KROZ KAMPANJU NowWeMove REALIZOVANE AKTIVNOSTI MOVE WEEK (31. maj-06. jun 2021. godine)

U okviru kampanje NowWeMove kojom koordinira Međunarodna Asocijacija za sport i kulturu – ISCA, Asocijacija Sport za sve Srbije je na nacionalnom nivou, kroz sistem članica i drugih sportskih organizacija, realizovala Nedelju fizičke aktivnosti – MOVE Week.

MOVE Week se održala se u periodu od 31. maja-06. juna 2021. godine, prateći preporuke Svetske Zdravstvene organizacije – WHO i mere Evropske Unije i Vlade Republike Srbije o prevenciji i sprečavanju širenja virusa COVID-19.

Na posebno dizajniranom sajtu www.moveweek.eu registrovano je više od 600 događaja širom sveta, a najveći broj aktivnosti realizovan je u Italiji, Turskoj, Češkoj, Rumuniji, Bugarskoj i Srbiji.

MOVE agenti i sportski stručnjaci koji koriste dozvolu za rad u sportu za sve u Republici Srbiji, kroz sportske organizacije prijavili su i pokrenuli organizaciju 46 događaja sportsko-rekreativnog i zabavnog karaktera, koji su namenjeni različitim kategorijama stanovništva. https://serbia.moveweek.eu/events/

U programu MOVE Week gym, 20 trenera iz 14 zemalja sveta (Kosta Rika, Kina, Poljska, Turska, Novi Zeland, Rumunija, Bugarska, Španija, Estonija, Slovenija, Danska, Brazil, Portugalija i Srbija), na dnevnom nivou po tri puta, prikazali su online – LIVE treninge koje je pratilo oko 22.000 ljudi sa pet svetskih kontinenata. Asocijaciju Sport za sve Srbije predstavljali su sportski stručnjaci: trener u rekreaciji Jelica Draškoci sa programom vežbanja barre (https://www.youtube.com/watch?v=6P0K2_i4fGY) i sportsko-rekeativni voditelj Bratislava Ristić sa programom cardio stretching (https://www.youtube.com/watch?v=rg_HyEQpqaw)

Međunarodna Asocijacija za sport i kulturu – ISCA, pohvalila je uspešnu realizaciju programa u Republici Srbiji, koje je sistemski prezentovala po deseti put Asocijacija Sport za sve Srbije.

Total Page Visits: 716 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.