ФОРМИРАНА АСОЦИЈАЦИЈА СПОРТ ЗА СВЕ КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ

У Косовској Митровици, 03. јуна 2021. године, у присуству представника спортских удружења, друштвено-спортских радника, професора и предузетника угледних компанија са територија општине Звечан, Зубин Поток, Лепосавић и Косовска Митровица, одржана је оснивачка Скупштина Асоцијације Спорт за све Косовске Митровице, којој су и представници Асоцијације Спорт за све Србије својим доласком пружили пуну подршку.

У складу са актуелним мерама спречавања ширења заразне болести COVID-19, седница је одржана у Техничкој школи „Михаило Петровић Алас“, којом је председавао домаћин истакнути спортски функционер Славољуб Мандић, који је уједно и потпредседник Спортског савеза Србије и члан Управног одбора Асоцијације Спорт за све Србије.

Радно Председништво на челу са Мандићем састојало се још од представника Асоцијације Спорт за све Србије – председник Бранко Вујовић и генерални секретар Филип Вешовић и Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини, са привременим седиштем у Лепосавићу – декан проф. др Верољуб Станковић и продекан за наставу проф. др Љубиша Лилић.

Усвајањем Дневног реда, присутни делегати приступили су формирању органа управљања Асоцијације: председник Предраг Лалић, 7 чланова Управног одбора, 3 члана Надзорног одбора и генерални секретар Луција Станишић.

Вујовић се обратио присутнима и честитао новоизабраном председнику, генералном секретару и осталим члановима. Ревитализацијом програмског концепта некадашњег Друштва за телесно васпитање „Партизан“ Косовска Митровица, новоизабрани органи управљања на челу са професорима физичког васпитања и спорта, треба да искористе инфраструктурне потенцијале и обједине програме из области спортске рекреације и ставе их у функцију здравља локалног становништва. Додатно се пружа могућност за аплицирањем и партнерством у разним пројектима где се на тај начин обезбеђује и финансијска подршка, шири мрежа укључених организација и повећава системско препознавање.

Професори Станковић и Лилић указали су на стручне кадрове које је произвео Факултет, као и на потенцијал који се пружа кроз узајамну повезаност високошколске установе са програмским концептом. Најавили су предстојећу сарадњу на вишем нивоу, кроз подршку едукацији спортских стручњака, партнерством у пројектима и другим спортско-рекреативним активностима.

Након тога Вешовић је новоизабраном генералном секретару Станишићевој, у име Асоцијације Спорт за све Србије, доделио сет спортских реквизита као подршку реализацији будућих програмских активности на локалном нивоу.

Новоформирана Асоцијација покренула је нову енергију актива професора физичког васпитања и спорта и заинтересовала је многе друштвено-спортских раднике и љубитеље спортске рекреације да се прикључе као сарадници. Локална медијска кућа Телевизија Мост пропратила је догађај који је значајан за цео регион.

Асоцијација Спорт за све Србије пружиће пуну подршку поновном успостављању система и реализацији спортско-рекреативних програма у овом делу јужне покрајине.

Total Page Visits: 975 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *