NA 10. MEĐUNARODNOM SAJMU SPORTA ASOCIJACIJA PREDSTAVILA PROGRAME IZ OBLASTI SPORTSKE REKREACIJE I SPORTA U FIRMAMA

Na beogradskom letovalištu Ada Ciganlija, u periodu od 24-26. septembra 2021. godine, održan je jubilarni 10. Međunarodni Sajam sporta, u organizaciji Sportskog saveza Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, gde je Asocijacija Sport za sve Srbije predstavila programe iz oblasti sportske rekreacije i sporta u firmama.

Na otvorenim sportskim terenima, pod motom „Budi i ti šampion!“, nacionalni granski sportski savezi, sportski savezi zaduženi za obasti i teritorijalni sportski savezi, po raspoređenim štandovima prezentovali su svoje programe, gde je prisutna bila i Asocijacija Sport za sve Srbije.

Organizatoru sajma svojim prisustvom pružili su podršku i Olimpijski i Paraolimpijski komitet Srbije, Pokrajinski Sekretarijat za sport i omladinu, Republički i Pokrajinski Zavod za sport i medicinu sporta, Antidoping agencija Republike Srbije, predstavnici međunarodnih organizacija, ambasada i drugi.

Prilikom zvaničnog otvaranja ovogodišnjeg sajma mnogobrojnim prisutnim ljubiteljima sporta, sportskim radnicima i sportistima obratili su se, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek obratio se prisutnima uz čestitke svim osvajačima medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Deca treba da upoznaju sportove koji su predstavljeni na sajmu i da se sistemski uključe. Sportski savez Srbije će se truditi da se saradnja sa teritorijalnim i granskim sportskim savezima u Republici Srbiji podigne na viši nivo.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u svom obraćanju je istakao da je cilj ove manifestacije promocija sportskih vrednosti i rezultata, ali i da kroz igru i edukaciju motivišemo sve, a pre svega najmlađe da se bave sportom i postanu deo najuspešnije sportske porodice u regionu. U periodu koji je iza nas sa ponosom možemo reći da smo još jednom dokazali da smo sportska nacija, da je Srbija zemlja sporta i velikih šampiona.

„Svima koji posete sajam, a pogotovo našim najmlađima, želim da uživaju i iskoriste priliku da se oprobaju u što većem broju sportova. Nikad nije kasno da zavolite sport, zato budite šampioni, izađite na teren sa svojim drugarima, to je uvek najbolji izbor koji možete doneti“, poručio je ministar najmlađim posetiocima i time zvanično otvorio 10. Međunarodni Sajam sporta.

Predstavnici Asocijacije Sport za sve Srbije na čelu sa predsednikom Brankom Vujovićem, promovisali su na svom štandu programske aktivnosti u oblasti sportske rekreacije i sporta u firmama na nacionalnom i međunarodnom nivou i aktivnosti članica koje deluju u okviru sistema sporta za sve. Štand Asocijacije privukao je veliku pažnju posetilaca, među kojima je bilo predstavnika teritorijalnih sportskih saveza, sportskih funkcionera i stručnjaka, saradnika i najmlađih aktivista, a zainteresovani su mogli da se informišu o aktuelnim događajima, kao i da se oprobaju u nekim sportsko-rekreativnim aktivnostima (Baggo, pikado i dr.).

Asocijacija je na štandu prezentovala EU projekte, u okviru Erasmus+sport programa, na kojima je partner: Europe in Action kojim koordinira Međunarodna Asocijacija Sport za sve – TAFISA; European Mile koji realizuje zajedno sa svojim članicama, u saradnji sa Međunarodnom Asocijacijom za sport i kulturu – ISCA; inkluzivni projekat Sitting darts kojim koordinira Turska federacija za boćanje, kuglanje i pikado i EriceiraWSR+10 događaj koji predvodi klub Ericieira Surf Club iz Portugala za edukaciju i promociju surfovanja među mladima.

Kroz aktivnosti Saveza sport za sve Vojvodine promovisana je 13. Sportska Olimpijada radnika Vojvodine i Opština Ada koja će 2023. godine biti domaćin manifestacije koja okuplja veliki broj radno aktivnog stanovništva u organizovanu i kontinuiranu fizičku aktivnost radi poboljšanja i očuvanja zdravlja, radne sposobnosti i produktivnosti na radu.

Najavljen je i TAFISA Svetski Dan pešačenja koji će se održati 03.10.2021. godine. U okviru sistema članica Asocijacije, po lokalnim sredinama organizovaće se ciljane pešačke ture i druge aktivnosti u prirodi propagirajući kretanje radi zdravlja.

https://www.sportforallserbia.org.rs/wp-content/uploads/2021/09/WWD2021-Svetski-Dan-pesacenja.pdf

Posebno interesovanje privukla je informacija da će se predstojeći 29. Otvoreni Ski festival sporta za sve održati u periodu od 23-27.03.2022. godine na Kopaoniku. Predstavljen je program Ski festa koji je dobra prilika da zainteresovani učesnici kroz takmičarski deo programa sumiraju svoje rezultate tokom skijaške sezone, ali i da svi oni koji uzmu učešće u okviru mnogobrojnih rekreativnih programa podignu nivo svojih psiho-fizičkih sposobnosti i time unaprede svoje zdravlje.

Asocijacija se zahvaljuje Sportskom savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta na organizaciji ove veoma značajne manifestacije za celokupan sistem sporta i građane Republike Srbije. U narednom periodu zajedničkim snagama trudićemo se da realizujemo naše programe u cilju daljeg uređenja i unapređenja sistema sporta u Republici Srbiji.

Total Page Visits: 551 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.