ДЕЛЕГАЦИЈА АСОЦИЈАЦИЈЕ ПОСЕТИЛА БУГАРСКУ АСОЦИЈАЦИЈУ СПОРТ ЗА СВЕ

У складу са планираним међународним активностима, делегација Асоцијације Спорт за све Србије посетила је 07. јуна 2023. године у Софији, Бугарску Асоцијацију Спорт за све.

Званични састанак националних организација спорта за све одржао се у седишту Бугарске Асоцијације, у згради Министарства младих и спорта Републике Бугарске, где је у име домаћина председница Бугарске Асоцијације Десислава Илиева примила српску делегацију у саставу: председник Бранко Вујовић, ген. секретар Филип Вешовић, члан Управног одбора Петар Ђурђевић и сарадник др Небојша Јотов.

Тема сусрета била је будућа сарадња и могућности заједничког повезивања и учешћа у програмима, као и партнерство на пројектима из ЕРАЗМУС+ спорт програма.

Председник Вујовић је истакао добру сарадњу са Међународном Асоцијацијом Спорт за све – TAFISA. Упознао је бугарску председницу о позиционирању у међународним организацијама и активностима спорта за све Србије – циљевима Мисије АКТИВНА СРБИЈА 2030, реализацији програма Зимског и Летњег фестивала спорта за све, едукативним програмима и организацијом Конгреса спорта за све, имплементацији међународних програма и кампања (No Elevators Day, MOVE Week, World Challenge Day, World Walking Day – 24h around the World и др.), завршеним и актуелним међународним пројектима у којима учествујемо и ко су нам партнери у томе, као и активностима Балканске Асоцијације радничког спорта – BAWS.

Председница Илиева представила је ниво деловања Бугарске Асоцијације кроз систем чланица и реализацију TAFISA програма и пројеката. Именован је нови министар младих и спорта Републике Бугарске, где се очекује поновно успостављање система функционисања и квалитетнијег деловања. Захвалила се на посети и изразила је жељу за будућом сарадњом.

Асоцијација Спорт за све Србије се такође захваљује Бугарској Асоцијацији на пријему, где су донети закључци да је потребно да се интензивира међусобна сарадња, искористи позиција у региону, као и блискост и ниво енергије коју имају две добросуседске националне организације спорта за све.

Total Page Visits: 444 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *