НА 11. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ СПОРТА АСОЦИЈАЦИЈА ПРЕДСТАВИЛА ПРОГРАМЕ

На Ади Циганлији, највећем отвореном спортско-рекреативном, културном и забавном центру у Београду, у периоду од 23-25. септембра 2022. године, одржан је 11. Међународни Сајам спорта. Манифестацију је традиционално организовао Спортски савез Србије, под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије, а Асоцијација Спорт за све Србије представила је програме из области спортске рекреације и спорта у фирмама у оквиру система деловања.

На отвореним спортским теренима, под слоганом „Снови победника“, национални грански спортски савези, спортски савези задужени за области и територијални спортски савези, по распоређеним штандовима презентовали су своје активности.

Манифестацији која се одржава у Европској Недељи спорта, својим присуством пружили су подршку и Олимпијски и Параолимпијски комитет Србије, Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Републички и Покрајински Завод за спорт и медицину спорта, Антидопинг агенција Републике Србије, представници међународних организација, амбасада и други.

Приликом званичног отварања, многобројним присутним љубитељима спорта, спортским радницима и спортистима обратили су се, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек поручио је да ће се савез трудити да подигне на још виши ниво сарадњу са територијалним и гранским спортским савезима у Републици Србији. Позвао је најмлађе да се упознају са спортовима који су представљени на сајму и да се укључе у систем спорта.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић у свом обраћању истакао је циљ манифестације, промоцију спортских вредности и резултата и да кроз игру и едукацију мотивишемо све, а пре свега најмлађе да се баве спортом и постану део најуспешније спортске породице у региону.

„Поучени лепим искуством организације Сајма спорта на Ади Циганлији од прошле године, на исти корак смо се одлучили и овога пута, на тај начин обогатили смо сајамску понуду, омогућили представљање више спортских дисциплина, омогућили организацију већег броја спортских такмичења, јер верујемо да ћемо на тај начин приближити спорт посетиоцима сајма и омогућити им да сањају снове победника“, поручио је министар најмлађим посетиоцима и тиме званично отворио 11. Међународни Сајам спорта.

Асоцијација Спорт за све Србије је промовисала своје програмске активности и активности својих чланица на националном и међународном нивоу. У разговорима са посетиоцима – активистима, пријатељима спорта за све, спортским стручњацима, као и представницима спортских организација, ген. секретар Филип Вешовић и сарадници Асоцијације пружили су информације о бенефитима које нуде различити програми и моделу формирања нових организација спорта за све на локалном нивоу.

На живописном штанду Асоцијације, заинтересовани су имали прилику да се опробају у друштвено-забавној игри BAGGO, а и да виде део атмосфере са фестивала спорта за све, разних кампањских активности, стручних трибина, конгреса, као и да се упознају са темама мисије АКТИВНА СРБИЈА 2030, активним градовима и текућим пројектима ЕУ у оквиру Ерасмус+спорт програма на којима је Асоцијација партнер – Europe in Action; Promoting senior sport across borders; Sport Without Waste и другим.

Такође, пратећи календар активности најављени су и предстојећи догађаји: TAFISA Светски Дан пешачења (WorldWalkingDay) за 02. октобар, затим Београдска бициклијада 09. октобра, као и 2. Конгрес спорта за све – Нови Пазар 2022, који је планиран да се одржи крајем новембра. Асоцијација се захваљује Спортском савезу Србије и Министарству омладине и спорта на организацији ове веома значајне манифестације за целокупан систем спорта и грађане Републике Србије. У наредном периоду заједничким снагама трудићемо се да реализујемо наше програме у циљу даљег уређења и унапређења система спорта у Републици Србији.

Total Page Visits: 491 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *