EKIPA ASOCIJACIJE NA SKI FESTIVALU – DURMITOR 2022

Crnogorski savez sportske rekreacije „Sport za sve“, uz podršku Vlade Crne Gore i Uprave za sport i mlade, realizovao je na Žabljaku tradicionalnu programsku manifestaciju, Ski festival – Durmitor 2022, u periodu od 03-06. marta 2022. godine.

Ski festu koji je praćen idealnim zimskim vremenskim uslovima prisustvovalo je preko 270 učesnika iz svih krajeva Crne Gore, kao i iz Srbije, Slovenije, Ukrajine i Belorusije, koji su boravili u smeštajnim kapacitetima hotela Gorske oči, Zlatni bor, Lovac, Enigma i Žabljak, u Turističkom centru Durmitor.

Delegacija Asocijacije Sport za sve Srbije, u sastavu: gen. sekretar Filip Vešović, članovi Upravnog odbora – Milan Popović, Petar Đurđević, mr Dejan Marsenić, spoljni saradnici – Dobrica Jelić, Dragan Ćirić kao i Branko Domić, uzela je učešće u programskim aktivnostima.

Takmičarski deo programa, u alpskim disciplinama – slalom i veleslalom odvijao se na skijalištu „Savin kuk”, koje je jedno od dva najveća na području Crne Gore, dok su se u hotelu Gorske oči održala takmičenja u: stonom tenisu, pikadu i šahu. Rekreativni sadržaji na snegu realizovani su na padinama Javorovače: sankanje, izrada figura od snega, igre preciznosti grudvama, mali fudbal i odbojka.

Na svečanom otvaranju Ski festa, u hotelu Zlatni bor, predsednik Crnogorskog saveza Gligorije Vojinović pozdravio je prisutne i posebno uvažio članove Asocijacije. U svom obraćanju istakao je veliki broj prisutnih učesnika, što po masovnosti prevazilazi sve dosadašnje festivale na Žabljaku.

04. marta 2022. godine, u hotelu Gorske oči, delegacija Asocijacije prisustvovala je svečanoj promociji monografije „Decenija uspješnog rada“, autora prof. dr Budimira Bijelića, koja govori o aktivnostima Crnogorskog saveza u periodu od 2009-2019. godine. Uvodničar istaknuti novinar Blagoje Đukanović, predstavio je koncept istorijskog dokumenta. Takođe, u sveobuhvatnom sadržaju monografije prikazan je i program tradicionalnog Letnjeg festivala sporta za sve, koji Asocijacija i Crnogorski savez već tri decenije realizuju na crnogorskom primorju. Predsednik Crnogorskog saveza Gligorije Vojinović i predsedsednik Skupštine prof. dr Budimir Bijelić uručili su delegaciji Asocijacije po primerak monografije sa željom da se nastavi lepo druženje, uzajamna povezanost i saradnja.

Festivalske večernje aktivnosti pratilo je druženje ekipa uz muzički društveno-zabavni program. Održana takmičenja imala su visok nivo Fair play tolerancije, a ekipa Asocijacije takmičila se u slalomu i veleslalomu u muškoj kategoriji preko 40 godina, stonom tenisu i pikadu.

Na svečanom zatvaranju Ski festa dodeljeni su pehari i medalje najuspešnijim ekipama i pojedincima. Gen. sekretaru Asocijacije Vešoviću pripala je čast da uruči medalje naboljima u sankanju i ekipnoj igri preciznosti grudvama. U muškoj konkurenciji, Dragan Ćirić osvojio je priznanje za najosunčanije lice Ski festa. Pehar za Fair play pripao je ekipi Vodovoda iz Herceg Novog.

Praćenjem programa na međunarodnom nivou, Asocijacija će svojim učešćem nastaviti da pruža podršku aktivnostima koje jačaju regionalnu saradnju i unapređuju sportsku rekreaciju kroz sistemsko delovanje.

Total Page Visits: 896 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.