ДЕЛЕГАЦИЈА АСОЦИЈАЦИЈЕ СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ У ПОСЕТИ САВЕЗУ СПОРТ ЗА СВЕ ВОЈВОДИНЕ

У понедељак, 21. септембра 2020. године, делегација Асоцијације Спорт за све Србије била је гост Савеза спорт за све Војводине у Новом Саду, где је одржан заједнички састанак националне и покрајинске организације спорта за све.

У име делегације Асоцијације Спорт за све Србије састанку су присуствовали: Бранко Вујовић – председник, Филип Вешовић – стручни сарадник и Марина Вукотић – стручни сарадник за међународну сарадњу и пројекте, док су у име домаћина Савеза спорт за све Војводине присуствовале: проф. др Милена Микалачки – председница и Оливера Јовановић – генерални секретар.

На самом почетку заједничког састанка говорило се о активностима у области спортске рекреације и спорта у фирмама које су Савез и Асоцијација системски реализовали у претходном периоду.

Председница Микалачки посебно је истакла низ предузетих корака у вези успостављања система 13. Спортске Олимпијаде радника Војводине, затим потписивање споразума са партнерским организацијама као и подршку покрајинским организацијама спорта за све по питању превазилажења епидемиолошке ситуације у земљи.

Председник Вујовић осврнуо се на претходно реализоване online програме Асоцијације и чланица као и активност спортских стручњака у оквиру пројекта „Остани код куће активан“, који су покренути у периоду ванредног стања у Републици Србији, са циљем да се кроз разноврсне типове вежби у затвореном простору заинтересују и подстакну грађани свих узрасних категорија на свакодневно бављење физичком активношћу ради очувања и унапређења целокупног здравственог система човека.

Такође, истакао je учешће Асоцијације у међународним online програмима/ вебинарима Асоцијације за међународни спорт за све (TAFISA) и Међународне Асоцијације за спорт и културу (ISCA), затим унапређење сарадње са високошколским установама као и друге активности Асоцијације на стварању услова за развојне програме у области спортске рекреације у Републици Србији.

У наставку састанка договорене су заједничке активности Асоцијације и Савеза – сарадња на организацији и реализацији 5. Фестивала спорта за све Војводине, у периоду од 28. септембра-04. октобра 2020. године као и учешће Савеза на Конгресу спорта за све 2020, који је планиран да се одржи у Бањи Ковиљачи од 23-25. октобра 2020. године.

Асоцијација Спорт за све Србије се захваљује Савезу спорт за све Војводине на досадашњој успешној сарадњи и остваривању заједничких циљева како на територији АП Војводине тако и на међународном плану када је у питању реализација пројеката.

Total Page Visits: 455 - Today Page Visits: 2
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *