Министар спорта и младих Владе Црне Горе отворио 32. Међународни Фестивал спорта за све

Асоцијација Спорт за све Србије и Црногорски савез спортске рекреације „Спорт за све”, као надлежни национални спортски савези за област спортске рекреације, на црногорском приморју у Будви организују 32. Међународни Фестивал спорта за све.

Програм фестивала, који је сврстан и у међународни календар догађаја Балканске Асоцијације радничког спорта – BAWS, одржава се у периоду од 27. септембра до 01. октобра 2023. године, са смештајем учесника у хотелу „Словенска плажа“.

Ове године на Фестивалу учествује укупно 32 екипе из Македоније, Бугарске, Румуније, Црне Горе и Србије, међу којима су спортски рекреативци и љубитељи породичне летње рекреације, спортске организације и стручњаци, чланови гранских Синдиката и запослени у локалним самоуправама и фирмама. Учесници ће се такмичити у 14 дисциплина (мали фудбал, баскет, одбојка, одбојка на песку, стони тенис, тенис, ного тенис, стрељаство, пикадо, бадминтон, шах, надвлачење конопца, пливање и боћање), уз свакодневни рекреативни садржај, фитнес и друштвено-забавни програм.

Свечано отварање фестивала одржало се 28. септембра 2023. године на базену „Рондо“ хотела „Словенска плажа“. Испред Хотелске групе „Будванска ривијера“, госте је поздравила госпођа Весна Вујовић.

У наставку свечаности, добродошлицу на фестивал пожелели су председник Организационог одбора фестивала, уједно председник Асоцијације Спорт за све Србије, и Балканске Асоцијације Радничког Спорта, Бранко Вујовић, председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек и Министар спорта и младих Владе Црне Горе, Василије Лалошевић, које је званично отворио 32. Међународни Фестивал спорта за све.

Званичници су апострофирали значај спортске рекреације на опште здравље људи и подизање квалитета живота кроз активаности које нуде програми из области спорта за све.

Председник Вујовић захвалио се учесницима на дугогодишњем поверењу које указују фестивалу рекавши да фестивал окупља велике спортске организације и екипе из локалних самоуправа и компанија и да број учесника из године у годину расте.

Председник Спортског савеза Србије присутне је поздравио поруком да спорт, праве вредности, и здрав начин живота треба да постану и остану њихов животни стил. „Рекреативни спорт треба бити свакодневница сваког човека који мисли на бољу и лепшу будућност, који воли себе, своју  породицу, пријатеље и људе са којима ради и самим тиме осећа одговорност да буде најбоље што може“, рекао је Штефанек.

Министар спорта и младих Владе Црне Горе одао је признање организаторима и домаћинима на заједничком труду да обезбеде најбоље услове такмичарима са подручја читавог Балкана. Министар је истакао да му да му је част и задовољство да је по трећи пут овде и пожелевши учесницима пуно здравља, среће, сунца, сјајних резултата, прогласио 32. Међународни Фестивал спорта за све отвореним.

Свечано отварање фестивала уприличили су наступима културно уметничко друштво „Стара Будва“ и Гимнастички клуб Будва.

Total Page Visits: 480 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *