DELEGACIJA ASOCIJACIJE SPORT ZA SVE SRBIJE U POSETI SAVEZU SPORT ZA SVE VOJVODINE

U ponedeljak, 21. septembra 2020. godine, delegacija Asocijacije Sport za sve Srbije bila je gost Saveza sport za sve Vojvodine u Novom Sadu, gde je održan zajednički sastanak nacionalne i pokrajinske organizacije sporta za sve.

U ime delegacije Asocijacije Sport za sve Srbije sastanku su prisustvovali: Branko Vujović – predsednik, Filip Vešović – stručni saradnik i Marina Vukotić – stručni saradnik za međunarodnu saradnju i projekte, dok su u ime domaćina Saveza sport za sve Vojvodine prisustvovale: prof. dr Milena Mikalački – predsednica i Olivera Jovanović – generalni sekretar.

Na samom početku zajedničkog sastanka govorilo se o aktivnostima u oblasti sportske rekreacije i sporta u firmama koje su Savez i Asocijacija sistemski realizovali u prethodnom periodu.

Predsednica Mikalački posebno je istakla niz preduzetih koraka u vezi uspostavljanja sistema 13. Sportske Olimpijade radnika Vojvodine, zatim potpisivanje sporazuma sa partnerskim organizacijama kao i podršku pokrajinskim organizacijama sporta za sve po pitanju prevazilaženja epidemiološke situacije u zemlji.

Predsednik Vujović osvrnuo se na prethodno realizovane online programe Asocijacije i članica kao i aktivnost sportskih stručnjaka u okviru projekta „Ostani kod kuće aktivan“, koji su pokrenuti u periodu vanrednog stanja u Republici Srbiji, sa ciljem da se kroz raznovrsne tipove vežbi u zatvorenom prostoru zainteresuju i podstaknu građani svih uzrasnih kategorija na svakodnevno bavljenje fizičkom aktivnošću radi očuvanja i unapređenja celokupnog zdravstvenog sistema čoveka.

Takođe, istakao je učešće Asocijacije u međunarodnim online programima/ vebinarima Asocijacije za međunarodni sport za sve (TAFISA) i Međunarodne Asocijacije za sport i kulturu (ISCA), zatim unapređenje saradnje sa visokoškolskim ustanovama kao i druge aktivnosti Asocijacije na stvaranju uslova za razvojne programe u oblasti sportske rekreacije u Republici Srbiji.

U nastavku sastanka dogovorene su zajedničke aktivnosti Asocijacije i Saveza – saradnja na organizaciji i realizaciji 5. Festivala sporta za sve Vojvodine, u periodu od 28. septembra-04. oktobra 2020. godine kao i učešće Saveza na Kongresu sporta za sve 2020, koji je planiran da se održi u Banji Koviljači od 23-25. oktobra 2020. godine.

Asocijacija Sport za sve Srbije se zahvaljuje Savezu sport za sve Vojvodine na dosadašnjoj uspešnoj saradnji i ostvarivanju zajedničkih ciljeva kako na teritoriji AP Vojvodine tako i na međunarodnom planu kada je u pitanju realizacija projekata.

Total Page Visits: 342 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.