Kroz „Beograd na vodi“ održana tradicionalna Biciklijada

Asocijacija „Sport za sve“ Beograda tradicionalno je, u nedelju 19. maja 2019. godine, realizovala Beogradsku Biciklijadu.

Trka, promotivno-rekreativnog karaktera, medijski je najavljena na mnogim televizijskim i radio stanicama (TV Prva, Studio B, RTS, Radio Beograd 202 i dr.). Startovala je u 1100 časova ispred platoa SRC „Milan Gale Muškatirović“ na Dunavskom cvetu. Grupu od više stotina rekreativaca i zaljubljenika u biciklizam predvodio je tim saradnika u organizaciji, na čelu sa sportskim direktorom gospodinom Petrom Stakićem koji je dao znak za start trke i Filipom Vešovićem iz Asocijacije Sport za sve Srbije. Bicikli su se vozili u koloni pored Ušća, biciklističkom stazom uz reku Savu kroz naselje „Beograd na vodi“ pa sve do Ade Ciganlije, gde je na cilju trke u 1300 časova organizovan zabavno-muzički performans uz dodelu vrednih nagrada sponzora.

Manifestacija se realizovala pod pokroviteljstvom Grada Beograda i Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu, ispred koga je učesnike pozdravio gospodin Novica Todosijević i naglasio da će uvek podržavati programe rekreacije koji promovišu zdrave stilove života i bude svest građana na redovnu fizičku aktivnost. Uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije kao i MUP-a, trka se nesmetano odvijala bez ikakvih poteškoća. JP Ada Ciganlija je i ovoga puta otvorilo svoje Čukaričko srce rekreativcima kada je u pitanju masovni sport u funkciji zdravlja nacije. Prisutnim učesnicima se pridružio i gospodin Dragan Ćirić koji je jedan od prvih učesnika Beogradske Biciklijade. Jovica Maksimović sa Radija Beograd 202 bio je voditelj programa, dok je Mihajlo Antić fotoreporter Sportskog Žurnala pomno pratio tok događaja i zabeležio fotografije koje će dopuniti pozamašnu arhivu rekracije Beograda.

Total Page Visits: 658 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.