Мисија TAFISA 2030: „За бољи свет кроз спорт за све“

Крајем 2017. године на Генералној Скупштини TAFISAусвојена је Мисија TAFISA 2030: „За бољи свет кроз спорт за све“ која је постала водећи документ глобалне стратегије за борбу против светске епидемије физичке неактивности у свету. То је сажет документ који кроз 12 кључних тема (Мир, развој и партнерство; Родна равноправност; Образовање; Социјална инклузија; Игра и физичка писменост; Активни градови; Окружење; Културно наслеђе и разноликост; Управљање, лидерство и интегритет;  Заједница и волонтеризам; Здравље и добробит; Економски утицај и ресурси) истиче кључне иницијативе и позива заинтересоване стране на терену, као и доносиоце одлука да делују у складу са сваком од тема и тиме допринесу остварењу циљева Мисије.

Физичку активност у свим њеним облицима разумеју сви, она прелази границе религије, расе, пола, сексуалне оријентације, старости, социјално-економског статуса, географског положаја и физичких или менталних способности, и гради мостове и везе међу људима. Повећава физичко, ментално и социјално здравље, смањује трошкове заштите животне средине и економије, чува културну разноликост и ствара мир. То је основно људско право и моћно средство за борбу против наших највећих глобалних изазова. Спорт, физичка активност, елитни и основни спортови, кретање, традиционални спортови и игре, забавни и рекреативни спортови … Како год то желели да назовете, Спорт за све има моћ да направи промену.

Сходно глобалној Мисији Спорта за све и Националној Стратегији развоја спорта у Републици Србији, Асоцијација Спорт за све Србије развија Мисију Активна Србија 2030  у оквиру које желимо да створимо услове за унапређење спортске рекреације у Републици Србији.

Total Page Visits: 1703 - Today Page Visits: 2
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *