Evropska Nedelja sporta (EWOS) i Svetski Dan pešačenja (World Walking Day)

Asocijacija Sport za sve Srbije sa svojim članicama realizovala je sportsko-rekreativne događaje koji su obeležili 5.Evropsku Nedelju sporta (EWOS), u periodu od 23-30. septembra 2019. godine.

Svetski Dan pešačenja (World Walking Day), kao deo TAFISA kampanje Take Back Your Streets… Take Back Your Future!, realizovan je prvog vikenda oktobra meseca i dao je podršku EWOS-u u cilju promocije pešačenja kao osnovnog oblika kretanja.

Kao podsticaj svim starosnim kategorijama na fizičku aktivnost u svakodnevnom životu, animirano je oko 9.500 rekreativaca. Članice Asocijacije Sport za sve Srbije koje su uzele učešće sa svojim programima u EWOS-u i WWD su: nacionalni granski sportski savezi – Planinarski savez Srbije, Orijentiring savez Srbije, Lovački savez Srbije i teritorijalni sportski savezi – Gradski savez „Sport za sve“ Subotica, Sportski savez grada Sombora, Sportski savez „Novi Pazar“, Sportski savez grada Vranja, Sportski savez opštine Kladovo, Asocijacija Sport za sve – Bor, Asocijacija „Sport za sve“ iz Knjaževca, Asocijacija Sport za sve Valjevo, Sportsko rekreativna Asocijacija iz Požarevca.

Total Page Visits: 1354 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.