АСОЦИЈАЦИЈИ ДОДЕЉЕНА ЗАХВАЛНИЦА ЗА ДОПРИНОС РАЗВОЈУ СПОРТОВА НА СНЕГУ

У Конференцијској сали хале 4 Београдског сајма, 02. децембра 2023. године од 1200-1900 часова, Српско Удружење учитеља и тренера спортова на снегу (SASI) одржало је Семинар усавршавања инструктора скијања за добијање дозволе за рад за сезону 2024.

На организованом едукативном програму струковно удружење SASI окупило је предаваче и активне чланове који су учествовали на предавањима која су могла да се прате и online преко ZOOM интернет платформе, као и представнике партнерских организација и госте међу којима су били: ЈП Скијалишта Србије – Ненад Савић, Факултет за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Лепосавићу – декан проф. др Љубиша Лилић, Асоцијација Спорт за све Србије – председник Бранко Вујовић и ген. секретар Филип Вешовић и други.

Отварајући семинар, у име домаћина говором добродошлице обратио се председник SASI Владо Стијеповић, поздравио учеснике и госте којима се захвалио на подршци организацији. Након тога, додељене су захвалнице сарадницима и партнерима, међу којима је и Асоцијацији Спорт за све Србије – председнику Вујовићу уручена захвалница за допринос развоју спортова на снегу.

Председник Асоцијације Бранко Вујовић захвалио се на признању, где је у свом обраћању имао прилику да истакне значај и улогу Ски фестивала спорта за све, који се традиционално организује у марту месецу на Копаонику. У реализацији едукативног дела програма велика је подршка Влада Стијеповића, који је уједно и члан Управног одбора Асоцијације, са члановима Српског удружења учитеља и тренера спортова на снегу и ски школе Snow Stars Team на челу са Зораном Жугићем. Асоцијација већ тридесет година даје допринос промоцији и унапређењу скијања и спортова на снегу, као и обезбеђивању нових скијаша. У наредне три године кроз велики међународни пројекат Cooperation, у сарадњи са ЈП Скијалишта Србије и другим партнерима обезбедићемо виши ниво обуке и додатне едукације спортских стручњака и ски инструктора за децу из угрожених категорија друштва и особа са инвалидитетом.

У наставку, семинар се одржао кроз предавања:

  • „Техника скијања“ – проф. др Милан Жван и Алеш Лаврић, проф.;
  • Lang lauf у школи скијања“ – Никола Кутлешић, проф.;
  • „Техника Lang laufa“ – проф. др Јанез Пустоврх;
  • „Сервисирање опреме“ – Драган Мицић-Мицко, проф.;
  • „Новитети Boa ѕystem панцерице“ – проф. др Горан Пребег;
  • „Модел организације и управљање у школама скијања“ (online) – проф. др Звездан Савић;
  • „Психички аспект feedbacka-а у обуци скијања“ (online) – проф. др Петар Митић.
Total Page Visits: 230 - Today Page Visits: 4
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *