НА 10. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ СПОРТА АСОЦИЈАЦИЈА ПРЕДСТАВИЛА ПРОГРАМЕ ИЗ ОБЛАСТИ СПОРТСКЕ РЕКРЕАЦИЈЕ И СПОРТА У ФИРМАМА

На београдском летовалишту Ада Циганлија, у периоду од 24-26. септембра 2021. године, одржан је јубиларни 10. Међународни Сајам спорта, у организацији Спортског савеза Србије и под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије, где је Асоцијација Спорт за све Србије представила програме из области спортске рекреације и спорта у фирмама.

На отвореним спортским теренима, под мотом „Буди и ти шампион!“, национални грански спортски савези, спортски савези задужени за обасти и територијални спортски савези, по распоређеним штандовима презентовали су своје програме, где је присутна била и Асоцијација Спорт за све Србије.

Организатору сајма својим присуством пружили су подршку и Олимпијски и Параолимпијски комитет Србије, Покрајински Секретаријат за спорт и омладину, Републички и Покрајински Завод за спорт и медицину спорта, Антидопинг агенција Републике Србије, представници међународних организација, амбасада и други.

Приликом званичног отварања овогодишњег сајма многобројним присутним љубитељима спорта, спортским радницима и спортистима обратили су се, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек обратио се присутнима уз честитке свим освајачима медаља на Олимпијским и Параолимпијским играма у Токију. Деца треба да упознају спортове који су представљени на сајму и да се системски укључе. Спортски савез Србије ће се трудити да се сарадња са територијалним и гранским спортским савезима у Републици Србији подигне на виши ниво.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић у свом обраћању је истакао да је циљ ове манифестације промоција спортских вредности и резултата, али и да кроз игру и едукацију мотивишемо све, а пре свега најмлађе да се баве спортом и постану део најуспешније спортске породице у региону. У периоду који је иза нас са поносом можемо рећи да смо још једном доказали да смо спортска нација, да је Србија земља спорта и великих шампиона.

„Свима који посете сајам, а поготово нашим најмлађима, желим да уживају и искористе прилику да се опробају у што већем броју спортова. Никад није касно да заволите спорт, зато будите шампиони, изађите на терен са својим другарима, то је увек најбољи избор који можете донети“, поручио је министар најмлађим посетиоцима и тиме званично отворио 10. Међународни Сајам спорта.

Представници Асоцијације Спорт за све Србије на челу са председником Бранком Вујовићем, промовисали су на свом штанду програмске активности у области спортске рекреације и спорта у фирмама на националном и међународном нивоу и активности чланица које делују у оквиру система спорта за све. Штанд Асоцијације привукао је велику пажњу посетилаца, међу којима је било представника територијалних спортских савеза, спортских функционера и стручњака, сарадника и најмлађих активиста, а заинтересовани су могли да се информишу о актуелним догађајима, као и да се опробају у неким спортско-рекреативним активностима (Baggo, пикадо и др.).

Асоцијација је на штанду презентовала ЕУ пројекте, у оквиру Ерасмус+спорт програма, на којима је партнер: Europe in Action којим координира Међународна Асоцијација Спорт за све – TAFISA; European Mile који реализује заједно са својим чланицама, у сарадњи са Међународном Асоцијацијом за спорт и културу – ISCA; инклузивни пројекат Sitting darts којим координира Турска федерација за боћање, куглање и пикадо и EriceiraWSR+10 догађај који предводи клуб Ericieira Surf Club из Португала за едукацију и промоцију сурфовања међу младима.

Кроз активности Савеза спорт за све Војводине промовисана је 13. Спортска Олимпијада радника Војводине и Општина Ада која ће 2023. године бити домаћин манифестације која окупља велики број радно активног становништва у организовану и континуирану физичку активност ради побољшања и очувања здравља, радне способности и продуктивности на раду.

Најављен је и TAFISA Светски Дан пешачења који ће се одржати 03.10.2021. године. У оквиру система чланица Асоцијације, по локалним срединама организоваће се циљане пешачке туре и друге активности у природи пропагирајући кретање ради здравља.

https://www.sportforallserbia.org.rs/wp-content/uploads/2021/09/WWD2021-Svetski-Dan-pesacenja.pdf

Посебно интересовање привукла је информација да ће се предстојећи 29. Отворени Ски фестивал спорта за све одржати у периоду од 23-27.03.2022. године на Копаонику. Представљен је програм Ски феста који је добра прилика да заинтересовани учесници кроз такмичарски део програма сумирају своје резултате током скијашке сезоне, али и да сви они који узму учешће у оквиру многобројних рекреативних програма подигну ниво својих психо-физичких способности и тиме унапреде своје здравље.

Асоцијација се захваљује Спортском савезу Србије и Министарству омладине и спорта на организацији ове веома значајне манифестације за целокупан систем спорта и грађане Републике Србије. У наредном периоду заједничким снагама трудићемо се да реализујемо наше програме у циљу даљег уређења и унапређења система спорта у Републици Србији.

Total Page Visits: 849 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *