„EUROPE IN ACTION” ЗАПОЧЕО ПРВИ ПРОЈЕКАТ АСОЦИЈАЦИЈЕ ФИНАНСИРАН ИЗ СРЕДСТАВА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ КРОЗ ЕРАЗМУС+ СПОРТ ПРОГРАМ 25-27.фебруар Франкфурт, Немачка

Еразмус+ је програм Европске уније који обезбеђује финансирање пројеката за сарадњу у три области:

  • образовање,
  • млади и
  • спорт.

У области спорта, приоритет су сарадња и умрежавање спортских организација и подршка пројектима који могу индиректно да допринесу ублажавању друштвених и економских аспеката физичке неактивности.

Председник Асоцијације Спорт за све Србије Бранко Вујовић и потпредседник проф. др Душан Митић присуствовали су првом састанку у оквиру пројекта „Europe in Action“ који се финансира из средстава Европске уније посредством Еразмус+ Спорт програма.

Састанак је одржан у периоду од 26 – 27. фебруара текуће године у Франкфурту, а организатор и уједно и водећи партнер на пројекту била је TAFISA, водећа међународна организација Спорта за све. Састанку су поред представника Асоцијације Спорт за све Србије и домаћина, представника TAFISA, присуствовали и остали партнери на пројекту представници Центра знања у спорту из Холандије, Министарства спорта и туризма Пољске, Федерација Спорт за све Турске, Институт за спорт и омладину из Португала, Министрство културе и спорта Грчке, Спортска организација Кипра, Спортска унија Словеније, као и Мађарска Асоцијација Спорт за све, Асоцијација Спорт за све Румуније и Олипијски комитет Русије.


Основни циљ састанка је био да се озваничи почетак реализације пројекта „Europe in Action“, да се партнери међусобно упознају и представе, као и да се разговара и дискутује на тему одговорности сваког од партнера, пројектног менаџмента и да се на реалним основама утврде временски оквири за реализацију пројектних активности. На састанку се дискутовало о очекивањима партнера када је реч о пројектним активностима и резултатима који ће уследити и постигнут је договор о начинима на које ће свако од партнера допринети успешној реализацији пројекта.


Пројекат „Europe in Action“ званично је започео 1. јануара 2020. године и трајеће укупно 36 месеци, а укупна вредност пројекта износи око 395. 000 евра. Следећи састанак пројекта биће одржан упоредо са уводном конференцијом пројекта 6. октобра 2020. године у Лисабону, Португал. Ово ће се подударати са 7. TAFISA Светским Спорт за све играма.

Total Page Visits: 1330 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *