БЕОГРАД ДОМАЋИН МЕЂУНАРОДНОГ САСТАНКА ERASMUS+SPORT ПРОГРАМА

У пословним просторијама Асоцијације Спорт за све Србије, у Београду, у периоду од 05-07. октобра 2021. године, одржан је међународни састанак партнерских организација из Турске, Румуније, Босне и Херцеговине и Србије, у оквиру пројекта „Седећи пикадо“ (Sitting darts), намењен деци узраста од 14-18 година са дуготрајним физичким, менталним или чулним оштећењима, којима се не пружа ефикасно учешће у друштву.

Састанку су присуствовали у име домаћина: потпредседник проф. др Душан Митић, члан стручног одбора Михаило Милетић, стручни сарадник за међународну сарадњу и пројекте Марина Вукотић и стручни сарадник Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда Јелена Радивојевић. Босанску репрезентативну Асоцијацију (BRAVO) представљали су Суад Мурселовић и Лејла Срна, Универзитет Ovidius из Констанце, Румунија, Cristian Popa и Razvan Druga, а координатора пројекта – Турску федерацију за боћање, куглање и пикадо (TBBDF) ген. секретар Eren Ozturk и сарадници Onur Akman, Umit Yildirim.

Реализацију састанка пратили су и председник Асоцијације Бранко Вујовић и ген. секретар Филип Вешовић. На самом почетку, присутнима се обратио Вујовић, пожелео им добродошлицу, као и угодан боравак у Београду, упознао их са активностима спорта за све и тиме званично отворио састанак.

Први радни дан био је посвећен презентацијама и евалуацији националних такмичења у седећем пикаду која су одржана у свакој од земаља учесница пројекта. Асоцијација је представила ток припрема и реализацију такмичења одржаног у Београду, 29. јула 2021. године, у сарадњи са Спортским савезом за особе са ивалидитетом Београда.

Наредног дана представљени су детаљи везани за финални турнир који ће се одржати у Анкари, Турска, у периоду од 12-14. новембра 2021. године. Након тога, на завршном састанку пројекта израдиће се евалуација циљева, дисеминација целокупних информација и оквирни предлог за наставак пројектне идеје.

По завршетку састанка, поводом Светског Дана пешачења (World Walking Day), Асоцијација је у сарадњи са Туристичком организацијом Београда организовала пешачку туру од Теразија до Калемегданске тврђаве, где су гости могли да се упознају са културним и историјским знаменитостима Београда, након чега се, поштујући актуелне мере за сузбијање заразне болести COVID-19, дружење наставило на Калемегданској тераси.

У складу са планираним активностима Асоцијација наставља да кроз мисију Активна Србија 2030 промовише физичку активност за свакога, друштвену одговорност и инклузију, партнерство, културно наслеђе и различитости које имају директну примену кроз овакав вид пројеката.

Total Page Visits: 1093 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *