ЕКИПА АСОЦИЈАЦИЈЕ УСПЕШНА НА СПОРТСКИМ ИГРАМА У ЛЕПТОКАРИЈИ

Централни догађај Балканске Асоцијације радничког спорта – BAWS, који је сврстан у годишњем календару међународних активности, одржан је у Лептокарији, Грчка, кроз програм 8. Међународних Спортских игара спорта за све без граница.

Спортске игре које је организовала Македонска Асоцијација „Спорт за све без граница“, у подножју планине Олимп на обали Егејског мора, одржале су се у периоду од 22-26. маја 2024. године у хотелском комплексу „Olympian Bay Grand Resort“.

Учешће у програму узело је око 200 учесника из различитих спортских организација и удружења, компанија, чланова синдиката и других заинтересованих структура друштва из земаља региона: Бугарске, Румуније, Србије и Северне Македоније.

Екипу Асоцијације Спорт за све Србије, укупно 25 рекреативаца-такмичара, предводили су председник Бранко Вујовић и ген. секретар Филип Вешовић, међу којима су били и чланови Управног одбора – Мерима Кулић, Јелена Динић, Петар Ђурђевић, Милан Поповић, Славољуб Мандић, Драган Синђелић и Владо Стијеповић, виши стручни сарадник за међународну сарадњу и пројекте Марина Вукотић, члан Стручног одбора Сања Коцић, сарадници спортски стручњаци Петар Перовић и Мане Мирковић и други придружени чланови из Новог Сада, Ваљева, Смедерева и Београда.

Такмичења су се одвијала по утврђеној сатници у спортским дисциплинама: малом фудбалу, баскету, одбојци на песку, тенису, стоном тенису, пикаду и надвлачењу конопца.

Представљајући Републику Србију, екипе спорта за све које је формирала Асоцијација узеле су учешће у такмичарском делу програма и оствариле запажене спортске резултате. У екипном пласману, освојени су пехари – 1. место у надвлачењу конопца, 2. место у одбојци на песку, 3. место у баскету у мушкој категорији, као и у индивидуалним спортским дисциплинама – 2. место у тенису у женској категорији и 3. место у мушкој категорији, као и медаље за 3. место у стоном тенису у женској категорији, 1., 2. и 3. место у пикаду у женској категорији и 2. и 3. место у мушкој категорији.

Поводом затварања спортских игара, на платоу хотелског комплекса уследила је додела награда и признања за најбоље остварене спортске резултате екипама и појединцима. Тим поводом, као председник BAWS, Бранко Вујовић обратио се присутнима и поздравио све учеснике и организације чланице BAWS које су учествовале са екипама. Најавио је предстојеће догађаје – 20. Међународни Фестивал радничког спорта у Св. Константину и Елени, Бугарска 05-09. јун 2024. године и 33. Међународни фестивал спорта за све у Будви, Црна Гора 25-29. септембар 2024. године.

У наставку програма додељене су награде, признања и захвалнице. Пехар за Fair play ове године добила је Управа јавних прихода Ђевђелија из Северне Македоније. Захвалнице за допринос реализацији програма доделио је председник Македонске Асоцијације „Спорт за све без граница“ Драган Ћурлинов, које су, између осталих, добиле и чланице BAWS – Бугарска Радничка федерација „Спорт и здравље“, Румунска Федерација Спорт за све и Асоцијација Спорт за све Србије.

Асоцијација Спорт за све Србије се захваљује Македонској Асоцијацији на организацији спортских игара, као и учесницима из Србије који су заједнички дали допринос квалитетнијем дружењу и укупном пласману када је у питању представљање спорта за све на међународном нивоу такмичења.

Total Page Visits: 74 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *