DELEGACIJA ASOCIJACIJE SPORT ZA SVE SRBIJE U RADNOJ POSETI SPORTSKO REKREATIVNOJ ASOCIJACIJI IZ POŽAREVCA

Prateći Misiju „AKTIVNA SRBIJA 2030“ – Za bolju Srbiju kroz sport za sve, Asocijacija Sport za sve Srbije krenula je sa realizacijom prioritetnih zadataka. Jedan o njih je i podrška i jačanje sistema funkcionisanja u oblasti sportske rekreacije (rekreativni sport, sport za sve, masovni sport) i sporta u firmama na lokalnim nivoima u Republici Srbiji.

U utorak, 17. novembra 2020. godine, delegacija Asocijacije Sport za sve Srbije u sastavu: predsednik Branko Vujović i generalni sekretar Filip Vešović, posetila je redovnu članicu – Sportsko rekreativnu Asocijaciju iz Požarevca i tom prilikom domaćinu predsedniku Branislavu Dmitroviću uručila set sportskih rekvizita opredeljenih za realizaciju jednog dela godišnjeg programa na lokalnom nivou.

Na sastanku koji je upriličen u O.Š. „Kralj Aleksandar Prvi“, goste su pozdravili i član Gradskog veća zadužen za sport Milan Jović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Požarevca Dragan Nikolić i direktor škole Goran Seger.

Dmitrović se osvrnuo na vreme u kojem živimo, kao i na to da su savremeni trendovi sedentarnog života postavili sportsku rekreaciju kao prioritet za očuvanje mentalnog i telesnog zdravlja svih građana. Upoznao je goste sa kapacitetima kojima raspolaže Sportsko rekreativna Asocijacija, širokim spektrom programskih aktivnosti i radnim kapacitetom prilagođenim aktuelnoj situaciji. Takođe, istakao je podršku i obostranu izvanrednu saradnju sa školom koja traje pune 23 godine.

Obilaskom prostorija, sale za vežbanje i otvorenih terena koji su kroz programe stavljeni u funkciju zainteresovanim građanima svih uzrasnih kategorija, Vujović se zahvalio domaćinu na prijemu i ukazao na potrebu da se na nacionalnom nivou podigne nivo svesti i kroz organizaciju programskih aktivnosti popularizuju zdravi stilovi života i omasovljenje građana na učešće u rekreativnim programima. U narednom periodu Asocijacija sport za sve Srbije nastaviće sa promocijom ideje sporta za sve u sredinama u kojima se to manifestuje na najbolji mogući način, kao dobar primer i drugim lokalnim samoupravama.

Nakon toga, upriličen je i prijem kod gradonačelnika Požarevca Saše Pavlovića, gde su iznete ideje kako da se privoli što veći broj građana da se rekreativno bavi sportom. Gradonačelnik Pavlović je zaključio da će produbljivanje saradnje sa Asocijacijom Sport za sve Srbije doprineti pospešivanju rekreativnog sporta u Požarevcu.

Asocijacija Sport za sve Srbije se zahvaljuje Sportsko rekreativnoj Asocijaciji na saradnji i dosadašnjoj veoma dobroj realizaciji programa, sa željom da indikatori uspešnosti zajedničke komunikacije, razumevanja i saradnje na lokalnom nivou – sa školama, sportskim savezom i gradskom upravom, a koju ima grad Požarevac, budu pravi pokazatelji kao model dobre organizovanosti i u drugim lokalnim samoupravama kada je u pitanju rekreacija građana.

Niz sastanaka propratila je lokalna Sat televizija

http://www.sattelevizija.com/vesti/jedna_vest/sportsko_rekreativna_asocijacija_pozarevac_ima_podrsku_lokalne_samouprave_201118112927

i portal Braničevskog okruga Reč naroda

https://recnaroda.co.rs/pospesivanje-rekreativnog-sporta-u-pozarevcu/,

kojima se i ovom prilikom zahvaljujemo.

Total Page Visits: 756 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.