ЕКИПА АСОЦИЈАЦИЈЕ НА СКИ ФЕСТИВАЛУ – ДУРМИТОР 2022

Црногорски савез спортске рекреације „Спорт за све“, уз подршку Владе Црне Горе и Управе за спорт и младе, реализовао је на Жабљаку традиционалну програмску манифестацију, Ски фестивал – Дурмитор 2022, у периоду од 03-06. марта 2022. године.

Ски фесту који је праћен идеалним зимским временским условима присуствовало је преко 270 учесника из свих крајева Црне Горе, као и из Србије, Словеније, Украјине и Белорусије, који су боравили у смештајним капацитетима хотела Горске очи, Златни бор, Ловац, Енигма и Жабљак, у Туристичком центру Дурмитор.

Делегација Асоцијације Спорт за све Србије, у саставу: ген. секретар Филип Вешовић, чланови Управног одбора – Милан Поповић, Петар Ђурђевић, мр Дејан Марсенић, спољни сарадници – Добрица Јелић, Драган Ћирић као и Бранко Домић, узела је учешће у програмским активностима.

Такмичарски део програма, у алпским дисциплинама – слалом и велеслалом одвијао се на скијалишту „Савин кук”, које је једно од два највећа на подручју Црне Горе, док су се у хотелу Горске очи одржала такмичења у: стоном тенису, пикаду и шаху. Рекреативни садржаји на снегу реализовани су на падинама Јавороваче: санкање, израда фигура од снега, игре прецизности грудвама, мали фудбал и одбојка.

На свечаном отварању Ски феста, у хотелу Златни бор, председник Црногорског савеза Глигорије Војиновић поздравио је присутне и посебно уважио чланове Асоцијације. У свом обраћању истакао је велики број присутних учесника, што по масовности превазилази све досадашње фестивале на Жабљаку.

04. марта 2022. године, у хотелу Горске очи, делегација Асоцијације присуствовала је свечаној промоцији монографије „Деценија успјешног рада“, аутора проф. др Будимира Бијелића, која говори о активностима Црногорског савеза у периоду од 2009-2019. године. Уводничар истакнути новинар Благоје Ђукановић, представио је концепт историјског документа. Такође, у свеобухватном садржају монографије приказан је и програм традиционалног Летњег фестивала спорта за све, који Асоцијација и Црногорски савез већ три деценије реализују на црногорском приморју. Председник Црногорског савеза Глигорије Војиновић и председседник Скупштине проф. др Будимир Бијелић уручили су делегацији Асоцијације по примерак монографије са жељом да се настави лепо дружење, узајамна повезаност и сарадња.

Фестивалске вечерње активности пратило је дружење екипа уз музички друштвено-забавни програм. Одржана такмичења имала су висок ниво Fair play толеранције, а екипа Асоцијације такмичила се у слалому и велеслалому у мушкој категорији преко 40 година, стоном тенису и пикаду.

На свечаном затварању Ски феста додељени су пехари и медаље најуспешнијим екипама и појединцима. Ген. секретару Асоцијације Вешовићу припала је част да уручи медаље набољима у санкању и екипној игри прецизности грудвама. У мушкој конкуренцији, Драган Ћирић освојио је признање за најосунчаније лице Ски феста. Пехар за Fair play припао је екипи Водовода из Херцег Новог.

Праћењем програма на међународном нивоу, Асоцијација ће својим учешћем наставити да пружа подршку активностима које јачају регионалну сарадњу и унапређују спортску рекреацију кроз системско деловање.

Total Page Visits: 1773 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *