Делегација Асоцијације Спорт за све Србије у радној посети Шпортној унији Словеније

Поводом унапређења међународне сарадње и јачања Спорта за све на регионалном нивоу, делегација Асоцијације Спорт за све Србије у саставу: Бранко Вујовић – председник, мр Дејан Марсенић – члан Управног одбора, Марко Адамовић – члан Комисије за међународну сарадњу и Филип Вешовић – стручни сарадник, узвратила је недавну посету представника највиших органа из система спорта Републике Словеније, у оквиру које је у Љубљани, Словенија, 16. децембра 2019. године, одржан конструктивни састанак.

У име словеначке делегације састанку су присуствовали: мр Јанез Содржник – потпредседник Олимпијског Комитета Словеније и члан бордова TAFISA и WFCS и испред Шпортне уније Словеније Дејан Црнек – председник, мр Патрик Пероша – потпредседник и члан бордова TAFISA Europe и EFCS и Јанез Овсеник – генерални секретар.

Делегација Асоцијације имала је прилику да обиђе реконструисано велелепно здање спортско-рекреативног комплекса ŠUS Evrofitnes и увери се у интензитет програмског рада са спортским рекреативцима – грађанима Љубљане. На радном састанку домаћини су упознали госте са историјатом Уније, покренутим сертификованим програмским концептом здравог стила живљења кроз физичко вежбање, исхрану и тестирање грађана, као и учешћу у европским пројектима. Асоцијација је добила пуну подршку од Олимпијског Комитета Словеније, Шпортне уније Словеније, као и TAFISA-е у спровођењу МИСИЈЕ 2030 на националном нивоу.

Установљени су јасни циљеви када је у питању сарадња са националним организацијама које су носиоци програма спортске рекреације на Балканском полуострву. У наредном периоду планирано је да се одржи регионални састанак, где ће се верификовати споразум о међународној сарадњи, како би свеобухватом активности и програма Спорта за све направили системски јак, дуготрајан и веома препознатљив концепт деловања у Европи.

Total Page Visits: 1410 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *