EXPO-ZIM НАЈАВИО ПРЕДСТОЈЕЋЕ ПРОГРАМЕ СПОРТА ЗА СВЕ

У хали 5 Београдског сајма, у периоду од 25-28. новембра 2021. године, у складу са актуелним мерама за спречавање ширења заразне болести COVID-19, одржан је 35. Међународни Сајам зимске спортске опреме, туризма и рекреације – EXPO-ZIM. Суорганизатор манифестације је традиционално Асоцијација „Спорт за све“ Београда.

На самом почетку зимске сезоне, посетиоцима сајма се пружа јединствена прилика да, као љубитељи зимских спортова и туризма, на једном месту пронађу комплетну најсавременију спортску опрему, размене или сервисирају половне реквизите, информишу се о предстојећим програмима који су у понуди, активном одмору или обезбеде повољне туристичке аранжмане.

Сајам посвећен зимским радостима и амбијенту окупља највеће произвођаче, увознике, дистрибутере и сервисере зимске спортске опреме за професионалце и рекреативце, заступнике врхунских светских брендова, представнике зимских туристичких центара и скијалишта, водећих туристичких агенција, хотела, одмаралишта и др. Посетиоци су, после једногодишње паузе, показали да су са нестрпљењем и знатижељом дочекали сајам посвећен зимским радостима и амбијенту.

Председник Стручног одбора Асоцијације „Спорт за све“ Београда, Петар Стакић обратио се медијима и позвао све заинтересоване да посете сајам. Манифестација је започета још 1970. године на иницијативу професора тадашњег Факултета за физичку културу Универзитета у Београду, др Живојина Живановића који је предложио спортској редакцији ТВ Београда организовање размене зимске спортске опреме. Под називом EXPO-ZIM организује се почев од 1986. године до данас. Такође, најавио је предстојеће програме спорта за све као што су Међународни Зимски фестивал дечије рекреације, Ски фестивал спорта за све, едукативне програме и др.

Делегација Асоцијације Спорт за све Србије – чланови Управног одбора: Милан Поповић, мр Дејан Марсенић и Владо Стијеповић, као и ген. секретар Филип Вешовић, обишли су календарски обележену манифестацију и штанд Асоцијације „Спорт за све“ Београда. Том приликом са Петром Стакићем и дугогодишњим сарадником Драганом Ћирићем вођени су разговори везани за програмске активности спорта за све и ширење информације поводом предстојећег 29. Отвореног Ски фестивала спорта за све, који ће се одржати на Копаонику у периоду од 23-27. марта 2022. године.  Такође, указала се прилика да се делегација сретне и са деканом Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Лепосавићу, проф. др Љубишом Лилићем у чијем друштву је био и професор Факултета за спорт Универзитета у Љубљани др Милан Жван са сарадницима. Из разговора је закључено да је Међународна Научна конференција са темом „Антрополошки и теоантрополошки поглед на физичке активности од Константина Великог до данас“, која се организује на Копаонику у оквиру едукативног програма Ски фестивала, добра прилика да се спортски стручњаци са различитих страна окупе и повежу.

У оквиру програма EXPO-ZIM, придружена чланица Асоцијације Српско Удружење учитеља и тренера спортова на снегу организовало је у хали 4 Београског сајма, 27. новембра 2021. године, Семинар усавршавања за око 80 инструктора и тренера скијања и сноуборда, којима је потребна дозвола за рад у предстојећој зимској сезони. Заинтересовани спортски стручњаци за online режим рада могли су да прате програм предавања и преко ZOOM платформе. Присутне на Семинару је поздравио уважени гост са Факултета за спорт Универзитета у Љубљани, професор на Катедри за планинарење, скијање и спортску рекреацију, др Милан Жван.

Позивни предавачи са темама Семинара били су: Алеш Лаврић, проф. (Словенија) – Програм реализације на конгресима интерски-интернационал, ворк-шопови и демострација; проф. др Звездан Савић (ФСФВ Ниш) – Полигони и предности полигона у реализацији школе скијања; Проф. др Милан Чох (Факултет спорта Љубљана) – Проблематика талената у спорту и скијању (ZOOM); Миодраг Андрић, проф. (МОС) – Систем спорта и надзора и контроле рада спортске организације; Драган Мицић, проф. (Београд) – Анимација и реализација програма рада са децом на снегу.

https://www.sportzasvebeograd.rs/images/vesti/EXPO-ZIM-istorijat.pdf

Total Page Visits: 990 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *