Građani Republike Srbije masovno podržali programe Sporta za sve u službi zdravlja nacije

U okviru ISCA kampanje „NowWeMove“ održana je Nedelja fizičke aktivnosti Evropljana – MOVE Week, u periodu od 27. maja–02. juna 2019. godine.

U raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima, koji su koncipirani na nedeljnom nivou, članice Asocijacije i dr. sportske organizacije promovisale su svoje aktivnosti u 50 opština/gradova Republike Srbije. MOVE agenti, prijavom sportskih događaja preko posebno dizajniranog sajta https://serbia.moveweek.eu/ dodatno su približili građanima svest o fizički aktivnom stilu življenja. Kroz MOVE Week animirano je 220.951 osoba, a konceptu fizičkog vežbanja priključili su se i programi teritorijalnih sportskih saveza, koji su dali značajan doprinos „pokretanju“ stanovništva u lokalnim samoupravama kroz manifestaciju Dan Izazova.

Svetski Dan Izazova – World Challenge Day održan je u sredu 29. maja 2019. godine, u kome su se miloni učesnika iz celog sveta bavili izazovom u fizičkim aktivnostima u trajanju od najmanje 15 minuta.

Ove godine smo videli veliku raznolikost učesnika sa decom, ženama, osobama sa invaliditetom i starijim osobama, i ostalih, koji su se pridružili Svetskom Danu Izazova. Svi načini zabavne igre i sportskih aktivnosti organizovani su u različitim sredinama u gradovima i opštinama, uključujući sportske dvorane, škole, predškolske ustanove, radna mesta i sportske klubove, ali i javne i otvorene prostore sa brojnim događajima na ulicama ili u parkovima. Upravo zbog toga je i osmišljena kampanja TAFISA „Take Back Your Streets!“, pružajući veliko, zabavno i pozitivno iskustvo za podizanje svesti o tome koliko je korisno i jednostavno biti aktivan u svakodnevnom životu.

U Republici Srbiji učešće je uzelo 84 opštine i gradova, a 595.976 građana svih uzrasnih kategorija (8,28% ukupne populacije) bilo je fizički aktivno.

Ovogodišnji pobednici u Nacionalnoj konkurenciji po kategorijama su: Irig, Ruma, Pančevo i Niš, tako da će sledeće godine predstavljati Srbiju na Međunarodnom nivou.

U Međunarodnom takmičenju u 1. kategoriji Irig je pobedio Mali Lošinj iz Hrvatske i Alecrim iz Brazila, u 3. kategoriji Palilula je pobedila Takaoka iz Japana i Cabudre iz Venecuele, dok je u takmičenju „One-on-One“ u 4. kategoriji prijavljenih gradova Niš odneo pobedu nad Izraelskim gradom Petach-Tikva.

Beograd je i ove godine osvojio zavidno 1. mesto u 5. kategoriji takmičenja najmasovnijih gradova u svetu.

Čestitamo svim pobednicima i učesnicima!

Total Page Visits: 1081 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.