Međunarodna Asocijacija za sport i kulturu (ISCA) promovisala novi projekat Integracija izbeglica kroz sport (IRTS)

Međunarodna Asocijacija za sport i kulturu (ISCA), zahvaljujući podršci Evropske Unije, putem nove mreže objedinjuje rešenja u oblasti integracije izbeglica kroz sport (IRTS). Hiljade zainteresovanih organizacija i partnera koji se nalaze širom Evrope posvećeni su stvaranju i pružanju rešenja za međunarodni izazov. Jedan od testiranih inovativnih modela za olakšanu integraciju izbeglica je putem sportskih aktivnosti u zajednicama u kojima žive.

https://irts.isca.org/

Mrežna platforma IRTS nudi sledeće mogućnosti profesionalnog razvoja:

  • Mentorski program: Povezivanje ljudi koji imaju iskustva u pokretanju IRTS inicijativa sa onima koji tek počinju ili traže savet kako bi dali veći uticaj;
  • Šema nagrada: Prepoznavanje inicijativa i partnerstava koja su napravila uticaj na njihove zajednice;
  • Online kursevi: 3 nova online kursa opremiće dobavljače rešenja testiranim pristupima, stručnim i vršnjačkim savetima sa terena i načinima podrške i finansiranja;
  • Događaji: U oktobru 2021. godine biće održan MOVE Kongres, gde će se okupiti i najveći broj do sada zainteresovanih strana za integraciju izbeglica kroz sport.

23. juna 2020. godine održana je online konferencija za projekat IRTS za koju se zainteresovalo 80 učesnika, 65 organizacija iz 27 zemalja, u kojoj je Asocijacija Sport za sve Srbije uzela učešće. Uz obraćanje Yves le Lasteque ispred direktorata Evropske Komisije za obrazovanje, mlade, sport i kulturu, sektor za sport je otvorio konferenciju. Napomenuto je da se sprema ERASMUS+ za period 2021-27. godine sa povećanim budžetom, posebno za sportsku oblast. Predstavljen je rad UNHCR sa izbeglicama (primer dobre prakse iz Italije – sport za sve), detaljno su opisane aktivnosti u projektu i najavljen je promo događaj za 2022. godinu.

Total Page Visits: 982 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.