KROZ PROGRAM 6. FESTIVALA SPORTA ZA SVE VOJVODINE PRUŽENA PODRŠKA MOVE WEEK-u I PROJEKTU EUROPEAN MILE

U cilju omasovljenja građana svih uzrasnih kategorija na redovno bavljenje fizičkim aktivnostima, Savez sport za sve Vojvodine je, u periodu od 31. maja-06. juna 2021. godine, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog Sekretarijata za sport i omladinu, objedinio široku lepezu programskih aktivnosti iz sistema članica. Uz poštovanje svih mera koje se tiču epidemiološke situacije, realizovani su različiti sportsko-rekreativni programi širom AP Vojvodine, u okviru 6. Festivala sporta za sve Vojvodine „Budi aktivan, budi zdrav“, u koje se uključilo oko 800 sportista rekreativaca.

Prateći kampanju NowWeMove dizajniranu od strane Međunarodne Asocijacije za sport i kulturu – ISCA, MOVE agenti su verifikovali događaje preko sajta https://serbia.moveweek.eu/events/ i na taj način pružili podršku Nedelji fizičke aktivnosti MOVEWeek.

06. juna 2021. godine, na Letenci, Fruška gora, održana je završna manifestacija 6. Festivala sporta za sve Vojvodine, u saradnji sa Pokrajinskim Zavodom za sport i medicinu sporta i Asocijacijom Sport za sve Srbije. Ispred Asocijacije prisustvovali su: predsednik Branko Vujović, generalni sekretar Filip Vešović, član Upravnog odbora Dejan Marsenić i stručni saradnik za međunarodnu saradnju i projekte Marina Vukotić. Prisutnima su se obratili predsednik Saveza sport za sve Vojvodine prof. dr Milena Mikalački, direktor Pokrajinskog Zavoda za sport i medicinu sporta dr Danijel Župić i predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije Branko Vujović. Vujović  je napomenuo na veoma važan nivo odgovornosti svih nas u vremenu pandemije kao i na značajan sistem vrednosti koje nosi jedan ovakav festival. Ovom slikom šalje se jasna poruka celom društvu da je fizička aktivnost prioritet kada je u pitanju zdravlje nacije. Poželeo je domaćinu mnogo uspeha u daljem radu i da bude što više ovakvih događaja u narednom periodu.

Kompletan programski koncept na Letenci napravljen je da bude sportsko-rekreativnog i zabavnog karaktera. Pratilo ga je oko 400 učesnika svih uzrasnih kategorija, uz pomoć i podršku 22 organizacije sporta za sve – članice Saveza sport za sve Vojvodine iz 12 pokrajinskih gradova i opština. Građani svih socio–uzrasnih kategorija uključivali su se u više različitih aktivnosti, što je i medijski bilo propraćeno od strane Radio-televizije Vojvodina, lista „Dnevnik“, „Večernje novosti“ i drugih.

Kroz program završne manifestacije obeležen je i završetak projekta Evropska milja https://www.europeanmile.com/event/000_1015607, a Asocijacija je pružila podršku Savezu sport za sve Vojvodine.

Savez sport za sve Vojvodine i Asocijacija Sport za sve Srbije se zahvaljuju svima koji su bili deo ovogodišnjeg festivala i time dali doprinos u razvoju i afirmaciji programa sporta za sve u AP Vojvodini.

Budimo aktivni, budimo zdravi!https://sportzasve.org/2021/06/11/uspesno-zavrsen-6-festival-sporta-za-sve-vojvodine/

Total Page Visits: 416 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.