КРОЗ КАМПАЊУ NowWeMove РЕАЛИЗОВАНЕ АКТИВНОСТИ MOVE WEEK (31. мај-06. јун 2021. године)

У оквиру кампање NowWeMove којом координира Међународна Асоцијација за спорт и културу – ISCA, Асоцијација Спорт за све Србије је на националном нивоу, кроз систем чланица и других спортских организација, реализовала Недељу физичке активности – MOVE Week.

MOVE Week се одржала се у периоду од 31. маја-06. јуна 2021. године, пратећи препоруке Светске Здравствене организације – WHO и мере Европске Уније и Владе Републике Србије o превенцији и спречавању ширења вируса COVID-19.

На посебно дизајнираном сајту www.moveweek.eu регистровано је више од 600 догађаја широм света, а највећи број активности реализован је у Италији, Турској, Чешкој, Румунији, Бугарској и Србији.

MOVE агенти и спортски стручњаци који користе дозволу за рад у спорту за све у Републици Србији, кроз спортске организације пријавили су и покренули организацију 46 догађаја спортско-рекреативног и забавног карактера, који су намењени различитим категоријама становништва. https://serbia.moveweek.eu/events/

У програму MOVE Week gym, 20 тренера из 14 земаља света (Коста Рика, Кина, Пољска, Турска, Нови Зеланд, Румунија, Бугарска, Шпанија, Естонија, Словенија, Данска, Бразил, Португалија и Србија), на дневном нивоу по три пута, приказали су оnline – LIVE тренинге које је пратило око 22.000 људи са пет светских континената. Асоцијацију Спорт за све Србије представљали су спортски стручњаци: тренер у рекреацији Јелица Драшкоци са програмом вежбања barre (https://www.youtube.com/watch?v=6P0K2_i4fGY) и спортско-рекеативни водитељ Братислава Ристић са програмом cardio stretching (https://www.youtube.com/watch?v=rg_HyEQpqaw)

Међународна Асоцијација за спорт и културу – ISCA, похвалила је успешну реализацију програма у Републици Србији, које је системски презентовала по десети пут Асоцијација Спорт за све Србије.

Total Page Visits: 1023 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *