ДЕЛЕГАЦИЈА АСОЦИЈАЦИЈЕ СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ У РАДНОЈ ПОСЕТИ СПОРТСКО РЕКРЕАТИВНОЈ АСОЦИЈАЦИЈИ ИЗ ПОЖАРЕВЦА

Пратећи Мисију „АКТИВНА СРБИЈА 2030“ – За бољу Србију кроз спорт за све, Асоцијација Спорт за све Србије кренула је са реализацијом приоритетних задатака. Један о њих је и подршка и јачање система функционисања у области спортске рекреације (рекреативни спорт, спорт за све, масовни спорт) и спорта у фирмама на локалним нивоима у Републици Србији.

У уторак, 17. новембра 2020. године, делегација Асоцијације Спорт за све Србије у саставу: председник Бранко Вујовић и генерални секретар Филип Вешовић, посетила је редовну чланицу – Спортско рекреативну Асоцијацију из Пожаревца и том приликом домаћину председнику Браниславу Дмитровићу уручила сет спортских реквизита опредељених за реализацију једног дела годишњег програма на локалном нивоу.

На састанку који је уприличен у О.Ш. „Краљ Александар Први“, госте су поздравили и члан Градског већа задужен за спорт Милан Јовић, генерални секретар Спортског савеза града Пожаревца Драган Николић и директор школе Горан Сегер.

Дмитровић се осврнуо на време у којем живимо, као и на то да су савремени трендови седентарног живота поставили спортску рекреацију као приоритет за очување менталног и телесног здравља свих грађана. Упознао је госте са капацитетима којима располаже Спортско рекреативна Асоцијација, широким спектром програмских активности и радним капацитетом прилагођеним актуелној ситуацији. Такође, истакао је подршку и обострану изванредну сарадњу са школом која траје пуне 23 године.

Обиласком просторија, сале за вежбање и отворених терена који су кроз програме стављени у функцију заинтересованим грађанима свих узрасних категорија, Вујовић се захвалио домаћину на пријему и указао на потребу да се на националном нивоу подигне ниво свести и кроз организацију програмских активности популаризују здрави стилови живота и омасовљење грађана на учешће у рекреативним програмима. У наредном периоду Асоцијација спорт за све Србије наставиће са промоцијом идеје спорта за све у срединама у којима се то манифестује на најбољи могући начин, као добар пример и другим локалним самоуправама.

Након тога, уприличен је и пријем код градоначелника Пожаревца Саше Павловића, где су изнете идеје како да се приволи што већи број грађана да се рекреативно бави спортом. Градоначелник Павловић је закључио да ће продубљивање сарадње са Асоцијацијом Спорт за све Србије допринети поспешивању рекреативног спорта у Пожаревцу.

Асоцијација Спорт за све Србије се захваљује Спортско рекреативној Асоцијацији на сарадњи и досадашњој веома доброј реализацији програма, са жељом да индикатори успешности заједничке комуникације, разумевања и сарадње на локалном нивоу – са школама, спортским савезом и градском управом, а коју има град Пожаревац, буду прави показатељи као модел добре организованости и у другим локалним самоуправама када је у питању рекреација грађана.

Низ састанака пропратила је локална Сат телевизија

http://www.sattelevizija.com/vesti/jedna_vest/sportsko_rekreativna_asocijacija_pozarevac_ima_podrsku_lokalne_samouprave_201118112927

и портал Браничевског округа Реч народа

https://recnaroda.co.rs/pospesivanje-rekreativnog-sporta-u-pozarevcu/,

којима се и овом приликом захваљујемо.

Total Page Visits: 925 - Today Page Visits: 2
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *