АСОЦИЈАЦИЈА УЗЕЛА УЧЕШЋЕ У МОТИВАЦИОНОЈ ТРИБИНИ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ

У Београду, 13. децембра 2022. године, Министарство одбране Републике Србије, Универзитет одбране – Војна академија је у Атлетској дворани организовала Мотивациону трибину под називом „Спорт као модел успешног стила живота“.

Програмска активност је реализована за неколико стотина кадета Војне академије, ученика Војне гимназије и Средње стручне војне школе „1300 каплара“, уз присуство врхунских војних спортиста олимпијаца – припадника Спортске јединице Војне академије и гостију из спортских институција Републике Србије, међу којима је била и Асоцијација Спорт за све Србије.

Почев од 2019. године, уз подршку Олимпијског комитета Србије, поред реализације редовног наставног плана и програма, који чини темељ едукације кадета за будуће изазове војног позива, Војна академија је отпочела циклус посебно приређених мотивационих трибина.

У циљу јачања мотивације и организационих способности кадета Војне академије и ученика средњих школа, на трибини су узели учешће представници институција: министар спорта Зоран Гајић, ген. секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, ген. секретар Асоцијације Спорт за све Србије Филип Вешовић, директорка Антидопинг агенције др Милица Вукашиновић Весић, директор Покрајинског Завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић, шеф Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове (CISM) потпуковник др Негован Иванковић, директор Спортско-пословног центра СПЕНС Драган Милић, ген. секретар Спортског савеза Београда Небојша Јевремовић, директор Српског Атлетског савеза Слободан Бранковић, спортски директор Српског Атлетског савеза Михаил Дудаш, ген. секретар Џудо савеза Србије Горан Вуцељ, спортски директор Стрељачког савеза Србије Драган Марковић, председник Фудбалског савеза града Новог Сада Новак Кострешевић, директор предузећа „Београдски маратон“ Дарко Хабуш, као и тренер Драган Атанасов и врхунски спортисти Јована Прековић, Тијана Богдановић, Ања Обрадовић, Димитрије Гргић и Александар Кукољ.

Након интонирања химне Републике Србије, у име домаћина говором добродошлице обратио се начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић који је отворио програм. Присутне је поздравио и министар спорта Зоран Гајић, који је одговарајући на питања дао мишљење на то шта чини темељ спорта и који су то главни кораци за успех у спорту, осликан подијумом на великим спортским догађајима.

Tрибина je имала за циљ да приближи концепт бављења спортом и начин на који спорт утиче на животни стил, о чему су из свог угла говорили и други учесници.

На тему о искуствима, успешности и будућем инвестирању на пољу јачања цивилно-војне сарадње у спорту, говорио је и представник Асоцијације Спорт за све Србије ген. секретар Филип Вешовић, који је уједно и придружени члан Делегације Републике Србије при CISM.

У наставку програма, присутни су имали прилику да послушају музичке нумере које је приредио оркестар ученика Војне гимназије, а потом је уследила додела признања.

Захвалница за помоћ и сарадњу у реализацији Мотивационе трибине уручена је и Асоцијацији Спорт за све Србије, након чега је уследило заједничко фотографисање и ручак за госте у ресторану Војне академије.

Асоцијација се захваљује на позиву да се укључи у програмски концепт спорта у војсци и наставиће да пружа подршку системском повезивању и деловању како то ради Војска Србије.

За бољу Србију кроз спорт за све!

Total Page Visits: 649 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *