustvima, uspešnosti i budućem investiranju na polju jačanja civilno-vojne saradnje u sportu, govorio je i predstavnik Asocijacije Sport za sve Srbije gen. sekretar Filip Vešović, koji je ujedno i pridruženi član Delegacije Republike Srbije pri CISM.

U nastavku programa, prisutni su imali priliku da poslušaju muzičke numere koje je priredio orkestar učenika Vojne gimnazije, a potom je usledila dodela priznanja.

Zahvalnica za pomoć i saradnju u realizaciji Motivacione tribine uručena je i Asocijaciji Sport za sve Srbije, nakon čega je usledilo zajedničko fotografisanje i ručak za goste u restoranu Vojne akademije.

Asocijacija se zahvaljuje na pozivu da se uključi u programski koncept sporta u vojsci i nastaviće da pruža podršku sistemskom povezivanju i delovanju kako to radi Vojska Srbije.

Za bolju Srbiju kroz sport za sve!

Total Page Visits: 435 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *