Грађани Републике Србије масовно подржали програме Спорта за све у служби здравља нације

У оквиру ISCA кампање „NowWeMove“ одржана је Недеља физичке активности Европљана – MOVE Week, у периоду од 27. маја–02. јуна 2019. године.

У разноврсним спортско-рекреативним програмима, који су конципирани на недељном нивоу, чланице Асоцијације и др. спортске организације промовисале су своје активности у 50 општина/градова Републике Србије. MOVE агенти, пријавом спортских догађаја преко посебно дизајнираног сајта https://serbia.moveweek.eu/ додатно су приближили грађанима свест о физички активном стилу живљења. Кроз MOVE Week анимирано је 220.951 особа, а концепту физичког вежбања прикључили су се и програми територијалних спортских савеза, који су дали значајан допринос „покретању“ становништва у локалним самоуправама кроз манифестацију Дан Изазова.

Светски Дан Изазова – World Challenge Day одржан је у среду 29. маја 2019. године, у коме су се милони учесника из целог света бавили изазовом у физичким активностима у трајању од најмање 15 минута.

Ове године смо видели велику разноликост учесника са децом, женама, особама са инвалидитетом и старијим особама, и осталих, који су се придружили Светском Дану Изазова. Сви начини забавне игре и спортских активности организовани су у различитим срединама у градовима и општинама, укључујући спортске дворане, школе, предшколске установе, радна места и спортске клубове, али и јавне и отворене просторе са бројним догађајима на улицама или у парковима. Управо због тога је и осмишљена кампања TAFISA „Take Back Your Streets!“, пружајући велико, забавно и позитивно искуство за подизање свести о томе колико је корисно и једноставно бити активан у свакодневном животу.

У Републици Србији учешће је узело 84 општине и градова, а 595.976 грађана свих узрасних категорија (8,28% укупне популације) било је физички активно.

Овогодишњи победници у Националној конкуренцији по категоријама су: Ириг, Рума, Панчево и Ниш, тако да ће следеће године представљати Србију на Међународном нивоу.

У Међународном такмичењу у 1. категорији Ириг је победио Мали Лошињ из Хрватске и Alecrim из Бразила, у 3. категорији Палилула је победила Takaoka из Јапана и Cabudre из Венецуеле, док је у такмичењу „One-on-One“ у 4. категорији пријављених градова Ниш однео победу над Израелским градом Petach-Tikva.

Београд је и ове године освојио завидно 1. место у 5. категорији такмичења најмасовнијих градова у свету.

Честитамо свим победницима и учесницима!

Total Page Visits: 1234 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *