Delegacija Asocijacije Sport za sve Srbije u radnoj poseti Športnoj uniji Slovenije

Povodom unapređenja međunarodne saradnje i jačanja Sporta za sve na regionalnom nivou, delegacija Asocijacije Sport za sve Srbije u sastavu: Branko Vujović – predsednik, mr Dejan Marsenić – član Upravnog odbora, Marko Adamović – član Komisije za međunarodnu saradnju i Filip Vešović – stručni saradnik, uzvratila je nedavnu posetu predstavnika najviših organa iz sistema sporta Republike Slovenije, u okviru koje je u Ljubljani, Slovenija, 16. decembra 2019. godine, održan konstruktivni sastanak.

U ime slovenačke delegacije sastanku su prisustvovali: mr Janez Sodržnik – potpredsednik Olimpijskog Komiteta Slovenije i član bordova TAFISA i WFCS i ispred Športne unije Slovenije Dejan Crnek – predsednik, mr Patrik Peroša – potpredsednik i član bordova TAFISA Europe i EFCS i Janez Ovsenik – generalni sekretar.

Delegacija Asocijacije imala je priliku da obiđe rekonstruisano velelepno zdanje sportsko-rekreativnog kompleksa ŠUS Evrofitnes i uveri se u intenzitet programskog rada sa sportskim rekreativcima – građanima Ljubljane. Na radnom sastanku domaćini su upoznali goste sa istorijatom Unije, pokrenutim sertifikovanim programskim konceptom zdravog stila življenja kroz fizičko vežbanje, ishranu i testiranje građana, kao i učešću u evropskim projektima. Asocijacija je dobila punu podršku od Olimpijskog Komiteta Slovenije, Športne unije Slovenije, kao i TAFISA-e u sprovođenju MISIJE 2030 na nacionalnom nivou.

Ustanovljeni su jasni ciljevi kada je u pitanju saradnja sa nacionalnim organizacijama koje su nosioci programa sportske rekreacije na Balkanskom poluostrvu. U narednom periodu planirano je da se održi regionalni sastanak, gde će se verifikovati sporazum o međunarodnoj saradnji, kako bi sveobuhvatom aktivnosti i programa Sporta za sve napravili sistemski jak, dugotrajan i veoma prepoznatljiv koncept delovanja u Evropi.

Total Page Visits: 1184 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.