ДЕЛЕГАЦИЈА АСОЦИЈАЦИЈЕ СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ ПОСЕТИЛА ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛАТ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ДИЗЕЛДОРФУ

У оквиру планираних међународних активности, Асоцијација Спорт за све Србије, у периоду од 01-05. новембра 2023. године, борави у Дизелдорфу, Немачкој, на 28. TAFISA Светском Конгресу „More Together than Ever“.

Дана 02. октобра 2023. године, указала се прилика да делегација Асоцијације: Бранко Вујовић – председник, ген. секретар Филип Вешовић, председник Стручног одбора проф. др Дејан Сузовић и члан Стручног одбора мр Дејан Марсенић, 02. октобра 2023. године, посети Генерални конзулат Републике Србије у СР Немачкој и да их угости Генерални конзул Бранислава Перић и конзул Драган Поповић.

На организованом пријему у покрајини Nordrhein-Westfalen у којој живи и ради око 150.000 Срба, председник Вујовић је представио рад Асоцијације, позиционирање на међународном нивоу, програмске активности, циљеве у оквиру Мисије АКТИВНА СРБИЈА 2030, као и платформу и правац деловања организације и целокупног система. Присутни су упознати и са међународним пројектима из ЕРАСМУС+Спорт програма у којима се на једном од њих Асоцијација по први пут налази у улози лидера. Асоцијација пројектима и активним учешћем на светским конгресима, манифестацијама и конференцијама континуирано указује на важност и позиционирање спорта за све на међународном плану.

Генерални конзул, госпођа Перић је организацијом пријема указала велико интересовање и поштовање према раду и програмима Асоцијације. Напоменула је да у регији коју покрива конзулат живи и ради највећа дијаспорта Републике Србије. Конзулат пружа подршку спортском систему кад год се за то укаже прилика јер спорт и спортски резултати представљају земљу на најбољи начин. У свом излагању изразила је подршку да убудуће подржи узајамно повезивање кроз пројекте и иницијативе, који су усмерени на развој спортских програма које органзује дијаспора.

Подршка указује на то да Република Србија поред врхунског спорта, даје значај и да се створе услови да се сви њени грађани баве спортом и спортском рекреацијом у функцији здравља.

Председник Вујовић се захвалио Генералном конзулу на срдачном пријему и прилици да се ближе упознају са радом Асоцијације, након чега им је уручио скромне поклоне, као и позиве за учешће на предстојећем 31. Отвореном Ски фестивалу спорта за све, који ће се одржати на Копаонику од 20-24. марта 2023. године.

Total Page Visits: 410 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *