„EUROPE IN ACTION” ZAPOČEO PRVI PROJEKAT ASOCIJACIJE FINANSIRAN IZ SREDSTAVA EVROPSKE UNIJE KROZ ERAZMUS+ SPORT PROGRAM 25-27.februar Frankfurt, Nemačka

Erazmus+ je program Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u tri oblasti:

  • obrazovanje,
  • mladi i
  • sport.

U oblasti sporta, prioritet su saradnja i umrežavanje sportskih organizacija i podrška projektima koji mogu indirektno da doprinesu ublažavanju društvenih i ekonomskih aspekata fizičke neaktivnosti.

Predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije Branko Vujović i potpredsednik prof. dr Dušan Mitić prisustvovali su prvom sastanku u okviru projekta „Europe in Action“ koji se finansira iz sredstava Evropske unije posredstvom Erazmus+ Sport programa.

Sastanak je održan u periodu od 26 – 27. februara tekuće godine u Frankfurtu, a organizator i ujedno i vodeći partner na projektu bila je TAFISA, vodeća međunarodna organizacija Sporta za sve. Sastanku su pored predstavnika Asocijacije Sport za sve Srbije i domaćina, predstavnika TAFISA, prisustvovali i ostali partneri na projektu predstavnici Centra znanja u sportu iz Holandije, Ministarstva sporta i turizma Poljske, Federacija Sport za sve Turske, Institut za sport i omladinu iz Portugala, Ministrstvo kulture i sporta Grčke, Sportska organizacija Kipra, Sportska unija Slovenije, kao i Mađarska Asocijacija Sport za sve, Asocijacija Sport za sve Rumunije i Olipijski komitet Rusije.


Osnovni cilj sastanka je bio da se ozvaniči početak realizacije projekta „Europe in Action“, da se partneri međusobno upoznaju i predstave, kao i da se razgovara i diskutuje na temu odgovornosti svakog od partnera, projektnog menadžmenta i da se na realnim osnovama utvrde vremenski okviri za realizaciju projektnih aktivnosti. Na sastanku se diskutovalo o očekivanjima partnera kada je reč o projektnim aktivnostima i rezultatima koji će uslediti i postignut je dogovor o načinima na koje će svako od partnera doprineti uspešnoj realizaciji projekta.


Projekat „Europe in Action“ zvanično je započeo 1. januara 2020. godine i trajeće ukupno 36 meseci, a ukupna vrednost projekta iznosi oko 395. 000 evra. Sledeći sastanak projekta biće održan uporedo sa uvodnom konferencijom projekta 6. oktobra 2020. godine u Lisabonu, Portugal. Ovo će se podudarati sa 7. TAFISA Svetskim Sport za sve igrama.

Total Page Visits: 1189 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.