Ministar omladine i sporta gospodin Vanja Udovičić primio predstavnike Asocijacije Sport za sve Srbije

Nakon molbe za prijem i organizaciju Radnog sastanaka povodom predstavljanja Programa Asocijacije Sport za sve Srbije za naredni period kao i tima koji će voditi Asocijaciju, Ministar omladine i sporta Republike Srbije gospodin Vanja Udovičić je dana 20. maja 2019. godine upriličio Radni sastanak sa predstavnicima Asocijacije Sport za sve Srbije.Sastanak je održan u kabinetu gospodina ministra, u prisustvu pomoćnika ministra gospodina Darka Udovičića, dok su u ime Asocijacije Sport za sve Srbije sastanku prisustvovali predsednik AsocijacijeSport za sve Srbije Branko Vujović, potpredsednik prof.dr Dušan Mitić i stručni saradnik Filip Vešović. U svom uvodnom obraćanju ministar Udovičić je čestitao gospodinu Vujoviću na izboru za predsednika Asocijacije Sport za sve Srbije i poželeo kako njemu tako i svim njegovim saradnicima puno uspeha u daljem radu. Predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije Branko Vujović je na početku svog izlaganja upoznao ministra Udovičićai pomoćnika sa aktuelnom situacijom u Asocijaciji Sport za sve Srbije, realizacijom izbornog procesa koji je protekao u skladu sa Statutom Asocijacije i Zakonom o sportu Republike Srbije, kao i o trenutnom stanju u okviruoblasti Rekreativnog sporta i Sporta u firmama u Republici Srbiji.

U nastavku svog izlaganja gospodin Vujović je predstavio Program Asocijacije Sport zasve Srbije za naredni period „AKTIVNA SRBIJA 20-30“ koji se u najkraćim crtama odnosio na:

-Uspostavljanje transparentnijeg i naprednijeg funkcionisanja Asocijacije, normativno uređenje, definisanje razvojnog budžeta Asocijacije, izradu informacionog sistema, baza podataka, novog sajta, …

-Osnaživanje svih članica Asocijacije, učešćem u realizacijiprograskih aktivnosti članica, obilaskom JLS i realizacijom stručnih tribina u cilju unapređenja stručnih potencijala kao i stvaranja uslova za unapređenje Sporta za sve u svim sredinama u Republici Srbiji.

-Aktivno učešće u izradi i realizacije strateških dokumenata (Nacionalnih, Pokrajinskih i lokalnih), realizacijom istraživanja u okviru oblasti Rekreativnog sporta i Sporta u firmama, izradom projekata i programa namenjenih svim kategorijama društva.

-Unapređenjesaradnje sa svim prepoznatim nacionalnim savezima iz oblasti Rekreativnog sporta i definisanje zajedničkog programa u cilju ostvarivanja istog opšteg cilja u oblasti sporta.

-Razvoj međunarodne saradnjeu cilju zajedničkog nastupanja sa Ministarstvom omladine i sporta, Sportskim savezom Srbije, … formiranje Komisije za pisanje projekata EU, aktivnijim učešćem na međunarodnim naučnim skupovima i konferencijama.

Nakon izlaganja gospodina Vujovića, ministar Udovičić se osvrnuo na sve ključne tačke Programa Asocijacije i u skladu sa time dao svoju pozitivnu ocenu kao i punu podršku za realizaciju svih predloženih mera i aktivnosti. Ministar Udovičić je takođe naglasio da će jedan od prioriteta Ministarstva omladine i sporta u narednom periodu biti rekreativni sport, kao i da Asocijacija Sport za sve Srbije, sa predloženim programom i timom stručnjaka koje je predstavio predsednik Vujović, svakako treba da ima vodeću ulogu u objedinjavanju svih resursa u okviru oblasti Rekreativnog sporta kao i definisanju strateških ciljeva i aktivnosti zaunapređenje Rekreativnog sporta i Sporta u firmama u Republici Srbiji. Na samom kraju sastanka ministar Udovičić je naglasio da će u odnosu na svoje radne obaveze svakako u budućnosti naći prostora i vremena za prisustvo i učešće na najznačajnijim kako domaćim tako i međunarodnim manifestacijama i događajima u okviru Sporta za sve i još jednom dao punu podršku celokupnom programu Asocijacije Sport za sve Srbije „AKTIVNA SRBIJA 20-30“.

Total Page Visits: 1463 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.