ЕКИПЕ ИЗ СРБИЈЕ УСПЕШНЕ НА ФЕСТИВАЛУ РАДНИЧКОГ СПОРТА У БУГАРСКОЈ

Бугарска Радничка федерација „Спорт и здравље“, уз подршку Министарства омладине и спорта Бугарске и Конфедерације независних синдиката Бугарске (KNSB), организовала је јубиларни 20. Међународни Фестивал радничког спорта, у популарном бугарском црноморском туристичком рисорту Св. Константин и Елена, у периоду од 05-09. јуна 2024. године, где је учешће узела и Асоцијација Спорт за све Србије са екипама за такмичење.

Традиционални фестивал, који се налази и у годишњем календару активности Балканске Асоцијације радничког спорта – BAWS, окупио је око 900 учесника из 40 различитих спортских организација, удружења и клубова, компанија и чланова синдиката из: Бугарске, Израела, Литваније, Мексика, Португалије, Румуније, Северне Македоније и Србије.

Асоцијација Спорт за све Србије окупила је заинтересоване екипе из Републике Србије које су узеле учешће у више спортских дисциплина фестивала.

Такмичарски програм одвијао се у 16 спортских дисциплина у екипној и појединачној конкуренцији и то: мали фудбал, одбојка, одбојка на песку, куглање, баскет (streetball), пливање, тенис, тенис на песку, стони тенис, шах, бриџ, пикадо, petanque, backgammon, надвлачење конопца и трка „Fast together“.

Преко 50 учесника из Србије сврстани су били у екипе из: Београда, Жабља и Аде, а такмичиле су се у мини фудбалу, баскету, одбојци на песку и пикаду.

Пратећи програмски концепт фестивала, најбоље резултате остварила је екипа ЈКП Београдски водовод и канализација, која је у јакој конкуренцији такмичења у мини фудбалу освојила 1. место и победнички пехар. Такође, екипа Општине Ада такмичила се у пикаду за мушкарце и оправдала је врхунски квалитет освојивши пехар и медаље за 3. место, док је Арпад Кош освојио сребрну медаљу за 2. место у појединачној конкуренцији.

На свечаној церемонији затварања фестивала присутнима се обратила председница Бугарске Радничке федерације „Спорт и здравље“ Desislava Yagodin, која се захвалила свим учесницима и честитала победницима на оствареним резултатима, након чега је настављено заједничко дружење уз коктел у лобију терасе Ensana Aquahouse Health SPA Hotel.

Асоцијација се захваљује Бугарској Радничкој федерацији на доброј организацији фестивала, као и пријављеним екипама из Србије на учешћу у програму и оствареним спортским резултатима.

Наредна планирана активност BAWS, којом председава Република Србија на челу са председником BAWS Бранком Вујовићем, је 33. Међународни Фестивал спорта за све – Будва 2024, у организацији Асоцијације Спорт за све Србије и Црногорског савеза спортске рекреације „Спорт за све“. Предстојећи програм који се одржава у склопу Европске Недеље спорта – EWOS, окупиће на црногорском приморју земље региона и велики број спортских рекреативаца, љубитеља летње рекреације, спортских организација и стручњака, чланова гранских Синдиката и запослених у локалним самоуправама, привредном сектору и фирмама, у периоду од 25-29. септембра 2024. године, са смештајем учесника у хотелском комплексу „Словенска плажа“.

https://www.bwsf-bg.org/bg/events/%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-1/%D1%84%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BB-2024

Total Page Visits: 57 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *