FORMIRANA ASOCIJACIJA SPORT ZA SVE KOSOVSKE MITROVICE

U Kosovskoj Mitrovici, 03. juna 2021. godine, u prisustvu predstavnika sportskih udruženja, društveno-sportskih radnika, profesora i preduzetnika uglednih kompanija sa teritorija opštine Zvečan, Zubin Potok, Leposavić i Kosovska Mitrovica, održana je osnivačka Skupština Asocijacije Sport za sve Kosovske Mitrovice, kojoj su i predstavnici Asocijacije Sport za sve Srbije svojim dolaskom pružili punu podršku.

U skladu sa aktuelnim merama sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, sednica je održana u Tehničkoj školi „Mihailo Petrović Alas“, kojom je predsedavao domaćin istaknuti sportski funkcioner Slavoljub Mandić, koji je ujedno i potpredsednik Sportskog saveza Srbije i član Upravnog odbora Asocijacije Sport za sve Srbije.

Radno Predsedništvo na čelu sa Mandićem sastojalo se još od predstavnika Asocijacije Sport za sve Srbije – predsednik Branko Vujović i generalni sekretar Filip Vešović i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Leposaviću – dekan prof. dr Veroljub Stanković i prodekan za nastavu prof. dr Ljubiša Lilić.

Usvajanjem Dnevnog reda, prisutni delegati pristupili su formiranju organa upravljanja Asocijacije: predsednik Predrag Lalić, 7 članova Upravnog odbora, 3 člana Nadzornog odbora i generalni sekretar Lucija Stanišić.

Vujović se obratio prisutnima i čestitao novoizabranom predsedniku, generalnom sekretaru i ostalim članovima. Revitalizacijom programskog koncepta nekadašnjeg Društva za telesno vaspitanje „Partizan“ Kosovska Mitrovica, novoizabrani organi upravljanja na čelu sa profesorima fizičkog vaspitanja i sporta, treba da iskoriste infrastrukturne potencijale i objedine programe iz oblasti sportske rekreacije i stave ih u funkciju zdravlja lokalnog stanovništva. Dodatno se pruža mogućnost za apliciranjem i partnerstvom u raznim projektima gde se na taj način obezbeđuje i finansijska podrška, širi mreža uključenih organizacija i povećava sistemsko prepoznavanje.

Profesori Stanković i Lilić ukazali su na stručne kadrove koje je proizveo Fakultet, kao i na potencijal koji se pruža kroz uzajamnu povezanost visokoškolske ustanove sa programskim konceptom. Najavili su predstojeću saradnju na višem nivou, kroz podršku edukaciji sportskih stručnjaka, partnerstvom u projektima i drugim sportsko-rekreativnim aktivnostima.

Nakon toga Vešović je novoizabranom generalnom sekretaru Stanišićevoj, u ime Asocijacije Sport za sve Srbije, dodelio set sportskih rekvizita kao podršku realizaciji budućih programskih aktivnosti na lokalnom nivou.

Novoformirana Asocijacija pokrenula je novu energiju aktiva profesora fizičkog vaspitanja i sporta i zainteresovala je mnoge društveno-sportskih radnike i ljubitelje sportske rekreacije da se priključe kao saradnici. Lokalna medijska kuća Televizija Most propratila je događaj koji je značajan za ceo region.

Asocijacija Sport za sve Srbije pružiće punu podršku ponovnom uspostavljanju sistema i realizaciji sportsko-rekreativnih programa u ovom delu južne pokrajine.

Total Page Visits: 716 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.