Кроз „Београд на води“ одржана традиционална Бициклијада

Асоцијација „Спорт за све“ Београда традиционално је, у недељу 19. маја 2019. године, реализовала Београдску Бициклијаду.

Трка, промотивно-рекреативног карактера, медијски је најављена на многим телевизијским и радио станицама (ТВ Прва, Студио Б, РТС, Радио Београд 202 и др.). Стартовала је у 1100 часова испред платоа СРЦ „Милан Гале Мушкатировић“ на Дунавском цвету. Групу од више стотина рекреативаца и заљубљеника у бициклизам предводио је тим сарадника у организацији, на челу са спортским директором господином Петром Стакићем који је дао знак за старт трке и Филипом Вешовићем из Асоцијације Спорт за све Србије. Бицикли су се возили у колони поред Ушћа, бициклистичком стазом уз реку Саву кроз насеље „Београд на води“ па све до Аде Циганлије, где је на циљу трке у 1300 часова организован забавно-музички перформанс уз доделу вредних награда спонзора.

Манифестација се реализовала под покровитељством Града Београда и Градског Секретаријата за спорт и омладину, испред кога је учеснике поздравио господин Новица Тодосијевић и нагласио да ће увек подржавати програме рекреације који промовишу здраве стилове живота и буде свест грађана на редовну физичку активност. Уз подршку Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије као и МУП-а, трка се несметано одвијала без икаквих потешкоћа. ЈП Ада Циганлија је и овога пута отворило своје Чукаричко срце рекреативцима када је у питању масовни спорт у функцији здравља нације. Присутним учесницима се придружио и господин Драган Ћирић који је један од првих учесника Београдске Бициклијаде. Јовица Максимовић са Радија Београд 202 био је водитељ програма, док је Михајло Антић фоторепортер Спортског Журнала помно пратио ток догађаја и забележио фотографије које ће допунити позамашну архиву рекрације Београда.

Total Page Visits: 782 - Today Page Visits: 2
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *