КРОЗ ПРОГРАМ 6. ФЕСТИВАЛА СПОРТА ЗА СВЕ ВОЈВОДИНЕ ПРУЖЕНА ПОДРШКА MOVE WEEK-у И ПРОЈЕКТУ EUROPEAN MILE

У циљу омасовљења грађана свих узрасних категорија на редовно бављење физичким активностима, Савез спорт за све Војводине је, у периоду од 31. маја-06. јуна 2021. године, под покровитељством Покрајинског Секретаријата за спорт и омладину, објединио широку лепезу програмских активности из система чланица. Уз поштовање свих мера које се тичу епидемиолошке ситуације, реализовани су различити спортско-рекреативни програми широм АП Војводине, у оквиру 6. Фестивала спорта за све Војводине „Буди активан, буди здрав“, у које се укључило око 800 спортиста рекреативаца.

Пратећи кампању NowWeMove дизајнирану од стране Међународне Асоцијације за спорт и културу – ISCA, MOVE агенти су верификовали догађаје преко сајта https://serbia.moveweek.eu/events/ и на тај начин пружили подршку Недељи физичке активности MOVEWeek.

06. јуна 2021. године, на Летенци, Фрушка гора, одржана је завршна манифестација 6. Фестивала спорта за све Војводине, у сарадњи са Покрајинским Заводом за спорт и медицину спорта и Асоцијацијом Спорт за све Србије. Испред Асоцијације присуствовали су: председник Бранко Вујовић, генерални секретар Филип Вешовић, члан Управног одбора Дејан Марсенић и стручни сарадник за међународну сарадњу и пројекте Марина Вукотић. Присутнима су се обратили председник Савеза спорт за све Војводине проф. др Милена Микалачки, директор Покрајинског Завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић и председник Асоцијације Спорт за све Србије Бранко Вујовић. Вујовић  је напоменуо на веома важан ниво одговорности свих нас у времену пандемије као и на значајан систем вредности које носи један овакав фестивал. Овом сликом шаље се јасна порука целом друштву да је физичка активност приоритет када је у питању здравље нације. Пожелео је домаћину много успеха у даљем раду и да буде што више оваквих догађаја у наредном периоду.

Комплетан програмски концепт на Летенци направљен је да буде спортско-рекреативног и забавног карактера. Пратило га је око 400 учесника свих узрасних категорија, уз помоћ и подршку 22 организације спорта за све – чланице Савеза спорт за све Војводине из 12 покрајинских градова и општина. Грађани свих социо–узрасних категорија укључивали су се у више различитих активности, што је и медијски било пропраћено од стране Радио-телевизије Војводина, листа „Дневник“, „Вечерње новости“ и других.

Кроз програм завршне манифестације обележен је и завршетак пројекта Европска миља https://www.europeanmile.com/event/000_1015607, а Асоцијација је пружила подршку Савезу спорт за све Војводине.

Савез спорт за све Војводине и Асоцијација Спорт за све Србије се захваљују свима који су били део овогодишњег фестивала и тиме дали допринос у развоју и афирмацији програма спорта за све у АП Војводини.

Будимо активни, будимо здрави!https://sportzasve.org/2021/06/11/uspesno-zavrsen-6-festival-sporta-za-sve-vojvodine/

Total Page Visits: 543 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *