NA 11. MEĐUNARODNOM SAJMU SPORTA ASOCIJACIJA PREDSTAVILA PROGRAME

Na Adi Ciganliji, najvećem otvorenom sportsko-rekreativnom, kulturnom i zabavnom centru u Beogradu, u periodu od 23-25. septembra 2022. godine, održan je 11. Međunarodni Sajam sporta. Manifestaciju je tradicionalno organizovao Sportski savez Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a Asocijacija Sport za sve Srbije predstavila je programe iz oblasti sportske rekreacije i sporta u firmama u okviru sistema delovanja.

Na otvorenim sportskim terenima, pod sloganom „Snovi pobednika“, nacionalni granski sportski savezi, sportski savezi zaduženi za oblasti i teritorijalni sportski savezi, po raspoređenim štandovima prezentovali su svoje aktivnosti.

Manifestaciji koja se održava u Evropskoj Nedelji sporta, svojim prisustvom pružili su podršku i Olimpijski i Paraolimpijski komitet Srbije, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Republički i Pokrajinski Zavod za sport i medicinu sporta, Antidoping agencija Republike Srbije, predstavnici međunarodnih organizacija, ambasada i drugi.

Prilikom zvaničnog otvaranja, mnogobrojnim prisutnim ljubiteljima sporta, sportskim radnicima i sportistima obratili su se, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek poručio je da će se savez truditi da podigne na još viši nivo saradnju sa teritorijalnim i granskim sportskim savezima u Republici Srbiji. Pozvao je najmlađe da se upoznaju sa sportovima koji su predstavljeni na sajmu i da se uključe u sistem sporta.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u svom obraćanju istakao je cilj manifestacije, promociju sportskih vrednosti i rezultata i da kroz igru i edukaciju motivišemo sve, a pre svega najmlađe da se bave sportom i postanu deo najuspešnije sportske porodice u regionu.

„Poučeni lepim iskustvom organizacije Sajma sporta na Adi Ciganliji od prošle godine, na isti korak smo se odlučili i ovoga puta, na taj način obogatili smo sajamsku ponudu, omogućili predstavljanje više sportskih disciplina, omogućili organizaciju većeg broja sportskih takmičenja, jer verujemo da ćemo na taj način približiti sport posetiocima sajma i omogućiti im da sanjaju snove pobednika“, poručio je ministar najmlađim posetiocima i time zvanično otvorio 11. Međunarodni Sajam sporta.

Asocijacija Sport za sve Srbije je promovisala svoje programske aktivnosti i aktivnosti svojih članica na nacionalnom i međunarodnom nivou. U razgovorima sa posetiocima – aktivistima, prijateljima sporta za sve, sportskim stručnjacima, kao i predstavnicima sportskih organizacija, gen. sekretar Filip Vešović i saradnici Asocijacije pružili su informacije o benefitima koje nude različiti programi i modelu formiranja novih organizacija sporta za sve na lokalnom nivou.

Na živopisnom štandu Asocijacije, zainteresovani su imali priliku da se oprobaju u društveno-zabavnoj igri BAGGO, a i da vide deo atmosfere sa festivala sporta za sve, raznih kampanjskih aktivnosti, stručnih tribina, kongresa, kao i da se upoznaju sa temama misije AKTIVNA SRBIJA 2030, aktivnim gradovima i tekućim projektima EU u okviru Erasmus+sport programa na kojima je Asocijacija partner – Europe in Action; Promoting senior sport across borders; Sport Without Waste i drugim.

Takođe, prateći kalendar aktivnosti najavljeni su i predstojeći događaji: TAFISA Svetski Dan pešačenja (WorldWalkingDay) za 02. oktobar, zatim Beogradska biciklijada 09. oktobra, kao i 2. Kongres sporta za sve – Novi Pazar 2022, koji je planiran da se održi krajem novembra. Asocijacija se zahvaljuje Sportskom savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta na organizaciji ove veoma značajne manifestacije za celokupan sistem sporta i građane Republike Srbije. U narednom periodu zajedničkim snagama trudićemo se da realizujemo naše programe u cilju daljeg uređenja i unapređenja sistema sporta u Republici Srbiji.

Total Page Visits: 192 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.