Misija TAFISA 2030: „Za bolji svet kroz sport za sve“

Krajem 2017. godine na Generalnoj Skupštini TAFISA-e usvojena je Misija TAFISA 2030: „Za bolji svet kroz sport za sve“ koja je postala vodeći dokument globalne strategije za borbu protiv svetske epidemije fizičke neaktivnosti u svetu. To je sažet dokument koji kroz 12 ključnih tema (Mir, razvoj i partnerstvo; Rodna ravnopravnost; Obrazovanje; Socijalna inkluzija; Igra i fizička pismenost; Aktivni gradovi; Okruženje; Kulturno nasleđe i raznolikost; Upravljanje, liderstvo i integritet;  Zajednica i volonterizam; Zdravlje i dobrobit; Ekonomski uticaj i resursi) ističe ključne inicijative i poziva zainteresovane strane na terenu, kao i donosioce odluka da deluju u skladu sa svakom od tema i time doprinesu ostvarenju ciljeva Misije.

Fizičku aktivnost u svim njenim oblicima razumeju svi, ona prelazi granice religije, rase, pola, seksualne orijentacije, starosti, socijalno-ekonomskog statusa, geografskog položaja i fizičkih ili mentalnih sposobnosti, i gradi mostove i veze među ljudima. Povećava fizičko, mentalno i socijalno zdravlje, smanjuje troškove zaštite životne sredine i ekonomije, čuva kulturnu raznolikost i stvara mir. To je osnovno ljudsko pravo i moćno sredstvo za borbu protiv naših najvećih globalnih izazova. Sport, fizička aktivnost, elitni i osnovni sportovi, kretanje, tradicionalni sportovi i igre, zabavni i rekreativni sportovi … Kako god to želeli da nazovete, Sport za sve ima moć da napravi promenu.

Shodno globalnoj Misiji Sporta za sve i Nacionalnoj Strategiji razvoja sporta u Republici Srbiji, Asocijacija Sport za sve Srbije razvija Misiju Aktivna Srbija 2030  u okviru koje želimo da stvorimo uslove za unapređenje sportske rekreacije u Republici Srbiji.

Total Page Visits: 1510 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.