Међународна Асоцијација за спорт и културу (ISCA) промовисала нови пројекат Интеграција избеглица кроз спорт (IRTS)

Међународна Асоцијација за спорт и културу (ISCA), захваљујући подршци Европске Уније, путем нове мреже обједињује решења у области интеграције избеглица кроз спорт (IRTS). Хиљаде заинтересованих организација и партнера који се налазе широм Европе посвећени су стварању и пружању решења за међународни изазов. Један од тестираних иновативних модела за олакшану интеграцију избеглица је путем спортских активности у заједницама у којима живе.

https://irts.isca.org/

Мрежна платформа IRTS нуди следеће могућности професионалног развоја:

  • Менторски програм: Повезивање људи који имају искуства у покретању IRTS иницијатива са онима који тек почињу или траже савет како би дали већи утицај;
  • Шема награда: Препознавање иницијатива и партнерстава која су направила утицај на њихове заједнице;
  • Online курсеви: 3 нова online курса опремиће добављаче решења тестираним приступима, стручним и вршњачким саветима са терена и начинима подршке и финансирања;
  • Догађаји: У октобру 2021. године биће одржан MOVE Конгрес, где ће се окупити и највећи број до сада заинтересованих страна за интеграцију избеглица кроз спорт.

23. јуна 2020. године одржана је online конференција за пројекат IRTS за коју се заинтересовало 80 учесника, 65 организација из 27 земаља, у којој је Асоцијација Спорт за све Србије узела учешће. Уз обраћање Yves le Lasteque испред директората Европске Комисије за образовање, младе, спорт и културу, сектор за спорт је отворио конференцију. Напоменуто је да се спрема ERASMUS+ за период 2021-27. годинe са повећаним буџетом, посебно за спортску област. Представљен је рад UNHCR са избеглицама (пример добре праксе из Италије – спорт за све), детаљно су описане активности у пројекту и најављен је промо догађај за 2022. годину.

Total Page Visits: 1212 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *