BEOGRAD DOMAĆIN MEĐUNARODNOG SASTANKA ERASMUS+SPORT PROGRAMA

U poslovnim prostorijama Asocijacije Sport za sve Srbije, u Beogradu, u periodu od 05-07. oktobra 2021. godine, održan je međunarodni sastanak partnerskih organizacija iz Turske, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Srbije, u okviru projekta „Sedeći pikado“ (Sitting darts), namenjen deci uzrasta od 14-18 godina sa dugotrajnim fizičkim, mentalnim ili čulnim oštećenjima, kojima se ne pruža efikasno učešće u društvu.

Sastanku su prisustvovali u ime domaćina: potpredsednik prof. dr Dušan Mitić, član stručnog odbora Mihailo Miletić, stručni saradnik za međunarodnu saradnju i projekte Marina Vukotić i stručni saradnik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda Jelena Radivojević. Bosansku reprezentativnu Asocijaciju (BRAVO) predstavljali su Suad Murselović i Lejla Srna, Univerzitet Ovidius iz Konstance, Rumunija, Cristian Popa i Razvan Druga, a koordinatora projekta – Tursku federaciju za boćanje, kuglanje i pikado (TBBDF) gen. sekretar Eren Ozturk i saradnici Onur Akman, Umit Yildirim.

Realizaciju sastanka pratili su i predsednik Asocijacije Branko Vujović i gen. sekretar Filip Vešović. Na samom početku, prisutnima se obratio Vujović, poželeo im dobrodošlicu, kao i ugodan boravak u Beogradu, upoznao ih sa aktivnostima sporta za sve i time zvanično otvorio sastanak.

Prvi radni dan bio je posvećen prezentacijama i evaluaciji nacionalnih takmičenja u sedećem pikadu koja su održana u svakoj od zemalja učesnica projekta. Asocijacija je predstavila tok priprema i realizaciju takmičenja održanog u Beogradu, 29. jula 2021. godine, u saradnji sa Sportskim savezom za osobe sa ivaliditetom Beograda.

Narednog dana predstavljeni su detalji vezani za finalni turnir koji će se održati u Ankari, Turska, u periodu od 12-14. novembra 2021. godine. Nakon toga, na završnom sastanku projekta izradiće se evaluacija ciljeva, diseminacija celokupnih informacija i okvirni predlog za nastavak projektne ideje.

Po završetku sastanka, povodom Svetskog Dana pešačenja (World Walking Day), Asocijacija je u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda organizovala pešačku turu od Terazija do Kalemegdanske tvrđave, gde su gosti mogli da se upoznaju sa kulturnim i istorijskim znamenitostima Beograda, nakon čega se, poštujući aktuelne mere za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, druženje nastavilo na Kalemegdanskoj terasi.

U skladu sa planiranim aktivnostima Asocijacija nastavlja da kroz misiju Aktivna Srbija 2030 promoviše fizičku aktivnost za svakoga, društvenu odgovornost i inkluziju, partnerstvo, kulturno nasleđe i različitosti koje imaju direktnu primenu kroz ovakav vid projekata.

Total Page Visits: 775 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.