EXPO-ZIM NAJAVIO PREDSTOJEĆE PROGRAME SPORTA ZA SVE

U hali 5 Beogradskog sajma, u periodu od 25-28. novembra 2021. godine, u skladu sa aktuelnim merama za sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19, održan je 35. Međunarodni Sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije – EXPO-ZIM. Suorganizator manifestacije je tradicionalno Asocijacija „Sport za sve“ Beograda.

Na samom početku zimske sezone, posetiocima sajma se pruža jedinstvena prilika da, kao ljubitelji zimskih sportova i turizma, na jednom mestu pronađu kompletnu najsavremeniju sportsku opremu, razmene ili servisiraju polovne rekvizite, informišu se o predstojećim programima koji su u ponudi, aktivnom odmoru ili obezbede povoljne turističke aranžmane.

Sajam posvećen zimskim radostima i ambijentu okuplja najveće proizvođače, uvoznike, distributere i servisere zimske sportske opreme za profesionalce i rekreativce, zastupnike vrhunskih svetskih brendova, predstavnike zimskih turističkih centara i skijališta, vodećih turističkih agencija, hotela, odmarališta i dr. Posetioci su, posle jednogodišnje pauze, pokazali da su sa nestrpljenjem i znatiželjom dočekali sajam posvećen zimskim radostima i ambijentu.

Predsednik Stručnog odbora Asocijacije „Sport za sve“ Beograda, Petar Stakić obratio se medijima i pozvao sve zainteresovane da posete sajam. Manifestacija je započeta još 1970. godine na inicijativu profesora tadašnjeg Fakulteta za fizičku kulturu Univerziteta u Beogradu, dr Živojina Živanovića koji je predložio sportskoj redakciji TV Beograda organizovanje razmene zimske sportske opreme. Pod nazivom EXPO-ZIM organizuje se počev od 1986. godine do danas. Takođe, najavio je predstojeće programe sporta za sve kao što su Međunarodni Zimski festival dečije rekreacije, Ski festival sporta za sve, edukativne programe i dr.

Delegacija Asocijacije Sport za sve Srbije – članovi Upravnog odbora: Milan Popović, mr Dejan Marsenić i Vlado Stijepović, kao i gen. sekretar Filip Vešović, obišli su kalendarski obeleženu manifestaciju i štand Asocijacije „Sport za sve“ Beograda. Tom prilikom sa Petrom Stakićem i dugogodišnjim saradnikom Draganom Ćirićem vođeni su razgovori vezani za programske aktivnosti sporta za sve i širenje informacije povodom predstojećeg 29. Otvorenog Ski festivala sporta za sve, koji će se održati na Kopaoniku u periodu od 23-27. marta 2022. godine.  Takođe, ukazala se prilika da se delegacija sretne i sa dekanom Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Leposaviću, prof. dr Ljubišom Lilićem u čijem društvu je bio i profesor Fakulteta za sport Univerziteta u Ljubljani dr Milan Žvan sa saradnicima. Iz razgovora je zaključeno da je Međunarodna Naučna konferencija sa temom „Antropološki i teoantropološki pogled na fizičke aktivnosti od Konstantina Velikog do danas“, koja se organizuje na Kopaoniku u okviru edukativnog programa Ski festivala, dobra prilika da se sportski stručnjaci sa različitih strana okupe i povežu.

U okviru programa EXPO-ZIM, pridružena članica Asocijacije Srpsko Udruženje učitelja i trenera sportova na snegu organizovalo je u hali 4 Beograskog sajma, 27. novembra 2021. godine, Seminar usavršavanja za oko 80 instruktora i trenera skijanja i snouborda, kojima je potrebna dozvola za rad u predstojećoj zimskoj sezoni. Zainteresovani sportski stručnjaci za online režim rada mogli su da prate program predavanja i preko ZOOM platforme. Prisutne na Seminaru je pozdravio uvaženi gost sa Fakulteta za sport Univerziteta u Ljubljani, profesor na Katedri za planinarenje, skijanje i sportsku rekreaciju, dr Milan Žvan.

Pozivni predavači sa temama Seminara bili su: Aleš Lavrić, prof. (Slovenija) – Program realizacije na kongresima interski-internacional, vork-šopovi i demostracija; prof. dr Zvezdan Savić (FSFV Niš) – Poligoni i prednosti poligona u realizaciji škole skijanja; Prof. dr Milan Čoh (Fakultet sporta Ljubljana) – Problematika talenata u sportu i skijanju (ZOOM); Miodrag Andrić, prof. (MOS) – Sistem sporta i nadzora i kontrole rada sportske organizacije; Dragan Micić, prof. (Beograd) – Animacija i realizacija programa rada sa decom na snegu.

https://www.sportzasvebeograd.rs/images/vesti/EXPO-ZIM-istorijat.pdf

Total Page Visits: 709 - Today Page Visits: 2
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.