Министар омладине и спорта господин Вања Удовичић примио представнике Асоцијације Спорт за све Србије

Након молбе за пријем и организацију Радног састанака поводом представљања Програма Асоцијације Спорт за све Србије за наредни период као и тима који ће водити Асоцијацију, Министар омладине и спорта Републике Србије господин Вања Удовичић је дана 20. маја 2019. године уприличио Радни састанак са представницима Асоцијације Спорт за све Србије.Састанак је одржан у кабинету господина министра, у присуству помоћника министра господина Дарка Удовичића, док су у име Асоцијације Спорт за све Србије састанку присуствовали председник АсоцијацијеСпорт за све Србије Бранко Вујовић, потпредседник проф.др Душан Митић и стручни сарадник Филип Вешовић. У свом уводном обраћању министар Удовичић је честитао господину Вујовићу на избору за председника Асоцијације Спорт за све Србије и пожелео како њему тако и свим његовим сарадницима пуно успеха у даљем раду. Председник Асоцијације Спорт за све Србије Бранко Вујовић је на почетку свог излагања упознао министра Удовичићаи помоћника са актуелном ситуацијом у Асоцијацији Спорт за све Србије, реализацијом изборног процеса који је протекао у складу са Статутом Асоцијације и Законом о спорту Републике Србије, као и о тренутном стању у оквируобласти Рекреативног спорта и Спорта у фирмама у Републици Србији.

У наставку свог излагања господин Вујовић је представио Програм Асоцијације Спорт засве Србије за наредни период „АКТИВНА СРБИЈА 20-30“ који се у најкраћим цртама односио на:

-Успостављање транспарентнијег и напреднијег функционисања Асоцијације, нормативно уређење, дефинисање развојног буџета Асоцијације, израду информационог система, базa података, новог сајта, …

-Оснаживање свих чланица Асоцијације, учешћем у реализацијипрограских активности чланица, обиласком ЈЛС и реализацијом стручних трибина у циљу унапређења стручних потенцијала као и стварања услова за унапређење Спорта за све у свим срединама у Републици Србији.

-Активно учешће у изради и реализације стратешких докумената (Националних, Покрајинских и локалних), реализацијом истраживања у оквиру области Рекреативног спорта и Спорта у фирмама, израдом пројеката и програма намењених свим категоријама друштва.

-Унапређењесарадње са свим препознатим националним савезима из области Рекреативног спорта и дефинисање заједничког програма у циљу остваривања истог општег циља у области спорта.

-Развој међународне сарадњеу циљу заједничког наступања са Министарством омладине и спорта, Спортским савезом Србије, … формирање Комисије за писање пројеката ЕУ, активнијим учешћем на међународним научним скуповима и конференцијама.

Након излагања господина Вујовића, министар Удовичић се осврнуо на све кључне тачке Програма Асоцијације и у складу са тиме дао своју позитивну оцену као и пуну подршку за реализацију свих предложених мера и активности. Министар Удовичић је такође нагласио да ће један од приоритета Министарства омладине и спорта у наредном периоду бити рекреативни спорт, као и да Асоцијација Спорт за све Србије, са предложеним програмом и тимом стручњака које је представио председник Вујовић, свакако треба да има водећу улогу у обједињавању свих ресурса у оквиру области Рекреативног спорта као и дефинисању стратешких циљева и активности заунапређење Рекреативног спорта и Спорта у фирмама у Републици Србији. На самом крају састанка министар Удовичић је нагласио да ће у односу на своје радне обавезе свакако у будућности наћи простора и времена за присуство и учешће на најзначајнијим како домаћим тако и међународним манифестацијама и догађајима у оквиру Спорта за све и још једном дао пуну подршку целокупном програму Асоцијације Спорт за све Србије „АКТИВНА СРБИЈА 20-30“.

Total Page Visits: 1790 - Today Page Visits: 3
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *